Butik Antakya Lezzet ve Kültür Turu Nisan Tur Programı

BUTİK ANTAKYA

KÜLTÜR VE LEZZET TURU

5 NİSAN - 7 NİSAN 2019

SUN EXPRESS Hava Yolları ile İZMİR - ADANA Gidiş // ADANA - İZMİR Dönüş

2 GECE 4* OTEL KONAKLAMASI

1 AKŞAM KONAK RESTAURANTTA YÖRESEL AKŞAM YEMEĞİ DAHİL !!!

Kalkış Yerleri: Sabah saat 05.30‘da İzmir Adnan Menderes Havalimanı, iç hatlar terminali, Sun Express Kontuarı önünde
PROGRAM
1 Gün: Adana - Taş Köprü - Sabancı Camii - Antakya - Hatay Arkeoloji Müzesi - Habib-i Neccar Camii - Saint Pierre Kilisesi

Sabah saat 5.30 ‘da Adnan Menderes havalimanı iç hatlar terminali Sun Express havayolları bankolarında buluşup, check in işlemlerinin ardından saat 07.00 ‘de Adana’ya hareket ediyoruz. Saat 08.25 Adana varışımız. Ardından havaalanı çıkışında  aracımıza binip Adana şehir merkezine hareket ediyoruz. Çukurova’nın ortasında yer alan ve Seyhan nehrinin bereketli sularıyla beslenen 5. büyük şehrimiz Adana’da, Meşhur Taşköprü, Sabancı Camii gezilerimizi gerçekleştiriyoruz. Sonrasında, İskenderun üzerinden, Belen Geçidi'ne çıktıktan sonra, Soğuk Oluk, Amik Ovası ve Amanos Dağları'nın doyumsuz manzarası eşliğinde Antakya'ya varıyoruz. Çan, Ezan, Hazzan sesleri ile, Hristiyan, Müslüman ve Musevi kültürleriyle yoğrulmuş, farklı inanışlarda yaşam alanları ile, son zamanlarda diziler ile ünlenen Antakya’da, ilk gezi noktamız olan, Hatay Arkeoloji Müzesi’ne gidiyoruz. Üçağız Mağarası, Tell Kurdu, Tel Tayinat ve Tel Aççana Höyüklerinin küçük örnekleri de yer aldığı müze gezimiz sonrasında, Dünyanın ilk Mağara kilisesi Aziz Petrus Kilisesi’ni geziyoruz. Sonrasında (Extra) öğle yemeğimizi almak üzere restaurantımıza gidiyoruz. Ardından Antakya’nın dar sokaklarında rehberimiz eşliğinde yürüyüşe çıkıyoruz. Sırasıyla Anadolu’nun önemli camilerinden ,Habib-i Neccar Camii, birbirleriyle neredeyse sırt sırta olan Katolik Kilisesi, Ortodoks Kilisesi, Protestan Kilisesi, Sinagog (panoramik) gezileri sonrasında, Arap Ortodoks kilisesini yetkililer eşliğinde geziyor ve Kadim Antakya Künefecisi’nde meşhur künefesini tadıyoruz. Sonrasında Uzun çarşıda alacağımız serbest zaman ardından, otelimize gidiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 4* Narin Otel 



2 Gün: Hıdırlı Köyü - Samandağ - Vakıflı Köyü - Çevlik Sahili - Saint Simon Manastırı - Seleucia Pieria Antik Kenti - Titus Tüneli - Beşikli Mağara

