Doğu Karadeniz Yaylaları Turu Tur Programı

HAYDE GİDELUM HAYDE !!!

 

DOĞU KARADENİZ YAYLALARI TURU

 

PEGASUS Hava Yolları ile İZMİR - TRABZON Gidiş

SUN EXPRESS Hava Yolları ileTRABZON - İZMİR Dönüş

YAYLA TESİSLERİNDE Y.P KONAKLAMA

TRABZON - RİZE - ARTVİN

(5 GECE - 6 GÜN)

27 AĞUSTOS - 01 EYLÜL 2019

Kalkış Yerleri: Sabah saat 06:00‘da İzmir Adnan Menderes Havalimanı, İç hatlar terminali, Pegasus Kontuarı önünde
PROGRAM
1 Gün: Trabzon - Sümela Manastırı - Çayeli - Ayder

Sabah saat 06:00’da Adnan Menderes Havalimanı’nda buluşarak, 07:40’da kalkacak PEGASUS Havayolları İZMİR - TRABZON uçuşu ile hareket ediyoruz. Saat 09:30‘da Trabzon’a varışımızın ardından, bizi bekleyen aracımıza eşyalarımızı yerleştirerek, yöresel lezzetlerle tanışacağımız restaurantta kahvaltımızı yapıyoruz (Extra). Keyifli bir kahvaltının ardından Altındere Milli Parkı sınırları içinde yer alan tarihi Sümela Manastırı’na gidiyoruz. M.S 385 yılında ilk defa bulunan, ardından kayalara oyularak yapılan, görenleri hayretler içinde bırakan, eşsiz güzellikteki SÜMELA MANASTIRI’nı görüyoruz. Manastırın bulunduğu bölge doğasının güzelliğini fotoğraflayarak bölgeden ayrılıyoruz. Ardından, çayın başkenti yeşil cennet RİZE’ye doğru yolumuza devam ediyoruz. Şirin Rize’yi panoramik görerek, RİZE BEZİ Atölyesi için Tekpa’yı ziyaret ediyoruz ve alışverişlerimizi yapıyoruz. Minibüs transferleriyle gerçekleştireceğimiz DOĞADAN ÇAY firmasının kontrolünde bulunan Haremtepe / Çeçeva’da Kenan amcanın meşhur çay tarlası ziyaretimizde, en güzel çay tarlalarından birini görmenin keyfi içerisinde fotoğraflarımızı çekiyoruz. Bu güzel keyifli çay bahçesi ziyaretimiz ardından, Çayeli’nin meşhur restaurantında unutamayacağınız lezzette (Extra) öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemek sonrası sahil yolumuzdan ilerleyerek önce Ardeşen’e sonra, Dünyanın korumada öncelikli 200 ekolojik bölgesinden biri olan FIRTINA VADİSİ eşliğinde ilerleyerek, Rus tipi konakları ile ünlü ÇAMLIHEMŞİN’e geliyoruz. Türkiye’nin flora / fauna zenginliği açısından en önemli ve yaklaşık 53 bin hektarlık alanıyla en büyük milli parklarından biri olan Kaçkar Dağları Milli Parkı’na giriyoruz. Kaçkar Dağları’nın gülü olarak bilinen Ayder Yaylası’na ulaşıyoruz. Doğanın muhteşem güzelliği içinde, HORON vuracağımız eğlenceli doğa gezimiz, hafızalarımıza hiç silinmeyecek bir şekilde kazıyarak otelimize yerleşiyoruz.

Konaklama ve akşam yemeği: Ayder Kaçkar Resort Otel



2 Gün: Fırtına Vadisi - Çamlıhemşin - Konaklar Köyü - Şenyuva Köyü - Çinçiva Köprüsü - Zirkale - Gito Yaylası - Badara Yaylası - Çat Vadisi - Şimşir Ormanları - Palovit Şelalesi - Ayder Yaylası

