Balkan Turu Tur Programı

 OTOBÜSLE BOYDAN BOYA BALKANLAR 

KOSOVA ve SOFYA'LI PROGRAM

8 Gece - 8 Gün

  BÖLGENİN SEÇKİN 5* ve 4* OTELLERİNDE KONAKLAMA ve SABAH AKŞAM YEMEKLERİ DAHİL !!!  

  YUNAN TAVERNASI (Yemekli ve Limitli İçkili) + BALKAN GECESİ VE OHRİD TEKNE TURU DAHİL !!!  

BALKANLARDA 9 ÜLKE BİR ARADA 

BULGARİSTAN, MAKEDONYA,  ARNAVUTLUK,  KOSOVA

KARADAĞ,  BOSNA-HERSEK, SIRBİSTAN, HIRVATİSTAN, YUNANİSTAN

GELENEKSEL YUNAN TAVERNA EĞLENCESİ YEMEKLİ-LİMİTLİ İÇKİLİ  FİYATA DAHİL !
MAKEDON GECESİ EĞLENCESİ FİYATA DAHİL !
OHRİD TEKNE TURU FİYATA DAHİL !
ŞEHİR GİRİŞ ÜCRETLERİ FİYATA DAHİL !
TURİST VERGİLERİ FİYATA DAHİL !

TÜM ŞEHİR VE KÜLTÜR TURLARI  FİYATA DAHİL !
DOĞA HARİKASI MATKA KANYONU GEZİSİ FARKIYLA, FİYATA DAHİL !
ST NAUM MANASTIRI GEZİSİ FARKIYLA, FİYATA DAHİL !
KOSOVA ve SOFYA TURLARI FARKIYLA, FİYATA DAHİL !
BLAGAJ (SARI SALTUK) GEZİSİ FARKIYLA, FİYATA DAHİL !
DUBROVNİK ve KOTOR TURLARI FİYATA DAHİL !
YUNANİSTAN’DA SELANİK veya DRAMA’da KONAKLAMA AYRICALIĞI İLE

Kalkış Yerleri: 16:00 Üçkuyular Pamukkale, 16:15 Konak Sabancı, 16:30 Lozan, 16:45 Bayraklı Üst Geçit, 16:55 Karşıyaka Anıt ve Yunuslar, 17:00 Bostanlı İskele Suat Taşer, 17:45 Mavişehir Mavibahçe
PROGRAM
1 Gün: AKŞAM: İzmir - Kapıkule

Akşam saat 16:00 ÜÇKUYULAR (Fahrettin Altay Kavşakta Pamukkale Yazıhanesi Önü),  16.15 KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü) 16.30 LOZAN (Fuar Lozan Kapısı Önü) 16.45 BAYRAKLI (Üst Geçit Durak Önü) 16:55 KARŞIYAKA (Anıt, Yunuslar) 17.00 BOSTANLI İSKELE (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önü), 17:45 MAVİŞEHİR (Mavibahçe Avm Karşısı Eski Carrefoursa önü) siz değerli konuklarımızı alarak seyahatimize başlıyoruz. Yolda uygun molalarla, Ayvalık ve Edremit üzerinden, Çanakkale-Eceabat veya Lapseki-Gelibolu hattını kullanarak karşıya geçiyoruz. Sabah saatlerinde Kapıkule Sınır Kapısı’nda oluyor ve pasaport ve gümrük işlemlerini takiben SOFYA’ ya hareket ediyoruz. 

