Kars Sarıkamış Kayak Keyfi Turu Tur Programı

 

SARIKAMIŞ KAYAK KEYFİ

İZMİR’DEN - KARS‘A SUN EXPRESS HAVAYOLLARI

İLE AKTARMASIZ UÇUŞ İMKANI !!!    

4* HABİTAT OTEL‘DE

TAM PANSİYON KONAKLAMA

SABAH KAHVALTISI - ÖĞLE YEMEĞİ - 5 ÇAYI - AKŞAM YEMEĞİ

KARS HAVALİMANI - OTEL TRANSFER DAHİL !!!

ÜCRETSİZ SKIPASS !!!

21 Ocak - 25 Ocak  (4 Gece - 5 Gün)  PAZARTESİ - CUMA

EXTRA KARS - ANİ ANTİK KENTİ - ÇILDIR GÖLÜ TURU

 

Kalkış Yerleri: Sabah saat 09.00‘da İzmir Adnan Menderes Havaalanı, İç hatlar terminali, Sun Express Kontuarı önünde
PROGRAM
1 Gün: 21 Ocak 2019 , Pazartesi

Sabah saat 09.00‘da İzmir Adnan Menderes Havalimanı, iç hatlar terminali, Sun Express Kontuarı önünde buluşuyoruz. Uçağımızın hareket saati 11.00, Kars’a varışımız ise saat 13.15’de olacak. Kars bizi bu tarihlerde bembeyaz örtüsü ile karşılıyor. Havalimanında bizi karşılayan aracımızla bize harika görseller sunacak olan bir yolculukla otele transfer oluyoruz. Yaz mevsiminde ayrı, kış mevsiminde bambaşka güzel olan Kars’ta ki yolculuğumuzun ardından otelimize varıyor ve odalarımıza yerleşiyoruz. Tam pansiyon konaklama otelimizde. 4* Habitat Otel



2 Gün: 22 Ocak 2019, Salı

Sabah bizi keyifli bir kahvaltı bekliyor olacak. Sonrasında arzu edenler gün boyunca kristal karın üzerinde sarıçamların arasında eşsiz doğası eşliğinde kayak yapabilir, dileyenler kayak derslerinden faydalanabilirler.

Tam pansiyon konaklama otelimizde. 4* Habitat Otel



3 Gün: 23 Ocak 2019, Çarşamba

Sabah kahvaltısı sonrası serbest zaman. Tura katılacak misafirlerimizle Ani Antik Kenti - Çıldır Gölü ve Kars’ı keşfe çıkıyoruz. (Extra) Tam pansiyon konaklama otelimizde. 4* Habitat Otel

 

Kars - Ani Antik Kenti ve Çıldır Gölü Turu: Kars - Ani Antik Kenti ve Çıldır Gölü Turu:

 

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne 2016’da giren Orta Çağ döneminin görkemli yerleşimlerden Ani ve bu kadim yerleşimin tüm bilinmeyen ve gidilmeyen güzelliklerinin keşfi için yola çıkıyoruz.

         Şehir merkezinden 42 kilometre uzaklıktaki Ocaklı Köyü sınırları içinde bulunan Ani Ören Yeri, yerleşim ve savunmaya çok elverişli topografyası nedeniyle tarih öncesi dönemlerden itibaren çeşitli kültürlere ev sahipliği yapmıştır. Orta Çağ döneminde önemli bir ticaret yolu olan İpek Yolu’nun Kafkaslardan Anadolu’ya ilk giriş noktasında kurulmuş olan kent, bu dönemde büyük bir gelişme göstererek bölgenin politik, kültürel ve ekonomik merkezi konumuna yükselmiştir. Burada Ermenilerin yapmış olduğu Katedral, Surp Kirkor, Surp Pirgiç (Keveli Kilise) ve Selçuklu eserlerinden Menücehr Cami, Ebul Muhammeran Cami, Sultan Sarayı’nı geziyoruz.