Sabah yöresel kahvaltımızı aldıktan sonra pansiyonumuzdan ayrılıp, minibüslerle Borçka’ya gidiyoruz. Burada minibüslerimizden ayrılarak tur aracımıza geçip yolumuza devam ediyoruz. Sahil yolumuzdan ilerleyerek Hopa üzerinden önce Ardeşen’e sonra, Dünyanın korumada öncelikli 200 ekolojik bölgesinden biri olan FIRTINA VADİSİ eşliğinde ilerleyerek, Rus tipi konakları ile ünlü ÇAMLIHEMŞİN’e geliyoruz. Çamlıhemşin’den minibüslere transfer olarak çevresini saran ladin ormanları, şelaleleri, yöresel mimarideki evleri, çiçekleri, şifalı kaplıcaları, Kaçkarlar'ı ile bir tabiat harikası olan bölgeyi keşfe çıkıyoruz. Minibüslerle SEVDALUK dizisinin çekildiği bölgeye doğru yol alıyoruz. Önce, dağların arasındaki konakları ve serenderleriyle ünlü KONAKLAR KÖYÜ'nü ve ŞENYUVA KÖYÜ’nü panoramik olarak gördükten sonra, ŞENYUVA KÖPRÜSÜ’nde (ÇİNÇİVA KÖPRÜSÜ) hatıra fotoğrafı çekimi yapıyoruz. Sonrasında, bir tepe üzerinde kurulmuş ZİRKALE’ye ulaşıyoruz. Yeşillikler arasında, tüm ihtişamıyla yükselen bu tarihi yapıtı fotoğraflayarak, pek çok irili ufaklı şelaleler, dereler, çağlayanlar ve ormanlarla kucaklaşacağımız bir yoldan, bulutların ülkesi GİTO YAYLASI'na yol alıyoruz. Yeşilin ve doğanın tam ortasında, göz kamaştıran doğası le büyüleneceğiniz bu yaylada, serbest zaman veriyoruz. Ardından ulaşacağımız Badara Yaylası’nda, karşınızda dağkeçisi ve ayağınızın altında dağ orkidesi ile bulutların üzerinde süzüleceğiniz SALINCAK’ta sallanarak unutulmaz anlar yaşayacaksınız... Doğu Karadeniz'in en güzel manzarasına sahip yaylalarından biri olan GİTO ve BADARA Yaylası’nda, bu olağanüstü manzaraları fotoğraflarımızla ölümsüzleştirdikten sonra, ÇAT VADİSİ’nden geri dönerek, kendinizi adeta film platosunda hissedeceğiniz, boyları ve kalınlıkları nedeniyle dünyada tek orman olma özelliği taşıyan ŞİMŞİR ORMANLARI’nda fotoğraf molası veriyoruz. Ardından şelaleler vadisi olarak bilinen PALOVİT VADİSİ’ne doğru kısa bir yolculuk yapıyoruz. Bu olağanüstü ortamda, asırlık porsuk ağaçlarını görerek, ünlü PALOVİT ŞELALESİ’ne geliyoruz… Yaklaşık on beş metreden yüksek bir debi ile direkt düşen su kütlesinin, müthiş görüntüsünü hayranlıkla izleyerek tekrar ÇAMLIHEMŞİN’e dönüyoruz.

Bizi bekleyen aracımızla, Türkiye’nin flora / fauna zenginliği açısından en önemli ve yaklaşık 53 bin hektarlık alanıyla en büyük milli parklarından biri olan Kaçkar Dağları Milli Parkı’na giriyoruz. Kaçkar Dağlarının gülü olarak bilinen Ayder Yaylası’na ulaşıyor ve otelimize dönüyoruz.

Konaklama ve akşam yemeği: Ayder Kaçkar Resort Otel



3 Gün: Sal Yaylası - Pokut Yaylası - Ayder Yaylası

Sabah kahvaltısının ardından aracımızla Çamlıhemşin’e hareket ediyoruz. Tekrar minibüslerimize geçerek Şenyuva Köyü’ne kadar ilerlemenin ardından 13 km’lik bir yoldan sonra Sal Yaylası’na varıyoruz.

Bizleri mest eden manzara eşliğinde rehberimizden dinleyeceğimiz yaylacılık ve yayla kültür sohbetleri sizleri yaylacı kılacak ve şansımız varsa bulut denizini göreceğiz. Bu güzel manzarayı fotoğrafladıktan sonra orman içi 20 dakikalık patika geçişi ile dergilere kapak, belgesellere konu olan meşhur Pokut Yaylası’na ulaşıyoruz. Pokut Yaylası’nda bir yayla evinde alacağımız öğle yemeği (Extra) ardından adeta bulutların üzerinde yürüdüğünüzü hissettiren bu müthiş doğada yürüyüşler yapıyoruz. Eynetab’tan izleyeceğimiz Kaçkar Dağları ve yaylaları manzarasını fotoğrafladıktan sonra Ayder’e dönüyoruz. Ayder’de yapacağımız yürüyüşümüzde GELİNTÜLÜ adıyla bilinen ancak gerçek adı Tikço olan şelaleyi görüyoruz. Dileyen misafirlerimiz alışveriş yapabilir veya (Extra) Zipline yaparak eğlenceli vakit geçirebilirler. Ardından otelimize dönüyoruz.