*Turumuza Foça, Aliağa, Dikili, Salihleraltı, Ayvalık, Gömeç, Ören, Burhaniye, Edremit, Akçay, Güre, Altınoluk, Küçükkuyu, Ezine, Çanakkale, Keşan ve İpsala yol ayrımlarından katılabilirsiniz…



2 Gün: Sofya - Belgrad

Sabah kahvaltımızı uygun bir tesiste aldıktan sonra, Haskova, Filibe, Pazarcık  üzerinden BULGARİSTAN başkenti, SOFYA’ya ulaşıyoruz. Panoramik olarak kenti tanımamızı takiben, şehir merkezinde Aleksander Nevski Meydanına ulaşıyoruz. Balkanların en büyüğü olan Aleksander Nevski Katedrali’ni ziyaret ediyoruz. İsimsiz Asker Anıtı’nı ve şehre adını veren Ayasofya Kilisesini görerek, turumuza panoramik olarak devam ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün Sofya’da askeri ataşelik yaptığı dönemde Yeniçeri kıyafetiyle katıldığı balonun düzenlendiği Orduevi’ni, Rus Kilisesi’ni, ülkenin başkentinde bulunan Parlamento ve Elçilikler gibi resmi binalarını, bugün Arkeoloji Müzesi olarak faaliyet gösteren Mahmut Paşa Camii ve Roma dönemi Serdica kentinin kalıntılarını ilgili anlatımlar eşliğinde görerek, şehrin merkezi Nezavisimost (Bağımsızlık) Meydanı’na ulaşıyoruz. Sveta Petka Kilisesi, Banyabaşı Camii, Avrupa’nın üçüncü büyüğü olan Sofya Sinagogu, Sveta Sofya Anıtı, Sveta Nedelya Kilisesi ve Aziz George Kilisesini (Rotonda), görebileceğimiz diğer yerler arasındadır. “İstiklal Caddesi’ne” benzer modern mağazaları ve kafeleriyle ünlü Vitoşka Caddesi’nde alacağımız kısa bir serbest zamanın ardından, SIRBİSTAN’ın ovalık bölümünde Niş otobanını takiben Sırbistan’ın başkenti BELGRAD’a ulaşıyoruz. Sırpçada “beyaz şehir” anlamına gelen BELGRADPannonian Ovası’nın Balkanlar ile buluştuğu, Sava ve Tuna Nehirleri’nin birleştiği noktada kurulmuş olup, aynı zamanda adı gibi ferah ve  aydınlık bir kenttir. Diğer birçok önemli yapının yanı sıra 1999 NATO bombardımanında yıkıldığı haliyle duran Genel Kurmay Binaları, Sırbistan Parlamentosu, Eski Saray, Terazi Çeşmesi, Cumhuriyet Meydanı, Ulusal Müze ve Milli Tiyatro görülerek yapılacak panoramik şehir turumuzun ardından, yürüyüş turumuza başlıyoruz. Öğrenci Meydanından başlayacağımız turumuzda Bayraklı Camii, Belgrad Kalesi Surları, Leopold ve Despot Kapıları, Kale Meydanı, Tuna ve Sava Nehirlerinin birleştiği noktada bulunan Büyük Savaş Adası, Sokollu Mehmet Paşa Çeşmesi, Damat Ali Paşa Türbesi, İstanbul Kapısı, Açıkhava Silah Müzesi ve Osmanlının kenti Prens Mihalio’ya teslim ettiği yerde yüz yıl sonra yapılan Anahtar Teslim Anıtı’nı görme şansına sahip olacağız. Turumuzun sonunda, Belgrad’ ın en canlı caddesi olan Knez Mihailova Caddesi’ nde serbest zaman veriyoruz. Turumuzu tamamlayarak otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama BELGRAD’da otelimizde. 4* Hotel Amsterdam4*  Hotel Design Mr. President vb.

BELGRAD HAKKINDA;
Panoniyen Ovası ve Balkanları birbirine bağlayan Sava ve Tuna nehirlerinin birleşim noktasında yer alan Belgrad, Sırbistan'ın en gözde şehirlerindendir. Resmi dili Sırpçadır. Ülkede Macarca,Boşnakça,Hırvatça konuşulsa da, aslen ülke yönetimi tarafından yasaklanmıştır. Para birimi olarak kısaltması RSD olan Sırp Dinarı'nı kullanmaktadır. Gerek Balkanlar bölgesine, gerekse Orta Avrupa ülkelerine planlanan Otobüsle seyahatlerde geçiş noktası teşkil etmesi bakımından her zaman keyifle zaman geçirilecek kültür kentlerindendir.

