Bulgaristan & Romanya Turu Tur Programı

  BULGARİSTAN & ROMANYA  

   TRANSİLVANYA TURU 2020 (Otobüsle)    

BURGAZ - NESSEBAR - VARNA - RUSÇUK - BÜKREŞ - SİNAİ - BRAN (DRAKULA ŞATOSU) - VELİKO TARNOVO - SOFYA - PLOİEŞTİ

TUNA KIYILARININ TARİHİ KENTİ RUSÇUK KONAKLAMA FARKI İLE...

TRANSİLVANYA ŞATOLAR BÖLGESİNİ DOYA DOYA GEZME AYRICALIĞI İLE...

BURGAZ - NESSEBAR - VARNA - RUSÇUK TURLARI AYRICALIĞI İLE...

İSTEYENLERE ROMEN GECESİ EĞLENCESİ İMKANI İLE...  

 Tamamı 4* Otellerde  Konaklama 5 Gün - 5 Gece  (4  Gece Otel Konaklamalı)

1 TUR:07.04/12.04   2.TUR:28.04/03.05   3.TUR:23.05/28.05 (Bayram)   4.TUR:23.06/28.06   5.TUR:07.07/12.07    
6.TUR:29.07/03.08 (Bayram)   7.TUR:25.08/30.08    8.TUR:15.09/20.09   9.TUR:29.09/04.10     
10.TUR:13.10/18.10   11.TUR:28.10/02.10 (Cadılar Bayramı)  

    Erken Rezervasyon Fırsatını Kaçırmayın !!!   

Kalkış Yerleri: 17:00 Üçkuyular Pamukkale, 17:15 Konak Sabancı, 17:35 Lozan, 17:45 Bayraklı Üst Geçit, 17:55 Karşıyaka Anıt, 18:00 Karşıyaka Yunuslar, 18:05 Bostanlı İskele Suat Taşer, 18:10 Mavişehir Mavibahçe
PROGRAM
1 Gün: İzmir - Dereköy - Burgaz

Akşam saat 17:00 ÜÇKUYULAR (Fahrettin Altay Meydanı Pamukkale Yazıhanesi önü), 17.15 KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü),  17.35 LOZAN (Fuar Lozan Kapısı Önü), 17.45 BAYRAKLI (Üst Geçit Durak Önü),17:55 KARŞIYAKA (Anıt), 18:00 KARŞIYAKA (Yunuslar), 18.05 BOSTANLI İSKELE (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önü), 18:10 MAVİŞEHİR (Mavibahçe Avm karşısından)siz değerli konuklarımızı alarak seyahatimize başlıyoruz. Yolda verilecek uygun molalarla, Ayvalık, Edremit üzerinden, Çanakkale’ye ve oradan da feribotla Eceabat’a geçerek, erken sabah saatlerinde Dereköy Sınır Kapısına ulaşıyoruz. 

Turumuza Foça, Aliağa, Dikili, Salihleraltı, Ayvalık, Gömeç, Ören, Burhaniye, Edremit, Akçay, Güre, Altınoluk, Küçükkuyu, Ezine, Çanakkale ve Keşan Yol Ayrımlarından Katılabilirsiniz…



2 Gün: Burgaz - Nessebar - Varna - Rusçuk

Sabah erken saatlerde Kırklareli Dereköy sınır kapısından pasaport ve gümrük işlemlerini yaparak BULGARİSTAN’a geçiyoruz. Yolumuza devam ederek, BURGAZ’a varıyoruz. Burgaz’a varışımızın  ardından, Panoramik şehir turumuzu yaparak, Anakaraya dar bir geçit ile bağlı olan bir yarımada üzerine kurulu, 1983 yılında UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesine girmiş, tarihi ve şirin sahil kasabası NESSEBAR'a varıyoruz. Bizans Dönemi’nden kalma Kiliseleri, yarımada üzerinde yer alan ve 18-19.y.y. Bulgar Rönesansı döneminde inşa edilen tarihi Bulgar Evlerini görüyoruz.  Buradaki turumuzu tamamladıktan sonra, BULGARİSTAN’ın en büyük üçüncü şehri ve Karadeniz’in incisi olarak adlandırılan VARNA‘ya doğru yola çıkıyoruz. VARNA’da gerçekleştireceğimiz Panoramik Şehir turumuzda; ROMA HAMAMI, ARKEOLOJİ KOMPLEKSİ, BAZİLİKA ve KATEDRAL görülecek yerler arasındadır. Kulüpleri, barları, kafeleri ve restoranlarıyla süslü olan kordonda yürüyüş ve serbest zaman veriyoruz. Rehberimizin bildireceği saatte buluştuktan sonra son durağımız Osmanlı İmparatorluğu’nun en önemli donanma üslerinden biri olan RUSÇUK (Ruse) olacak. Tuna nehri kıyısında ve Bükreş sınır kapısına yakın bulunan tarihin bu değerli kasrını görerek yapacağımız Panoromik Şehir Turumuzun ardından, akşam yemeğimizi alacağımız ve konaklayacağımız; RUSÇUK’taki otelimize geçiyoruz.