Konaklama ve akşam yemeği: Ayder Kaçkar Resort Otel



4 Gün: Huser Yaylası - Hopa - Borçka - Karagöl - Maçahel

Kahvaltı sonrası önce valizlerimizi aracımıza yerleştiriyoruz ardından yine minibüslere transfer oluyoruz ve bu sefer Ayder Yaylası’ndan yukarıya, Huser Yaylası’na doğru hareket ediyoruz ve 2300m rakımda bulutların üstünde salıncakla sallanmanın tadını çıkardıktan sonra 2475m’den 360 derece tüm Doğu Karadeniz dağ silsilesinin manzara seyri ile kendimizden geçiyoruz. Ancak uçaktan izlemenin mümkün olabileceği bu manzaraya hayran kalacaksınız. Ardından Ayder’e dönüyoruz ve minibüslerden inerek kendi aracımıza transfer oluyoruz. Sahil yoluna inmenin ardından sahil boyunca yolumuza devam ediyoruz. Hopa’dan güneye kıvrılarak Türkiye’nin en uzun ikinci tüneli olan 5228m uzunluğundaki Hopa Cankurtaran Tüneli’ni geçerek Borçka’ya varıyoruz ve Maçahel bölgesi için minibüslerimize transfer oluyoruz. Uçsuz bucaksız yeşillikleri takiben, ülkemizin gizli cennet köşelerinden biri olan ve bir orman denizi olarak tasvir edilen KARAGÖL’ü keşfe gidiyoruz. Dev ladin ağaçları ve minik şelalelerin güzel görüntülerini gözlemleyerek, KARAGÖL’e çıkıyoruz. Etrafındaki orman örtüsü ve büyüleyici renkleriyle bir doğa harikası olan, KARAGÖL’de göl çevresinde yürüyüşler yapıyoruz ve isteyenlerle (Extra) sandalla gölde kürek çekiyoruz… Ağaçların rengarenk görüntüsünün göle yansıyan uyumunu hayranlıkla izleyip, fotoğraflarımızla bu manzaraları ölümsüzleştiriyoruz… Tekrar aracımıza binerek uçsuz bucaksız yeşillikleri takiben, MACAHEL GEÇİDİ’ne (1850 metre) ulaşıyoruz. Burada bulutların üzerinde hatıra fotoğrafı çektirip yolumuza devam ediyoruz.. Rengarenk kır çiçekleri, sarmaşıklar, köknar, ladin, gürgen, kayın, kestane ağaçları ve bulutların da bize katıldığı bir yolculukla, Gürcistan sınırındaki MACAHEL VADİSİ’ne (Macahel’e) ulaşıyoruz. Doğasıyla, cenneti andıran güzellikte olan, düşler vadisi MACAHEL’de hayatınızın en güzel rüyasını göreceksiniz. Hani zaman zaman ‘’rüya gibiydi’’ deriz ya, işte öyle bir yer Macahel.. 2005 yılında ‘’UNESCO BİLDİRGESİ" tarafından Türkiye'de ilk ve tek Biyosfer Rezerv Alanı olarak ilan edilmiş ve koruma altına alınmış bu bölge, Türkiye’nin en önemli doğal alanlarından biri... Ardından, yayla tesisimize  yerleşiyoruz.