Belgrad Türkiye Dış Temsilcilikleri: 

T.C. Belgrad Büyükelçiliği
Adres: Krunska 1, Beograd 11000, Sırbistan
Telefon:+381-11-333 24 00- +381-11-333 24 10 (10 hat)  embassy.belgrade@mfa.gov.tr
Acil Durum: +381-69-669948



3 Gün: Belgrad - Saraybosna (Sarajevo)

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, BOSNA-HERSEK’ in başkenti SARAYBOSNA’ ya ulaşıyoruz. İki asır boyunca Balkanlar’ ın kültür başkentliğini yapan, 1914’te Avusturya-Macaristan Veliahdı Arşidük Franz Ferdinand’ın Sırplar tarafından burada öldürülmesi üzerine, Birinci Dünya Savaşı’nın çıktığı yer olan SARAYBOSNA, barındırdığı dini çeşitliliği ile Avrupa’ nın Kudüs’ ü kabul edilir.1992 savaşında ise Sırp, Hırvat ve Boşnaklar’ ın kendi aralarındaki yıkıcı savaşları sonucu büyük tahribata uğramış, fakat güzelliğini halen büyük ölçüde koruyan Saraybosna’ da, önce; Sebil Çeşmesi, Bursa Bedesteni, Baş Çarşı Camii, görüp ilerleyerek, Başçarşı’ da ki gezintimizle turumuza devam ediyoruz.  Tarihi Osmanlı Hanı olan Morica Han,  Kanuni Sultan Süleyman’ın halasının oğlu Gazi Hüsrev Bey Camii, Sinagog, Bedesteni görüyoruz ve  Ferhadiye Caddesi ’ne giriş yapıyoruz. Burada, Ferhadiye Camii ve Avusturya mimari tarzında olan binaları görüp, İsa’ nın Kalbi Katedrali önünde, yolda bulunan  Bosna Gülü veya Kanlı Gül olarak tabir edilen simgeler hakkında rehberimizden bilgileri alıp,  bağımsızlık sembolü Sönmeyen Ateş’ i görmeye gidiyoruz. Alışveriş için  vereceğimiz serbest zamanda, Boşnak Böreğini’de tatma şansınada sahip olacaksınız. Daha sonra, 1914'te Franz Ferdinand suikastının gerçekleştiği Latin Köprüsü ve Bosna Savaşı’ nda günlerce yananmilyonlarca el yazması eserin yok edildiği Eski Kütüphane, gezilerimizi tamamlayarak, otelimize  yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama SARAYBOSNA’da otelimizde. 4* Hotel Koncept Residence4* İbis Style Sarajevo vb.

SARAYBOSNA HAKKINDA;
Bosna Hersek'in Başkenti ve ülkenin en büyük kenti olma özelliği taşıyan Saraybosna, Sırp Cumhuriyeti'nin Hukuki Başkentidir. Osmanlı döneminde bu adı alan farklı kültürleri kendinde barındıran bu güzel şehir, Avrupa'nın en ilginç illerinde biri olma özelliğini taşımaktadır. üç ilahi dini mabetlerin bulunduğu bu şehirde farklı kültürleri de bir arada bulabilirsiniz. Resmi para birimleri Konvertbl Mark'tır. KM veya BAM sembolleriyle kullanılmaktadır. Resmi dil olarak üç dil kullanılmaktadır. Boşnakça,Sırpça ve Hırvatça.

Saraybosna Türkiye Dış Temsilcilikleri: 

T.C. Saraybosna Büyükelçiliği
Adres: Vilsonovo Setaliste bb.71000 Saraybosna, Bosna Hersek
Telefon: +387 33 568 750 Konsolosluk Şubesi +387 33 568 791 +387 33 568 792   embassy.sarajevo@mfa.gov.tr
Acil Durum: +387 62 984 807



