Butik Mini GAP Turu 2019 Tur Programı

ButikMİNİ  Gap  TURU

 

SUN EXPRESS HAVAYOLLARI İLE İZMİR - ADANA GİDİŞ

SUN EXPRESS HAVAYOLLARI İLE GAZİANTEP - İZMİR DÖNÜŞ

 

ANTAKYA - GAZİANTEP - ADIYAMAN - URFA

NEMRUT - GÖBEKLİTEPE - HARRAN - HALFETİ

 

1 MAYIS - 5 MAYIS 2019 (4 GECE - 5 GÜN)

 

ANTAKYA‘NIN YÖRESEL YEMEKLERİ İLE ÜNLÜ KONAK RESTAURANT’TA

GAZİANTEP’İN YÖRESEL YEMEKLERİ İLE ÜNLÜ MUTFAK SANATLARI MERKEZİNDE

AKŞAM YEMEKLERİ DAHİL !!!

Kalkış Yerleri: Sabah saat 05:00‘da İzmir Adnan Menderes Havaalanı, İç hatlar terminali, SunExpress Kontuarı önünde
PROGRAM
1 Gün: 1 MAYIS 2019 / Adana - Antakya

Sabah saat 05.00‘de Adnan Menderes Havalimanı’nda buluşuyoruz. Check-in işlemlerinden sonra SUN EXPRESS Hava Yolları’na ait 07.00 uçağı ile hareket ederek 08.25 ’de Adana Havalimanı’na iniyoruz. Bizi bekleyen otobüsümüze yerleşiyoruz ve Antakya’ya doğru ilerliyoruz. Yol üzerinde vereceğimiz mola sonrasında, İskenderun üzerinden, Belen Geçidi'ne çıktıktan sonra, Soğuk Oluk, Amik Ovası ve Amanos Dağları'nın doyumsuz manzarası eşliğinde Antakya'ya varıyoruz. Çan, Ezan, Hazzan sesleri ile, Hristiyan, Müslüman ve Musevi kültürleriyle yoğrulmuş, farklı inanışlarda yaşam alanları ile, son zamanlarda diziler ile ünlenen Antakya’da, ilk gezi noktamız olan, Hatay Arkeoloji Müzesi’ne gidiyoruz. Üçağız Mağarası, Tell Kurdu, Tel Tayinat ve Tel Aççana Höyüklerinin küçük örnekleri de yer aldığı müze gezimiz sonrasında, Dünyanın ilk Mağara kilisesi Aziz Petrus Kilisesini geziyoruz. Sonrasında (Extra) öğle yemeğimizi almak üzere restaurantımıza gidiyoruz. Ardından  Antakya’nın dar sokaklarında rehberimiz eşliğinde yürüyüşe çıkıyoruz. Anadolu’da yapılan ilk camii olarak bilinen Habib-i Neccar Camii, birbirleriyle neredeyse sırt sırta olan Katolik Kilisesi, Ortodoks Kilisesi, Protestan Kilisesi, Sinagog (panoramik) gezileri sonrasında, Arap Ortodoks kilisesini yetkililer eşliğinde geziyor ve Kadim Antakya Künefecisinde meşhur künefesini tadıyoruz. Sonrasında Uzun çarşıda alacağımız serbest zaman ardından,  otelimize gidiyoruz. Akşam yemeği için otelimizden ayrılıp yemekleri ile ünlü Konak Restaurant’a gidiyoruz. (Fix Menü - Fiyata dahildir) Güzel bir akşam yemeğinden sonra otelimize dönüyoruz. Konaklama otelimizde. 4*Grand Boğaziçi Otel.



2 Gün: 2 MAYIS 2019 / Gaziantep

Sabah kahvaltısı sonrası Antakya’dan Gaziantep’e hareket ediyoruz. İlk olarak ZEUGMA Antik Kenti’nden çıkarılan eserlerin ve dünyanın en zengin mozaik koleksiyonunun sergilendiği MOZAİK MÜZESİ‘ni ziyaret ediyoruz. Müze gezimizin ardından ünlü Halil Usta kebapçıda (Ekstra) öğle yemeğimizi yiyoruz.