3 Gün: Rusçuk - Bükreş

Sabah kahvaltısını otelimizde aldıktan sonra, ROMANYA’nın başkenti BÜKREŞ’e doğru yola çıkıyoruz. Öncelikle BULGARİSTAN-ROMANYA SINIR KAPISI’na ulaşıyoruz. Bulgaristan sınır kapısından geçip Romanya sınırlarına uzanırken  1954 yılının en büyük olayı Ruse ile Curcevo arasında açılan çelik Kardeşlik Köprüsü’nün üzerinden geçiyor ve Tuna Nehri’nin muhteşem manzarasını izleyerek, ROMANYA’ya giriş yapıyoruz. Tuna Köprüsü, Balkanlar tarihinde zaman geçtikçe daha büyük önem kazanmaktadır. Çünkü; 60 yıldır Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye`yi sadece Romanya ile değil, aynı zamanda da tüm Kuzey Avrupa ile bağlıyor. Romanya’ya giriş yaptıktan sonra, Bükreş’e devam ediyoruz. BÜKREŞ’in en güzel ve en hareketli merkezi CUMHURİYET MEYDANI, BÜYÜK KÜTÜPHANE, ZAFER TAKI, BÜKREŞ ÜNİVERSİTE BİNASI, MİLLİ TİYATRO, KRALİYET SARAYI, KRETZULESCU ve STAVROPOLEOS KİLİSELERİ turumuzda panoramik olarak görülecek yerlerdir. Ardından Çavuşesku döneminde yaptırılmış ve Pentagon’dan sonra dünyadaki 2.büyük  PARLEMENTO BİNASI’nın önünde resimlerimizi çekerek, ROMANYA tarihini ve hayatını anlatan en güzel müzelerden Dimitre Gusti Köy Evi’ni geziyoruz. Ardından Bükreş şehir merkezinde vereceğimiz serbest zaman sonrasında isteyen konuklarımızla, ekstra Müzikli-Yemekli ROMEN GECESİ için rehberimizin belirleyeceği saatte buluşuyor, restoranımıza gidiyor  ve eğlenceye dahil oluyoruz. Katılım göstermek istemeyen misafirlerimiz şehir merkezinde sevdikleriyle diledikleri gibi vakit geçirebilir.  Geceleme BÜKREŞ’teki otelimizde.



4 Gün: Bükreş - Sinaia - Bran - Drakula Şatosu - Ploieşti

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, BÜKREŞ’in en ilginç yerleşim bölgelerinden biri olan ve diğer adıyla “Erdel” olan Karpat dağlarının eteklerine kurulu; filmlere ve romanlara konu olmuş TRANSİLVANYA’ya doğru yola koyuluyoruz. SİNAİA-BRAN-DRAKULA ŞATOSU turumuza başlıyoruz. Günümüzde tarihi dokusunu halen koruyabilmiş yerleri göreceğimiz bu turda ilk olarak SİNAİA’da bulunan, neo-klasik tarzda yapılmış ve  yazlık saray olarakta kullanılan  Peleş Şatosu ve Kalesi’ni göreceğiz. 160 odasında İtalyan, İngiliz Rönesans, Alman Barok, Rokoko, Fas ve Türk tarzlarına rastlayacağınız bu Şatoyu gezdikten sonra, BRAN’da yer alan efsanevi DRAKULA ŞATOSU’nu ziyaret ediyoruz. Rehberimizin vereceği serbest zamanın bitiminde, BÜKREŞ’e doğru geri dönüşe geçiyor ve 2.dünya Savaşı sırasında Nazi Almanya’sının petrol ihtiyacını karşılamasıyla ve müteffik devletlerin hava saldırılarına sıkça maruz kalmasıyla bilinen, ROMANYA’nın önemli şehirlerinden PLOİEŞTİ’deki otelimize yerleşiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.