4 Gün: Saraybosna - Mostar - Blagaj (Sarı Saltuk - Alperenler Tekkesi) - Poçitel Köyü - Trebinje - Dubrovnik

Sabah kahvaltımızı otelimizde alarak, MOSTAR'a doğru yol alıyoruz. Burada, Neretva Nehri üzerinde bulunan, 1557’ de Mimar Sinan’ ın öğrencilerinden Mimar Hayreddin’ in inşa ettiğiancak Hırvat topçu ateşiyle yıkılan, daha sonra 2004’ te Türkiye’ nin de büyük desteğiyle orijinal malzeme ve dönemin inşa teknolojisiyle yeniden yapılan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ nde bulunan ve kendinizi tarihin içinde hissedeceğiniz Mostar Köprüsü, Koska Mehmed Paşa Camii, Eski Hamamı geziyoruz. Kuyumcular Çarşısı’ nda serbest zaman vereceğimiz serbest zamanın ardından, Avrupa’ nın en hızlı su çıkış kaynağına sahip olan, Buna Nehri’ nin kenarındaki SARI SALTUK TEKKESİ’ ni (Alperenler Tekkesi) görmek üzere BLAGAJ’a hareket ediyoruz. 1465’ de Osmanlıların eline geçtikten sonra muhteşem bir doğaya sahip, bu bölgede kurulan tekke Bosna’ nın yerel halkı olan Boşnakların (Bosniak) hızla Müslümanlığı seçmesinde çok önemli bir rol oynamıştır. Buradaki etkileyici gezimizden sonra POÇİTEL Köyü’ nü rehberimizin bilgilendirmeleriyle panoramik olarak görüp, TREBİNJE’ ye hareket ediyoruz. TREBİNJE’ ye hareket ediyoruz. Otelimize yerleşip akşam yemeğimizi aldıktan sonra,  HIRVATİSTAN’ın incisi, italyanca adı Ragusa olan, Adriyatik' in en eski ticaret limanlarından, ortaçağdan kalma tarihi eserleri ile büyüleyici bir şehir olan DUBROVNİK’ e geçiyoruz. Buradaki gece turumuza, UNESCO Dünya Mirası Listesi' ne dâhil olan Eski Şehir gezisi ile başlıyoruz. Şehrin Kule ve Surları, Aziz Vlah Kilisesi, Knez Köşkü, ünlü şair Gundulic' in Heykeli, Tarihi Çeşme ve Limanı  görerek serbest zaman veriyoruz. Akşam tekrar otelimize geri dönüyor ve geceleme TREBİNJE’de otelimizde. 4* Hotel SL Industry4* Hotel Leotar vb.



5 Gün: Trebinje - Kotor ( Stari Grad) - Budva - İşkodra

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, Balkanlar’ın en sakin, en yeşil ve en güzel ülkelerinden biri olan KARADAĞ’a hareket ediyoruz. Göz alabildiğine uzanan doğal güzellikleri, yüzyıllara meydan okuyan tarihi ile etkileyici KARADAĞ’da, tarih boyunca coğrafi şartlarından dolayı Osmanlılar tarafından ele geçirilemeyen KOTOR'a ulaşıyoruz. Deniz Kapısı’ndan, Mareşal Tito’nun ünlü sözünün yazıldığı (‘’Bizim olanı vermeyiz,başkasının olanı da istemeyiz’’) kapıdan geçerek, Eski Şehir’e (Stari Grad) giriyoruz. Utanç Meydanı, Silah Meydanı, Tarihi Saat Kulesi, Rektör Sarayı, Beskuça, Pima Palata, Aziz Tripun Katedrali, Grigurina Palata, Müzik Okulu, ve Aziz Nicola ile Aziz Luka Kilisesini görüyor, rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Daha sonra, Trsteno Koyu’nun eşsiz manzarası eşliğinde, çok renkli gece hayatı ile Balkanlar’ın en ünlü tatil merkezlerinden BUDVA’nın güzel plajlarından geçerek, aldığımız harika fotoğrafları hatıralarımıza ekliyoruz. Bölge için tarihteki rolünün ilginç hikayesi hakkında rehberimizin anlatımlarını dinliyerek ilerliyor ve  St. Stefan (Sveti Stefan) Adası’nın muhteşem manzarasında kısa bir mola veriyoruz. Molamızın ardından, İŞKODRA’ya ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 5* Hotel Grand Europe4* Velipoje Grand Europe vb.