Yemeğimizin ardından, Eski şehirde yapacağımız yürüyüş turunda, şehrin merkezini oluşturan Kale’yi görüyor, kent ile özdeşleşen hareketli ve renkli görseller eşliğinde keyifli gezintiler yapıyor, Bakırcılar Çarşısı’nın büyülü atmosferinde zanaatkarların hünerlerini izliyoruz. Verilecek serbest zamanda rehberimizin tavsiyeleri ile Zinciriye Bedesteni ,Büyük Pasajı ,Almacı Pazarı  ve müzeleri gezebilir, alışveriş yapıp, Gaziantep’in taşlı sokaklarında keyifli saatler geçirebilirsiniz. Gezimizin ardından otelimize gidip dinlendikten sonra, Gaziantep’in yöresel yemekleri ile meşhur Mutfak Sanatları Merkezinde Akşam Yemeği‘ne gidiyoruz. (Fix menü - Fiyata dahildir.) Konaklama 4* Dedeman Park Otel (Oda + kahvaltı)



3 Gün: 3 Mayıs 2019 / Adıyaman - Nemrut

Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıp Adıyaman’a hareket ediyoruz. Nemrut Dağı’na çıkmak üzere Kahta’ya ulaşıyoruz. (Ekstra) Öğle yemeğimizin ardından, NEMRUT DAĞI eteğindeki Kahta’dan (EXTRA) minibüslere binerek zirveye doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde Komagene uygarlığına ait olan Karakuş Tümülüsü, Roma paralı askerlerinden 15. Lejyonun yaptığı Cendere köprüsü, yazlık şehirleri olan Arsemea’nın, gezilmesinden sonra 2.150 metre yükseklikteki Nemrut Dağı’na ulaşıyoruz. (EXTRA) Shuttle servislerle zirve noktasına ulaşım ardından, 30 dk. merdivenli yoldan yürüyerek son zirveye ulaşıyoruz.  Kral Anthiosun Anıt Mezarı ve dev heykellerin gezilmesinden ve fotoğraf çekiminden sonra, güneş batımını bekliyoruz. Muhteşem gün batımı manzarasını seyrettikten sonra yine minibüslerle Kahta’ya dönüp aracımıza binerek otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 4* Rabat Resort Otel (Yarım pansiyon)



4 Gün: 4 Mayıs 2019 / Atatürk Barajı - Göbeklitepe - Şanlıurfa

Otelde alacağımız kahvaltı sonrasında GAP Projesinin kalbi sayılan ATATÜRK BARAJI`na gidiyoruz. Türkiye’nin bu en büyük barajında rehberimizden bilgi alıyoruz. Ardından ŞANLIURFA’ya doğru yolumuza devam ediyoruz. İlk olarak Şanlıurfa’ya 15 Km. uzaklıkta, dünyanın en eski yapısı olarak bilinen GÖBEKLİTEPE’ye gidiyoruz. Bütün dünyanın ilgisini çeken tarihi kalıntılar, Mısır piramitlerinden 9 bin yıl önce yapılmıştır. Tonlarca ağırlığındaki taş malzemenin alana nasıl taşındığı, metal kullanılmadan yapılan kabartmalar, yüzyıllar sonra neden bilinçli olarak örtülüp kapatıldığı hâlâ gizemini koruyor. Dünyada bilenen ilk tapınağı içinde barındıran bu arkeolojik alan, inanç tarihinin gelmiş geçmiş en etkileyici buluntusudur. Tarihin sıfır noktasındaki incelememiz tamamlandıktan sonra ŞANLIURFA’ya dönüyoruz. (Ekstra) Öğle yemeğimizin ardından, kentte, HALİLİ-ÜR RAHMAN GÖLÜ (Balıklı Göl), AYN - ZELİHA GÖLÜ, URFA KALESİ (Aşağıdan görülecek), İbrahim Peygamberin doğduğu mağara, Urfa çarşısı göreceğimiz yerler arasındadır. Eski kentin labirent gibi sokaklarında ilerleyerek çarşılarında alışveriş için mola veriyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Şanlıurfa Hilton Garden Inn ‘de. (Yarım pansiyon)

İsteyen konuklarımız akşam (Ekstra) Sıra Gecesine katılabilir.