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında, Hıdırlı Köyü ve Hz. Hızır'ın Asasının Ulu Bir Çınara dönüştüğü bölgeye gidiyoruz. Burada vereceğimiz serbest zamanın ardından, Samandağ sayfiye yöresine bağlı, Türkiye’nin tek Ermeni köyü olan Vakıflı Köyü'nü ve Ermeni Kilisesi'ni ziyaret ediyoruz. Organik tarımı ile ön plana çıkan köyde, reçeller ve likörlerden alışveriş yapabilirsiniz. Alışveriş sonrasında deniz kenarına inip, Antakya'nın Akdeniz'e açılan bir liman kenti olan Seleucia Pieria Antik Kenti’nin kalıntılarını, insan yapımı bir mühendislik harikası olan 1330 metre uzunluğundaki Titus-Vespasianus Tüneli'ni ve Beşikli Mağara’yı görüyoruz. Samandağ’da alacağımız (Ekstra) öğle yemeğinde, Akdeniz ve Hatay mutfağının deniz ürünleri lezzetlerini tatma imkânı buluyoruz.  Asi Nehri’nin denize döküldüğü yer olan Çevlik sahilini, Hristiyan dünyasının her yanından gelenlerin ziyaret ettikleri St. Simon Manastırı’nı geziyor ve Antakya şehir merkezine geri dönüyoruz ve serbest zaman. Akşam yemeği için otelimizden ayrılıp yemekleri ile ünlü Konak Restaurant’a gidiyoruz. Güzel bir akşam yemeğinden sonra otelimize dönüyoruz.

Konaklama otelimizde. 4* Narin Otel 



3 Gün: Yesemek Ören Yeri - Yedi Uyurlar Mağarası - Tarsus - Kleopatra Kapısı - Nusret Mayın Gemisi - Saint Paul Evi ve Kuyusu - Tarsus Şelalesi

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında, antik Yakındoğu’da bilinen en büyük heykel atölyesi olan, Yesemek Örenyerine gidiyoruz. 300’ün üzerindeki yontu taslağının belli bir düzeyde sergilendiği açık hava müzesi gezisi sonrasında, Tarsus’a gidiyoruz. Kleopatra Kapısı ve Nusret Mayın Gemisi'ni görüyoruz. Kırk kaşık bedesteninde verilecek serbest zamanda öğle yemeğimizi yiyoruz ve alışverişimizi yapıyoruz. Tarsus’ta bulunan Ashâb-ı Kehf (Yedi Uyurlar) Mağarası’na gidiyoruz. Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Sazenuş, Debernuş ve Kefeştetayuş adındaki yedi genç ve köpekleri Kıtmir'ın burada yüzyıllarca uyuduklarına inanılan mağara ziyaretimiz sonrasında, St. Paul evi ve kuyusunu ziyaret ettikten sonra özellikle taş ve ahşap karışımı Osmanlı Evleri'ni görüp, Tarsus Şelalesi'nde çay - kahve molası veriyoruz. Gezilerimiz ardından, Adana Havaalanı’na hareket ediyoruz. Sun Express Havayolları’na ait saat 21.35’de kalkacak olan İzmir uçağı ile İzmir’e hareket ediyoruz. İzmir varışımız 23.10.

Başka bir Danieltours programında görüşmek dileği ile vedalaşıyoruz…



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    » Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

    » Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile DANIELTOURS değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. Danieltours , uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.

    » Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

    » Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.

    » Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyit ediniz.

    » Turumuzun gerçekleşmesi için en az 15 kişi olması gerekmektedir. Bu çoğunluğa ulaşılmadığı takdirde, Danieltours turu iptal etme hakkına sahiptir. Aynı zamanda, Danieltours katılımcılara para iadesini hemen yapmak zorundadır.

    » Tur programı, Danieltours Kayıt formu maddeleri bir bütündür.

    » Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi, TC Kimlik No ibrazı şarttır.

    » Turlarımızda katılan kişi sayısı doğrultusunda araç seçimi yapılmaktadır. (16-18-27,31,46 kişilik) Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.

    » Gezi süresi 3 GÜN - 2 GECE’dir. Otel konaklaması 2 GECE’dir.

    » En son sirkü bir önceki sirküyü geçersiz kılar. 

    » Rezervasyon esnasında, kimliğinizde yazılı olan isim ve soyisminizi açık olarak kayıt görevlimize bildiriniz. Havaalanında check-in esnasında isimden kaynaklanan problemden, Danieltours sorumlu değildir.


    İptal Şartları
    https://danieltours.com/tur-510-butik-antakya-lezzet-ve-kultur-turu-nisan.html
    RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş.
    Cumhuriyet Bul. Kültür Mah. No:141 K:6 D:11 Alsancak / Konak / İzmir
    0232 404 64 64


    Bu çıktı 27.04.2024 07:54 tarihinde verilmiştir. RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.