6 Gün: İşkodra - Prizren - Üsküp

Sabah kahvaltımızı otelimizde alarak, KOSOVA Sınır Kapısı’nda Pasaport ve gümrük işlemlerimizi yaparak, Şar Dağı’nın kuzey eteklerinde dağlar arasındaki konumu ve klasik mimarisi ile tam bir Osmanlı kenti görünümüne sahip PRİZREN’e varıyoruz. Buradaki turumuzda, Sinan Paşa Camii, Meryemana Kilisesi, Mehmet Paşa Camii ve Hamamı ve Taşköprü görülecek yerler arasındadır. Kentin sempatik çarşısında verilecek serbest zamanı takiben şehirden ayrılıyor ve ülkenin başkenti PRİŞTİNE güzergahından ilerleyerek, 14. Yüz yılda Yıldırım Byazıd döneminde inşa edilmiş olan Sultan Murat Hüdavendigar’ın türbesi ziyaretinden sonra, MAKEDON sınır kapısına ulaşıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerimizi tamamlayıp, YAHYA KEMAL ’in şehri, MAKEDONYA’nın başkenti ÜSKÜP’e varıyoruz. Kentin ana meydan ve bulvarlarını, Üsküp 2014 Projesi çerçevesinde yapılan sayısız heykel ve neoklasik binaları görerek yapacağımız panoramik turun ardından, Üsküp Kalesi önünden yürüyüş turumuza başlıyoruz. Önce Mustafa Paşa Camii, Arasta Camii, Sulu Han, Murat Paşa Camii ve Çifte Hamamı görerek Eski Türk Çarşısı’ nda serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından Kapan Hanı, Davut Paşa Hamamı, Taş Köprü gibi Osmanlı eserleriyle turumuza devam ediyor ve Makedonya Meydanı’nda, Makedon tarihinin önemli kişilerine ait birçok heykelle birlikte, Çar Samuil, JüstinyenII. Philip, Kraliçe Olympia, B. İskender Heykelleri, Rahibe Teresa Anı Evi’ ni görerek, turumuzun sonunda otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama ÜSKÜP’teki Otelimizde. 4* Hotel Panaromika Design & Spa, 4* Best Western Hotel Turist vb.



7 Gün: Üsküp - Matka Kanyonu - Tetova - Sveti Naum - Ohrid

Sabah kahvaltımızın ardından, Üsküp’ün yaklaşık 15 km güneybatısında,Treska Nehri’nin Vardar Nehri ile buluştuğu alanda yer alan ve “Dünyanın en güzel doğa harikası 100 yer” listesinde kendisine yer bulan MATKA KANYONU'na gidiyoruz. Sakinliğinin yanında, muhteşem doğasında büyüleneceğiniz Kanyon, eşsiz doğa güzellkleri ve bine yakın farklı bitki çeşidiyle saklı bir cenneti andırıyor. Bu muhteşem doğaya sahip kanyonda, fotoğraf çekimi ve keyfli yürüyüşümüzü tamamlayarak, KALKANDELEN’e (TETOVA) geçiyor ve sanat dünyası için çok önemli bir yapı olan Alaca Camii ’ni ziyaret ediyoruz. Daha sonra, Gostivar üzerinden OHRİD'e hareket ediyoruz. Önce St. Naum’da (Ohri Gölü’nün doğduğu yere) bölgenin en önemli azizlerinden biri olan St. Naum Manastırı’nı rehberimizin anlatımlarıyla geziyor ve  OHRİD şehir merkezine geliyoruz. Burada Osmanlı’nın Balkanlar’da ki önemli üslerinden biri olmuş, Ohrid’lilerin ‘‘Tanrı cenneti çamurdan yaparken, bir parça kopup Ohrid’ in üzerine düşmüş’’ tanımlaması ile ünlü tarihi Ohrid şehrinde yürüyüş turumuza başlıyoruz. Aziz Klemeus Heykeli ve Meydanı, Ayasofya Kilisesi, Kiril Alfabesini bulan Kiril ve Methodi kardeşlerinin heykelleri,  Asırlık Çınar Ağacı, Ali Paşa Camii, Halvetiye Tekkesi, Türk Çarşısı’ nı geziyor ve meşhur sedef - inci takılardan alışverişler yapıyoruz. Büyüleyici bir tablo görüntüsündeki Mavi İnci adıyla bilinen OHRİD GÖLÜ’nde (Fiyata Dahil) tekne turu keyfini yapıp, doğal güzelliğiylede göz kamaştıran, Unesco'nun Kültür Mirası Listesi'ndeki bu güzel şehirde konaklamamızı yapıyoruz. Ohrid’de otelimize yerleşiyoruz.  Akşam yemeğimizin ardından, Balkan müzikleri ve folklor gösterileri eşliğinde keyifli bir MAKEDON GECESİ (Fiyata Dahil) eğlencesi yaşıyoruz. Konaklama  otelimizde. 4* Hotel Aqualina,  4* Hotel Aura vb.