 

                Ardından kızaklarıyla ve balıkçılarıyla akıllarınızda yer edecek kışın donarak bembeyaz örtüye bürünen bir kış masalı olan Çıldır Gölü’ne hareket ediyoruz.  Deniz seviyesinden 1960 metre yukarıda bulunan bu göl ve çevresini görmeden Kars gezimiz biraz eksik kalırdı. Kışın göl tamamen donduğu için yerel halk geçimini Eskimo usulü diye adlandırılan özel bir yöntem ile balık tutarak karşılıyor. Arzu edenler gölden çıkarılan sarıbalık ile öğle yemeklerini alırken (Ekstra) göl kenarında arzu eden misafirlerimiz ise kışın tamamen buz tutan ve gölün üzerinde (Ekstra) yapılan kızak turunu deneyimlemenin keyfine varıyorlar. Donmuş göl manzarası ve balıkçılar bizler için kartpostallık enstantaneler oluşturuyor. Hafızalarımıza ve fotoğraf makinelerimize güzel görüntüleri aldıktan sonra Kars şehir merkezine gidiyoruz. Burada göreceğimiz yerler arasında Namık Kemal Evi, Tarihi Taş Köprü, On İki Havariler Kilisesi, Aleksander Kilisesi yer alıyor. Ardından Kars Kalesi eteklerinde ve tarihi Kars sokaklarında gezinti yaptıktan sonra meşhur Kars kaşarı, Kars balı, Kars ketesi, Kars damal bebekleri vb. alışverişlerinizi tamamlamanız için serbest zaman veriyoruz. Gezimizi tamamladıktan sonra sıcacık havasıyla, enfes manzarasıyla hem gözümüzü hem içimizi ısıtan otelimize geri dönüş yapıyoruz.

Ekstra Tur Notları

* Tur min. 10 kişi katılımla gerçekleşir.

* Müze ve ören yeri girişleri tura dahil değildir.

* Tur profesyonel rehber eşliğinde yapılır.

* Öğle yemeği dahil değildir.



4 Gün: 24 Ocak 2019, Perşembe

Sabah kahvaltısının ardından gün boyu serbest zaman. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 4* Habitat Otel



5 Gün: 25 Ocak 2019, Cuma

Sabah kahvaltının ardından sabah 08.30 gibi Kars Havalimanı’na transferimiz ve bagaj işlemlerimiz sonrasında  saat 10.30’da Sun Express Havayolları ile İzmir’e hareket ediyoruz.. Saat 13.00‘de İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na iniyoruz.

Bir başka Daniel Tours programında buluşma dilekleriyle ayrılıyoruz …



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    HABİTAT OTEL

    Konum:              

    Kars-Sarıkamış “ Bayraktepe” Kayak Merkezi ve pistleri bölgeye özgü sarıçam ormanlarının içindedir.

    Rakımı 2200-2600 metre yükseklikteki kayak merkezi Kars havaalanına 40 dakikadır. Sarıçamlar arasındaki pistlerde 1,5 metreye ulaşan kar kalınlığı bölgede uzun bir sezonda kayak yapma olanağı sunmaktadır.

    Özellikle “kristal” şeklinde yağan kar Alplerdeki pudra kar niteliği ile kayak sevenlerin tutkusu haline gelmiştir. Habitat otel 12 km. yi bulan 9 etaplı kayak pistlerinde ve telesiyejlere sıfır konumdadır. Bölgede bulunan toplam dört adet telesiyeje direk ulaşım sağlanmaktadır. Telesiyejlerle zirveye çıkarken eşsiz manzaraya kuş sesleri eşlik etmektedir. Sarıkamış Habitatı'nda Kar Tutkudur.

     

    Tesis:

    48 Oda ve 128 yatak kapasiteli otel, kapalı havuzu, saunası, hamamı, masaj odası, cafe-bar ve toplantı salonlarıyla konuklarımızın rahatını en üst düzeye çıkarmaktadır. www.habitatotel.com

    Ayrıca “çocuklar mutlu ise aileler de mutludur” yaklaşımı ile küçük konuklarımız için güvenli, eğlenceli çocuk klübü ve oyun salonları mevcuttur.

     

    Konaklama:

    Tesisimiz Tam Pansiyon (Sabah - Öğle - 5 Çayı - Akşam Açık büfe yemeği ile hizmet vermektedir.

    (Yemeklerde su fiyata dahil olup diğer içecekler extra ücretlendirilir.)

    Günlük skipass fiyatlara dahildir.

    Havuz, Hamam ve Sauna kullanımı ücretsizdir.


    İptal Şartları
    https://danieltours.com/tur-451-kars-sarikamis-kayak-keyfi-turu.html
    RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş.
    Cumhuriyet Bul. Kültür Mah. No:141 K:6 D:11 Alsancak / Konak / İzmir
    0232 404 64 64


    Bu çıktı 19.04.2024 19:33 tarihinde verilmiştir. RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.