Yılbaşı Selanik Turu Tur Programı

YILBAŞI GEZİSİ

SELANİK - KAVALA - İSKEÇE TURU

29 ARALIK - 1 OCAK

OTOBÜS İLE 3 GECE - 3 GÜN

2 GECE 4* ŞEHİR MERKEZİ CAPSİS OTEL’DE KONAKLAMA

1 GÜN YARIM PANSİYON + 1 GÜN ODA KAHVALTI

YUNAN TAVERNASINDA YILBAŞI GALA YEMEĞİ DAHİL !!!

TÜM TURLAR DAHİL !!!

Kalkış Yerleri: 17.00 Üçkuyular - 17.15 Sabancı Kültür Konak -17.30 Lozan Meydanı ve Bostanlı feribot iskelesinden saat 18.15
PROGRAM
1 Gün: İPSALA - KAVALA - SELANİK (325 Km)

29 Aralık 2018 //  İZMİR - İPSALA (460 Km)

            Akşam saat 17.00 Üçkuyular - 17.15 Sabancı Kültür Konak -17.30 Lozan Meydanı ve Bostanlı feribot iskelesinden saat 18.15’da son misafirlerimizi de alarak hareket ediyoruz. Gerekli ihtiyaç molalarını vererek, Lâpseki üzerinden feribot ile Gelibolu’ya geçerek, İpsala sınır kapısına ulaşıyoruz.

30 Aralık 2018 // 1. GÜN: İPSALA - KAVALA - SELANİK  (325 Km)

                Standart sınır geçiş işlemlerini takiben, sabah saatlerinde, Kavala yakınlarında kurabiyeleriyle ünlü Nea Karvali’de vereceğimiz kahvaltı molasını takiben sabah yaklaşık 10.00 civarında Kavala’ya Kanuni Sultan Süleyman döneminde inşa edilen Su Kemerlerini görerek giriyor ve şehrin en eski yerleşim bölgesinde keyifli bir yürüyüş turuna çıkıyoruz. Eski kent bölgesinde Mübadele sonrası kiliseye çevrilmiş olan Pargalı İbrahim Paşa Camii’ni görerek başlıyoruz. Türklerin ilk yerleştiği mahallede inşa edilmiş Halil Bey Camii’ni, kentin en görkemli anıtsal yapısı olan Kavalalı Mehmet Ali Paşa tarafından yaptırılan İmaret Külliyesi’ni, doğduğu ev ve heykelini ve kahvemizi yudumlayarak, kenti panoramik olarak seyredeceğimiz tepede bulunan Meryemana Kilisesi’ni ziyaret ediyoruz. Yürüyüş turumuzu takiben Kavala merkezinde serbest zaman veriyoruz. Öğle saatlerinde  Selanik’e gitmek üzere Kavala’dan ayrılıyoruz.

                İki saatlik bir yolculukla Osmanlı döneminde Balkanların en önemli liman kenti olan Selanik’e varıyoruz. Şehrin merkezi meydanı Aristoteles Meydanı’nda öğle yemeği ve alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından otelimize gidip yerleşiyoruz.

Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 4* Capsis Otel /www.capsishotels.gr



2 Gün: SELANİK

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben Selanik turumuza başlıyoruz.

                Bugün Makedonya ve Trakya Bakanlığı olarak faaliyet gösteren Osmanlı yapısı Hükümet Konağını görerek kente hâkim bir tepe üzerine kurulmuş olan Bizans Kalesi’ni ve panoramik olarak kenti seyredeceğimiz Ano Poli (Yukarı Şehir) bölgesine varıyoruz. Eski Türk Evleri arasında yapacağımız yürüyüş sırasında karşılaşacağımız fotoğraf kareleri ile kentin tarihine tanıklık edeceğiz.

                Selanik Sancakbeyi İshak Paşa tarafından 1484 yılında yaptırılan Alaca İmaret Camii’ni göreceğiz. Yürüyüş turumuzu Selanik’in koruyucu azizi olan Aziz Dimitri adına inşa edilen Aziz Dimitri Kilisesi’ne yapacağımız ziyaret ile tamamlıyoruz. 

                Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu ve çocukluk yıllarını geçirdiği ve bugün Türk Konsolosluğu bahçesinde bulunan Atatürk Evi’ni ziyaret ediyoruz.