8 Gün: Ohrid - Resne - Manastır - Selanik / Drama

Otelimizde yapacağımız kahvaltnın ardından, bu güzel şehirden ayrılarak, yol güzergahında II. Abdülhamid’ in meşrutiyeti yeniden ilan etmesiyle sonuçlanan Jön Türk Devrimi’ nin öncülerinden Niyazi Bey’ in memleketi olan RESNE’ye uğruyoruz. Resne’li Niyazi’nin Sarayı’nı panoramik olarak görüyor ve Balkanlar’ın en eski şehirlerinden biri olan, Makedonya’nın tarih ve kültür cenneti  MANASTIR’a (Bitola) hareket ediyoruz. ATATÜRK’ün okuduğu Askeri İdadi’yi (Askeri Lise) ziyaret ederek, Şirok Sokakta Osmanlı’dan kalan OrdueviEleni’nin Evi, Saat Kulesi, Pekmez Meydanı, İshakiye Camii, Yeni Camii gibi yapı ve eserleri göreceğimiz yürüyüş turumuzu, ünlü türküye ilham olan havuz ve çeşmeyi görerek, alış-veriş ve öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Buradan, SELANİK’e doğru yol alıyor ve varışımızın ardından önce Atatürk’ün Evi’ni ziyaret ederek turumuza başlıyoruz. Devamında, Rotonda, Zafer Kemeri, Beyaz Kule, Hamza Bey Camii ve Bedesteni, Büyük İskender Heykeli, Venizelos Heykeli ve Aristoteles Meydanı görülerek, kentin sembol yapısı olan Beyaz Kulede fotoğraf molası veriyoruz. Tarihi şehrin zengin bölgelerindeki neoklasik konak ve malikâneleri gözlemledikten sonra,  sevdiklerimizle keyifli bir gece geçirmek ve akşam yemeğimizi almak üzere YUNAN TAVERNA EĞLENCESİNE (Fiyata Dahil Yemekli – Limitli İçkili) katılıyoruz. Gecenin geç saatlerine kadar eğlendikten sonra Selanik veya Drama’daki otelimize yerleşiyoruz. 4* Capsis Hotel4* Kouros Hotel vb.



