Butik Gaziantep Lezzet ve Kültür Turu Kasım Tur Programı

HAFTASONU  KAÇAMAĞI !!!!!!!!!

BUTİK GAZİANTEP LEZZET VE KÜLTÜR TURU

24 KASIM - 25 KASIM

Kalkış Yerleri: Saat 06.00 ‘da Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar gidiş terminali Sun Express kontuarında buluşma
PROGRAM
1 Gün:

Sabah saat 06.00 ‘da Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar gidiş terminali Sun Express kontuarında buluşuyoruz.  Sun Express havayollarının 07.20 uçağı ile  Gaziantep’e hareket ediyoruz. Sabah 09.00 ‘da Gaziantep’e varıyoruz. Bizi bekleyen aracımıza yerleşip  yöresel kahvaltımızı almak için Orkide pastanesine hareket ediyoruz.    (Extra) .Kahvaltı sonrasında  Güneydoğunun en gelişmiş ve modern şehrini gezmeye başlıyoruz. Ülkemizin en bereketli ovalarından olan Amik’i güneyden kuzeye doğru kat ederek, gelişmişliği ve modernliğini doğulu kimliğiyle başarıyla sentezlemiş olan Gaziantep, Kurtuluş Savaşı yıllarındaki kahramanca mücadelesi ve kazanmış olduğu İstiklal Madalyası ve muhteşem lezzetli mutfağıyla birbirinden güzel “butik” tarihi ve turistik eserleri, fıstığı, baklavası, katmeri ve kebaplarıyla size  unutamayacağınız bir hafta sonu sunacak. Öncelikle  Milli mücadele dönemlerini ölümsüzleştiren   Kahramanlık Panorama Müzesini ve İhsan bey kastelini ziyaret ediyoruz.Devamında  dünyanın en zengin mozaik müzelerinden birisi olan Zeugma Mozaikleri Müzesinİ ziyaretimizde , Roma İmparatorluğu’nun doğudaki en önemli kenti olan Zeugma’dan son 15 yılda çıkartılan zengin mozaik koleksiyonu ile ilgili bilgiler alıp bu şahane mozaik ürünleri görüyoruz.Müzede ayrıca pek çok arkeolojik parça da sergilenmektedir. Müzeden sonra öğle yemeğimizi almak üzere (Extra) Kebapçı HALİL ustaya gidiyoruz. Antep mutfağının en leziz yemeklerini yiyerek gezimize devam ediyoruz. Eski şehirde yapacağımız yürüyüş turunda, pek çok tarihi han, cami ve çarşıyı görerek Bakırcılar Çarşısı’na ulaşıyoruz.Dileyen misafirlerimiz  şehrin merkezini oluşturan Kale’yi, Osmanlı hamam mimarisi ve kültürünün en güzel örneklerinden birisi olan Hamam Müzesini ,Mutfak müzesini vb ziyaret edebilirler. Serbest zamanda “ben daha çok gezeyim” diyenlerinize rehberiniz mutlaka önerilerde bulunacaktır. Serbest zamanın ardından konaklama için otelimize gidiyoruz.             Konaklama Dedeman Gaziantep Park Otel.

Akşam yemeğini ( EXTRA) yörenin en şık mekanı Hışvahanda almak isteyen misafirlerle akşam yemeğimize gidiyor ve  güzel bir yöresel akşam yemeği yiyoruz.



2 Gün:

Otelde alacağımız  kahvaltının ardından eşyalarımızı aracımıza yerleştirip , Nizip ilçemizde bulunan Zeugma Antik Kentine gidiyoruz. Burada Çingene Kız Mozaiği ve diğer muhteşem mozaiklerin çıktığı antik kenti yerinde görüyoruz. Birecik ilçesinde (EXTRA)  yemek molamız ardından tekne turu yapacağımız Birecik Barajı Gölü kıyısındaki Halfetiye gidiyoruz.…  Halfeti’den bineceğimiz teknemizle kısa bir yolculuğun ardından Orta Çağ’ın en önemli kale kentlerinden olan Rumkale’yi ve baraj inşasından sonra aynen Halfeti gibi büyük bölümü sular altında kalan Savaşan Köyü’nü tekne içinden fotoğraflayacağız. Yarısı suyun üstünde kalmış minaresiyle ilginç bir görüntü oluşturan köyde artık kimse yaşamıyor. Halfeti gezimiz sonrası Gaziantep ‘e dönüyor ve  eskilerin Ermeni Mahallesi dediği, bugünün Bey Mahallesinde yürüyüş yapıyoruz. Baklava alışverişi ve akşam yemeğimiz ardından [Extra)  havalimanına doğru yol alıyoruz.Sun Express Havayolları’na ait 23.25 uçağı ile İzmir’e hareket ediyoruz. İzmir varışımız 01.20 .

Başka bir Danieltours programında buluşma dileğiyle ayrılıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    » Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

    » Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile DANIELTOURS değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    »Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. Danieltours , uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.

    » Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

    » Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.

    » Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyit ediniz.

    » Tur programı. , Danieltours Kayıt formu maddeleri bir bütündür.

    » Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi, tc kimlik no ibrazı şarttır.

    » Turlarımızda katılan kişi sayısı doğrultusunda araç seçimi yapılmaktadır. (16-18-27,31,46 kişilik) Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.

    »Gezi süresi 2 GÜN-1 GECE’dir. Otel konaklaması 1 GECE’dir.

    »En son sirkü bir önceki sirküyü geçersiz kılar. 

    » Rezervasyon esnasında, kimliğinizde yazılı olan isim ve soyisminizi açık olarak kayıt görevlimize bildiriniz. Havaalanında check-in esnasında isimden kaynaklanan problemden, Danieltours sorumlu değildir.


    İptal Şartları
    https://danieltours.com/butik-gaziantep-lezzet-ve-kultur-turu-kasim
    RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş.
    Cumhuriyet Bul. Kültür Mah. No:141 K:6 D:11 Alsancak / Konak / İzmir
    0232 404 64 64


    Bu çıktı 20.04.2024 10:34 tarihinde verilmiştir. RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.