5 Gün: Ploieşti - Veliko Tarnovo - Sofya

Sabah kahvaltımızdan sonra odalarımızı boşaltıyoruz ve SOFYA’ya doğru yola çıkıyoruz. Sınır geçişimizin ardından, yolumuzun üzerinde ilk durağımız BULGARİSTAN’ın en büyük şehirlerinden biri olan, Yantra Nehri'nin etrafında tepeye doğru kurulmuş ve Kentlerin Kraliçesi olarak anılan, eski başkent VELİKO TARNOVO olacak. Burada panoramik turda; ULUSAL MÜZE ve KIRK AZİZLER MÜZESİ görülecektir. 206 metre yükseklikteki TSAREVETS KALESİ’ni ve içinde yer alan kiliseleri ziyaret ederek, SOFYA’ya doğru yolculuğumuza devam ediyoruz. SOFYA’ya varışımızı takiben, panoramik Şehir Turumuzu gerçekleştirerek otelimize geçiyoruz ve odalalarımıza yerleşiyoruz. Geceleme ve Akşam yemeği SOFYA’daki  otelimizde.



6 Gün: Sofya - İzmir

Otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra odalarımızı boşaltıp BULGARİSTAN’ın Başkenti SOFYA turumuza başlıyoruz. ST. NEDELYA KİLİSESİ, RUS KİLİSESİ, ROTANDA KİLİSESİ,AYA SOFYA KİLİSESİ, PARLAMENTO, SOFYA ÜNİVERSİTESİ, Balkan coğrafyasının en büyük Katedrali ALEKSANDAR NEVSKİ KATEDRALİ, BAŞBAKANLIK, NDK ULUSAL KÜLTÜR SARAYI turumuzda görülecek yerler arasındadır. Ayrıca Ulu Önder M.Kemal Atatürk’ün yeniçeri elbisesi giyerek katıldığı balonun yapıldığı ORDU EVİ’ni de görme fırsatımız olacak. Tur bitiminde Kapıkule Sınır Kapısı’na doğru devam ediyor ve İZMİR’e hareket ediyoruz. Gece yarısı  İZMİR’e varıyoruz. Başka bir seyahatte görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

NOT: Yeşil Pasaport ve geçerli Schengen vizesi olanların vize almalarına gerek yoktur.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    1- ACADEMIC TOUR hava, yol, sınır kapılarındaki yoğunluk ve olağan üstü durumlarda gerekli gördüğü takdirde, turda, güzergahta ve konaklama bölgelerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    2- Yeşil Pasaport ve geçerli Schengen vizesi olanların vize almalarına gerek yoktur. Tur tarihine göre, pasaportunuzun ve Schengen vizenizin geçerlilik tarihini ve tura gerekli giriş-çıkış sayılarını (misafirin sorumluluğundadır) kontrol ediniz.

    3- Pasaportların seyahat tarihinin bitimi baz alınarak, minimum 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir. Bu bilgi doğrultusunda misafirlerimiz pasaportlarını kendileri kontrol etmelidirler. 6 aydan az süreli pasaport ile seyahat eden misafirlerimiz, ülke pasaport polisleri tarafından, ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir. Ayrıca, yırtık, hasar görmüş pasaportlar sınır polisleri tarafından kabul edilmeyebilir.

    4- Shengen vizesi alacak yolcularımızın(bebek dahil) vize için gerekli evraklarını tur tarihinden en az 40-30 gün önce acenteye teslim etmesi gerekmektedir. Ayrıca konsolosluk getirdiğiniz evrakların yanında, tur ücretinin tamamının yattığını gösteren belgeyi de istemektedir. Ödemenin tam yapılması durumunda Acentemiz, ödeme otel araç evraklarını vb. konsolosluğa sunacaktır. 

    5-ACADEMIC TOUR yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir. Yolcunun vize alamaması, vizenin yetişmemesi veya tek girişli alması ile ilgili olarak ACADEMIC TOUR`un hiç bir sorumluluğu yoktur.

    6- Konsolosluğun vize vermemesi durumunda, ödenen vize, sigorta ve tur ücreti iade edilmez.

    7- Vize olduğu halde ülkenin gümrük memurunun veya polisinin yolcuyu ülkeye kabul etmeme hakkı vardır. Bu durumda acentemizin sorumluluğu bulunmamakta olup, misafir tur ile ilgili haklarını kaybetmiş demektir.

    8- Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.

    9- Tur programı ACADEMIC TOUR Seyahat Acentesi kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

    10- Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından ACADEMIC TOUR sorumlu tutulamaz.

    11- Tur sırasında unutulan, kaybolan, çalınan eşyalardan ACADEMIC TOUR sorumlu değildir. Pasaportunuzun kaybolması yada çalınması halinde Acentemiz yetkilisi/rehberi, diğer seyahat eden misafirlere acentenin taahhüt ettiği üzere Tur Programına devam etmek zorunda olduğundan; kaybın/çalınmanın gerçekleştiği ülkede Pasaport işlemleri, geri dönüş yada tura dahil olma işlemleri ile ilgili tüm organizasyonda kendi sorumluluklarında hareket edeceklerini bilmelidirler. Bu hususta doğabilecek sıkıntı ve sorunlar ile ilgili Acentemiz sorumluluk kabul etmez.