9 Gün: Selanik / Drama - Kavala - İpsala - İzmir

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, KAVALA’ya hareket ediyoruz. KAVALA’da, panoramik tur esnasında, Kanuni’ nin yaptırmış olduğu Su Kemerleri, Liman, İbrahim Paşa Camii, (St. Nichololas Kilisesi) İmarethane görülecek yerler arasında...Turumuzun devamında, meşhur Kavala kurabiyesi alışverişimizi yapmak üzere Kavala Kurabiyecisine gidiyoruz. Güzel ve keyifli bir gezi sonrasında, İpsala Sınır Kapısı’na hareket ediyoruz. Freeshop alışverişimiz için serbest zaman alıyoruz. Gümrük işlemlerimizi tamamlayarak, Keşan-Gelibolu-Çanakkale yolu üzerinden sınırdaki yoğunluğa bağlı olarak, gece yarısından sonra İZMİR’e ulaşıyor ve siz değerli misafirlerimizle bir sonraki organizasyonumuzda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    1- ACADEMIC TOUR hava, yol, sınır kapılarındaki yoğunluk ve olağan üstü durumlarda gerekli gördüğü takdirde, turda, güzergahta ve konaklama bölgelerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    2- Yeşil Pasaport ve geçerli Schengen vizesi olanların vize almalarına gerek yoktur. Tur tarihine göre, pasaportunuzun ve Schengen vizenizin geçerlilik tarihini ve tura gerekli giriş-çıkış sayılarını (misafirin sorumluluğundadır) kontrol ediniz.

    3- Pasaportların seyahat tarihinin bitimi baz alınarak, minimum 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir. Bu bilgi doğrultusunda misafirlerimiz pasaportlarını kendileri kontrol etmelidirler. 6 aydan az süreli pasaport ile seyahat eden misafirlerimiz, ülke pasaport polisleri tarafından, ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir. Ayrıca, yırtık, hasar görmüş pasaportlar sınır polisleri tarafından kabul edilmeyebilir.

    4- Shengen vizesi alacak yolcularımızın(bebek dahil) vize için gerekli evraklarını tur tarihinden en az  40-30 gün önce acenteye  teslim etmesi gerekmek-tedir. Ayrıca konsolosluk getirdiğiniz evrakların yanında, tur ücretinin tamamının yattığını gösteren belgeyi de istemektedir. Ödemenin tam yapılması durumunda Acentemiz, ödeme otel araç evraklarını vb. konsolosluğa sunacaktır. 

    5- ACADEMIC TOUR yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir. Yolcunun vize alamaması, vizenin yetişmemesi veya tek girişli alması ile ilgili olarak ACADEMIC TOUR`un hiç bir sorumluluğu yoktur.

    6- Konsolosluğun vize vermemesi durumunda, ödenen vize, sigorta ve tur ücreti iade edilmez.

    7- Yunanistan makamları pasaportunda KKTC girişi olan yolcuların ülkeye girişine izin vermemektedir. Lütfen bu hususa dikkat ediniz.

    8- Vize olduğu halde ülkenin gümrük memurunun veya polisinin yolcuyu ülkeye kabul etmeme hakkı vardır. Bu durumda acentemizin sorumluluğu bulunmamakta olup, misafir tur ile ilgili haklarını kaybetmiş demektir.

    8- Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.

    9- Tur programı ACADEMIC TOUR Seyahat Acentası  kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

    10- Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından ACADEMIC TOUR sorumlu tutulamaz.

    11- Tur sırasında unutulan, kaybolan, çalınan eşyalardan ACADEMIC TOUR sorumlu değildir. Pasaportunuzun kaybolması yada çalınması halinde Acentemiz yetkilisi/rehberi, diğer seyahat eden misafirlere acentenin taahhüt ettiği üzere Tur Programına devam etmek zorunda olduğundan; kaybın/çalınmanın gerçekleştiği ülkede Pasaport işlemleri, geri dönüş yada tura dahil olma işlemleri ile ilgili tüm organizasyonda kendi sorumluluklarında hareket edeceklerini bilmelidirler. Bu hususta doğabilecek sıkıntı ve sorunlar ile ilgili Acentemiz sorumluluk kabul etmez.

    12-  Seyahatiniz süresince konakladığınız otelleri terk ederken, lütfen eşyalarınızı eksiksiz aldığınıza emin olunuz. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.

    13- Konaklamalarımızı gerçekleştireceğimiz bazı ülkelerde 4* Otel statüsü, ülkemiz 3* statüsüne denk gelebilir. Seyahat edilen ülke standartları göz önünde bulundurulmalıdır.