5 Gün: 5 Mayıs 2019 / Harran - Halfeti - Gaziantep

Sabah kahvaltı sonrası otelden ayrılıp, HARRAN’a hareket ediyoruz. İslamiyet döneminin ilk üniversitesi olarak bilinen HARRAN ÜNİVERSİTESİ, HARRAN ULU CAMİİ, HARRAN HÖYÜK, HARRAN KALESİ ve dünyada hiçbir yerde bulunmayan kendine özgü mimarisi ile HARRAN KONİK KUBBELİ EVLERİ’ni gezdikten sonra Halfeti’ye doğru yol alıyoruz. (Ekstra) FIRAT NEHRİ’nin muhteşem manzarası eşliğinde alacağımız öğle yemeğinin ardından, göz dolduran doğası ve tarihi dokusuyla, doğunun en güzel köşelerinden biri olan HALFETİ’yi (EXTRA) tekne turu ile keşfe çıkıyoruz. Baraj gölü üzerinde yapacağımız gezi sırasında Rum Kale ve sular altında kalan Savaşan Köyü’nü görüyoruz. Güneydoğu’nun bu saklı cennetinde geçireceğimiz güzel saatlerin ardından Gaziantep’e doğru yola çıkıyoruz. Kente varışımızın ardından, Gaziantep’in gazilik ünvanını alışındaki önemli yeri olan Kurtuluş Savaşı döneminde İmalat-ı Harbiye olarak kullanılan Kahramanlık Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Yeraltı çeşmesi olarak kullanılan, Anadolu sınırları içinde nadir örneklerden olan “kasteller”i geziyoruz. Tahmis Kahvesi’nde kahvelerimizi (extra) yudumlayıp son alışverişlerimizi tamamladıktan sonra, geçirdiğimiz güzel turun anıları ve kazandığımız yeni dostluklarla Gaziantep Havalimanı’na hareket ediyoruz. 

SUN EXPRESS Havayollarının 22.25 uçağı ile hareket ediyoruz. İZMİR’e varışımız 00.15.

Başka bir Daniel Tours gezisinde buluşma dileğiyle turumuzu sonlandırıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    » Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı  araçlarda bırakmayınız.

    » Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile DANIEL TOURS değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. DANIEL TOURS, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.

    » Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

    » Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.

    » Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyit ediniz.

    » Turumuzun gerçekleşmesi için en az  20 kişi olması gerekmektedir. Bu çoğunluğa ulaşılmadığı takdirde, Daniel Tours turu iptal etme hakkına sahiptir. Aynı zamanda, DANIEL TOURS katılımcılara para iadesini hemen yapmak zorundadır.

    » Tur programı, DANIEL TOURS kayıt formu maddeleri bir bütündür.

    » Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi, TC Kimlik No ibrazı şarttır.

    » Turlarımızda katılan kişi sayısı doğrultusunda araç seçimi yapılmaktadır. (16-18-27,31,46 kişilik) Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.

    » Gezi süresi 4 GÜN - 3 GECE’dir. Otel konaklaması 3 GECE’dir.

    » En son sirkü bir önceki sirküyü geçersiz kılar.


    İptal Şartları
    https://danieltours.com/tur-512-butik-mini-gap-turu-2019.html
    RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş.
    Cumhuriyet Bul. Kültür Mah. No:141 K:6 D:11 Alsancak / Konak / İzmir
    0232 404 64 64


    Bu çıktı 26.04.2024 01:35 tarihinde verilmiştir. RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.