                Selanik Üniversitesi Kampusunu, Romalı komutan Galerios’un Zafer Takı’nı, Osmanlı döneminde cami olarak faaliyet gösteren Rotonda’yı, ve Osmanlı yapısı olan Bey Hamamı görerek yapacağımız şehir turunun ardından kent merkezinde serbest zaman veriyoruz.

                Osmanlı dönemi en eski eserlerinden olan Hamza Bey Camii’ni, Evliya Çelebi’nin Balkanların en güzeli olarak tanımladığı Bedesteni görerek turumuza devam ediyor, Selanik’in sembolü olan Beyaz Kule’de kısa bir fotoğraf molası veriyoruz.

                Kentin doğusuna doğru devam edeceğimiz turumuzda neoklasik binalarla süslü ana bulvarlarını kat ederek turumuzu tamamlıyor ve otelimize varıyoruz.

Akşam Gala  yemek saatimize kadar serbest zaman .

Akşam Yılbaşı taverna yemeğimiz için misafirlerimizle rehberimizin belirleyeceği saatte otelde buluşup tavernaya gidiyoruz. Yunan tavernası eğlencesi ile unutulmaz bir YILBAŞI gecesi geçirip, 2019 ‘e ‘Merhaba ‘diyoruz.

Geceleme otelimizde. 4* Capsis Otel /www.capsishotels.gr



3 Gün: SELANİK - İSKEÇE (XANTHI) - İPSALA - İZMİR (815 Km)

Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılarak  dönüş yolumuza geçiyoruz. İlk durağımız  Türklerin yoğun olarak yaşadığı ve festivali ile ün yapmış İskeçe . Şehir içinde yapacağımız kısa turda Osmanlı mimarisinin izlerini yakından görüyoruz. Öğle yemeği molasının ardından Türkiye’ye doğru yolumuza devam ediyoruz. Sınır kapısında gümrük ve pasaport işlemlerimizin ardından, İpsala sınır kapısından hareketle gerekli ihtiyaç ve yemek molaları verilerek, gelirken izlediğimiz güzergâh üzerinden, gece yarısından sonra ( İzmir varışımız sınır kapısındaki bekleme ve yoğunluğa göre gecikme gösterebilir) İzmir’e varıyoruz.

Bir başka Daniel Tours programında buluşma dileğiyle ayrılıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    1-DANİEL TOURS hava, yol ve olağan üstü durumlarda gerekli gördüğü durumlarda turda değişiklik yapma hakkını acenta saklı tutar. Güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir.

    2-DANİEL TOURS kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.

    3-Bu programda Yeşil Pasaport'a vize gerekmez.

    4-Seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport gerekmektedir.

    5-Yeşil pasaport ve geçerli Schengen vizesi olanların vize almalarına gerek yoktur.

    6-Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.

    7-Tur programı DANİEL TOURS Seyahat Acentası kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

    8-Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından DANİEL TOURS sorumlu tutulamaz.

    9-DANİEL TOURS yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak DANİEL TOURS’un hiç bir sorumluluğu yoktur. DANİEL TOURS sadece aracı kurum görevini üstlenmektedir. Şahsi vize başvurularında DANİEL TOURS’un herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır. 

    10-Tur sırasında unutulan, kaybolan, çalınan eşyalardan DANİEL TOURS sorumlu değildir.

    11-Yunanistan makamları pasaportunda KKTC girişi olan yolcuların ülkeye girişine izin vermemektedir. Lütfen bu hususa dikkat ediniz.

    12-18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne ve babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurmaları zorundadır. Yurtdışına nüfus cüzdanı ile çıkıldığı durumlarda anne veya babadan birinin seyahat etmediği durumda seyahat etmeyen ebeveyn Muvaffakatname vermeli ve seyahat anında kişi yanında bulundurmalıdır.

    13- Yunan Tavernası otele yürüme mesafesindedir. Araçla transfer yapılmaz.

    14-Sınır kapılarına özel günlerde yığılmalar beklemeler olabilmektedir. Bu sebeple acentemiz sorumlu tutulamaz.


    İptal Şartları
    https://danieltours.com/yilbasi-selanik-turu1
    RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş.
    Cumhuriyet Bul. Kültür Mah. No:141 K:6 D:11 Alsancak / Konak / İzmir
    0232 404 64 64


    Bu çıktı 24.04.2024 19:55 tarihinde verilmiştir. RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.