    14- 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçük olabilir. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak+1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

    15- Otellerde gruplara sunulan oda tipi haricindeki taleplerinizi (superior,suit,kral dairesi vb.) acentemizden bağımsız otel resepsiyonundan yapabilirsiniz. ACADEMIC TOUR bundan doğabilecek ödeme, ihtilaf veya aksaklıklardan sorumlu tutulamaz.

    16-  Tüm yolcular bindikleri noktaya bırakılacaktır. Geri dönüşte, misafirlerimizin farklı duraklarda indirme talebi yapmamaları rica olunur.

    17- Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. Kahvaltı salonuna yiyecek getirilmesi oteller tarafından kabul edilmemekte olup, salondan dışarı yemek çıkartılması ekstra ücrete tabidir.

    18-  Yoğun sezonda, sınır kapılarında ve  feribot yoğunluğundan dolayı İzmir’e varış saatimiz tahmin edilen saatten geç olabilir. İzmir dışından gelen misafirlerimiz dönüş planlarını bu olasılığı göre planlamalıdırlar.

    19- Turun gerçekleşmesi için, yeterli sayıda katılımcıya ulaşılamadığı takdirde önceden haber vermek kaydı ile Acentemiz turu iptal etme hakkına sahiptir. Misafirimize ödenen ücret, ödendiği şekilde iade edilecektir.

    20- 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne ve babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurmaları zorundadır.

    21- Kişiler seyahat öncesi yurtdışına çıkış izni, belge vb. durumlarını kontrol etmelidirler.

    22- Yolculuk esnasında Emniyet Kemerlerinizin takılma zorunululuğu bulunmaktadır. 0-4 Yaş arası yolcularımız için “araç bebek koltuğu” getirilmesi zorunludur. Kurallara uyulmaması halinde ACADEMİC TOUR uygulanacak olan Trafik cezalarından veya yaptırımlarından sorumlu tutulamaz.

    23- Tur esnasında programda bulunan tüm ülkelerde alışveriş ve harcama yapılabilmesi için, Euro bulundurmanız yeterlidir.Yerel para birimi kullanılan bölgelerde Rehber para çevrilmesi konusunda yardımcı olacaktır.

    24- Gezi süresince rahat yürüyüş ayakkabısı tercih edilmelidir. Gece için yanınıza hırka v.b bir kıyafet bulundurmanızda fayda vardır.

    25-Son gün konaklamamız Selanik veya Drama’da olacaktır.Buna bağlı olarak, Taverna  eğlencesi de konaklama yapacağımız bölgede gerçekleşecektir 

    26- İptal-İade ve değişiklik şartları; Academic Tour Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon, Uçaklı ve Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Ancak, Özel Seyahat, Sağlık, ve Güvence Sigortası yaptıran misafirlerimiz, MUCBİR sebep göstermesiyle turu satın aldıkları tarihten, tur bitimine kadar yaşadıkları olumsuzluklar güvence altına girer. Ani gelişen rahatsızlıklar, birince derece vefat veya ani hastalıklar bu güvence paketine dahildir. Gerekçesiz iptaller, kranik rahatsızlıklar sigorta kapsamına girmez. İptal ve iadeler, acentemiz nezdinde yapılmayıp, sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir. 

    27- Tur kayıt esnasında yapılan ödemeler hangi para birimi ve miktarda yapıldıysa; iptal-iade durumunda da aynı para birimi ve miktarlarda geri ödemesi yapılır.

    28- Oteller de, aynı kategoride olması koşulu ile Academic Tour değişiklik yapma hakkına sahiptir  

    29- Tüm misafirler, yukarıda belirtilen maddeleri kabul ederek turu satın almış sayılır.

    30- Bu turun operasyonu ve organizasyonu Academic Tour'a aittir. Daniel Tours yetkili satış acentesidir.


    İptal Şartları
    https://danieltours.com/tur-494-balkan-turu.html
    RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş.
    Cumhuriyet Bul. Kültür Mah. No:141 K:6 D:11 Alsancak / Konak / İzmir
    0232 404 64 64


    Bu çıktı 28.03.2024 12:04 tarihinde verilmiştir. RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.