    12-  Seyahatiniz süresince konakladığınız otelleri terk ederken, lütfen eşyalarınızı eksiksiz aldığınıza emin olunuz. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.

    13-  Konaklamalarımızı gerçekleştireceğimiz bazı ülkelerde 4* Otel statüsü, ülkemiz 3* statüsüne denk gelebilir. Seyahat edilen ülke standartları göz önünde bulundurulmalıdır.

    14- 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak+1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coachbed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. 

    15- Otellerde gruplara sunulan oda tipi haricindeki taleplerinizi (superior,suit,kral dairesi vb.) acentemizden bağımsız otel resepsiyonundan yapabilirsiniz.ACADEMIC TOUR bundan doğabilecek ödeme,ihtilaf veya aksaklıklardan sorumlu tutulamaz.

    16-  Tüm yolcular bindikleri noktaya bırakılacaktır. Geri dönüşte, misafirlerimizin farklı duraklarda indirme talebi yapmamaları rica olunur.

    17- Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. Kahvaltı salonuna yiyecek getirilmesi oteller tarafından kabul edilmemekte olup, salondan dışarı yemek çıkartılması ekstra ücrete tabidir.

    18-  Yoğun sezonda, sınır kapılarında ve feribot yoğunluğundan dolayı İzmir’e varış saatimiz tahmin edilen saatten geç olabilir. İzmir dışından gelen misafirlerimiz dönüş planlarını bu olasılığı göre planlamalıdırlar.

    19- Turun gerçekleşmesi için, yeterli sayıda katılımcıya ulaşılamadığı takdirde önceden haber vermek kaydı ile Acentemiz turu iptal etme hakkına sahiptir. Misafirimize ödenen ücret, ödendiği şekilde iade edilecektir.

    20- 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne ve babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurmaları zorundadır.

    21- Kişiler seyahat öncesi yurtdışına çıkış izni, belge vb. durumlarını kontrol etmelidirler.

    22- Yolculuk esnasında Emniyet Kemerlerinizin takılma zorunluluğu bulunmaktadır. Kurallara uyulmaması halinde ACADEMİC TOUR uygulanacak olan Trafik cezalarından veya yaptırımlarından sorumlu tutulamaz.

    23- Tur esnasında programda bulunan tüm ülkelerde alışveriş ve harcama yapılabilmesi için, Euro bulundurmanız yeterlidir. Yerel para birimi kullanılan bölgelerde Rehber para çevrilmesi konusunda yardımcı olacaktır.

    24- Gezi süresince rahat yürüyüş ayakkabısı tercih edilmelidir. Gece için yanınıza hırka v.b bir kıyafet bulundurmanızda fayda vardır.

    25- Bulgaristan Romanya Turumuz ‘’ Promosyon Ürün’’ kapsamındadır.  

    26-İptal-İade ve değişiklik şartları; Academic Tour Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon, Uçaklı ve Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Ancak, Özel Seyahat, Sağlık, ve Güvence Sigortası yaptıran misafirlerimiz, MUCBİR sebep göstermesiyle turu satın aldıkları tarihten, tur bitimine kadar yaşadıkları olumsuzluklar güvence altına alınır. Ani gelişen rahatsızlıklar, birince derece vefat veya ani hastalıklar bu güvence paketine dahildir. Gerekçesiz iptaller, kronik rahatsızlıklar sigorta kapsamına girmez. İptal ve iadeler, acentemiz nezdinde yapılmayıp, sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir. 

    27-  Tur kayıt esnasında yapılan ödemeler hangi para birimi ve miktarda yapıldıysa; iptal-iade durumunda da aynı para birimi ve miktarlarda geri ödemesi yapılır.

    28- Tüm misafirler, yukarıda belirtilen maddeleri kabul ederek turu satın almış sayılır.

    29- Bu turun operasyonu ve organizasyonu Academic Tour'a aittir. Daniel Tours yetkili satış acentesidir.


    İptal Şartları
    https://danieltours.com/tur-529-bulgaristan-romanya-turu.html
    RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş.
    Cumhuriyet Bul. Kültür Mah. No:141 K:6 D:11 Alsancak / Konak / İzmir
    0232 404 64 64


    Bu çıktı 29.03.2024 14:41 tarihinde verilmiştir. RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.