Konaklama ve akşam yemeği: Maçahel Tema Konuk Evi



5 Gün: Maral Şelalesi - Camili Köyü - Efeler Köyü

Geceyi bu düşsel doğanın ortasında geçirdikten sonra, sabah burada uyanmak anlatılmaz bir duygu… Doğal ürünlerden kahvaltımızı yaptıktan sonra, isteyen konuklarımızla, (Extra) doğa harikası tabir edilen, MARAL KÖYÜ sınırları içerisindeki, MARAL ŞELALESİ’ne doğru minibüslerle yolculuğumuza başlıyoruz. Belirli bir noktadan sonra minibüslerden inerek, sisler ve bulutlarla süslenmiş yeşil vadilerin ve tepelerin arasından, çiçekler, sağı solu sarmaşıklar ile sarılmış ağaçlar ve patikalardan, kulağımızda kuş cıvıltılarıyla ilerliyoruz. Zaman zaman küçük çağlayanlar şırıldayarak manzaraya katılıyor. Güle, oynaya, keyifli bir yolculukla, 63 metre ile Türkiye’nin bir eğim kırığından tek seferde dökülen en yüksek şelalesi olan MARAL ŞELALESİ’ne ulaşıyoruz... ‘’Ülkemizde böyle bir doğa güzelliği var mıydı?’’ diyeceğiniz muhteşem bir manzaraya tanık oluyoruz. Şelalenin altına girince yaşadığımız eğlence dolu dakikaları, fotoğraflarımızla unutulmaz hatıralarımıza ekliyoruz. Ardından, seyir terasındaki cafede sıcacık çaylarımızı kahvelerimizi içip, şelale manzarasının keyfini çıkardıktan sonra, Macahel’de olmanın verdiği mutlulukla geri dönüyor ve Tarihi Maral İremit Köy Camii’ni (1850) görüp, İremit’te Sevda ablanın evinde yöresel ve yaylasal (Extra) öğle yemeğimizi yiyoruz. Yemek sonrasında MACAHEL VADİSİ’nin ünlü CAMİLİ MERKEZ CAMİSİ’ni geziyoruz… 1855 yılında tamamı ahşaptan yapılmış iç süslemesi ise kökboyaları ile bezenmiş, 1 yıl önce restore edilip yeniden açılmış olan ahşap camiyi gördükten sonra, köyün Serender (depo) ve ahşap evlerini fotoğraflıyoruz. Ayrıca, tamamı Gürcü kökenli olan köy halkı ile sohbet etme şansımız oluyor. Köy içerisinde, dünyada kalan saf 3 arı ırkından biri olan KAFKAS Arılarının yaptığı ballardan alabilirsiniz. Gürcistan sınırını göreceğimiz bu gezimizin ardından, Efeler Köyü’ne hareket ediyoruz ve  Baraka Cafe’de  çay-kahve-kurabiye-tatlı eşliğinde mola veriyoruz. Ardından günün tatlı yorgunluğunu gidermek için yayla tesisimize yerleşiyoruz.

Konaklama ve akşam yemeği: Macahel Han Pansiyon



6 Gün: Çay Fabrikası - Sürmene - Atatürk Köşkü - Ayasofya - Trabzon

Sabah yöresel kahvaltımızı aldıktan sonra pansiyonumuzdan ayrılıp, minibüslerle Borçka’ya gidiyoruz. Burada minibüslerimizden ayrılarak tur aracımıza geçip yolumuza devam ediyoruz. Trabzon’a doğru hareket ediyoruz. Sürmene’de İkiçay çay fabrikası ziyareti yapıyoruz ve beyaz çay, el yapımı yeşil çay, el yapımı siyah çay ve yayla çiçeği karışımlı çay hakkında detaylı bilgi alıp alışveriş imkânı buluyoruz. Meşhur Sürmene bıçakları için Piçakci ziyaretini de gerçekleştirmenin ardından Trabzon’a dönüyor, Atatürk’ün Trabzon’a geldiğinde konakladığı ve sonrasında müze haline getirilerek, eşyalarının sergilendiği ATATÜRK KÖŞKÜ’nü geziyoruz. Trabzon’a özgü gümüş ve telkâri sanatı hakkında bilgi alıp, alışverişler yapıyoruz. Panoramik olarak göreceğimiz Ayasofya Camii’nin ardından Trabzon Havalimanı’na hareket ediyoruz. Saat 18.30‘da Trabzon Havalimanı’na varıyor ve bilet işlemlerimizin ardından Sun Express Havayolları ile saat 20:10‘da İzmir’e hareket ediyoruz. İzmir varışımız 22:20‘dir.

Bir başka Daniel Tours programında buluşma dileğiyle turumuzu sonlandırıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    1- Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. Daniel Tours , uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.

    2- Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    3- Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile değişiklik yapılabilir.

    4- Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir. 0–6 yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir. 

    5- Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyid edilir.

    6- Tur programı DANIELTOURS. Kayıt formu maddeleri bir bütündür.

    7- Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi, TC Kimlik No ibrazı şarttır. Acente bu bilgileri teyit etmekle yükümlü değildir

    8- Banka oranlarında olabilecek  güncel değişiklikler taksitlere yansıtılır.

    9- Uçaklı Turlarımız,  her tarihte 30 kişilik kontenjan ile sınırlıdır. Uçaktan indikten sonraki turlarımız, Sprinter, Prestij, Sultan, Turkuaz vb. marka, 27-31 kişilik lüx midibas, araçlar ile yapılmaktadır. Yaylalara  minibüs transferleri ile çıkılmaktadır.

    10- Gezi süresi 6 GÜN - 5 GECE’dir. Otel konaklaması 5 GECE’dir.

    11- Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 2 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı DANIEL TOURS da saklıdır. Turun iptali durumunda DANIELTOURS  iptali bizzat bildirmek zorundadır.

    12- Sağlıklı yürüyüşler için rahat ayakkabı, kolay giyilip çıkarılabilen pamuklu giysiler, spor kıyafetler, akşamları serin olabileceği düşünülerek polar türü kazak ve hırka, ayrıca şapka, güneş gözlüğü, yaylalarda rahat yürüyüşler için küçük bir sırt çantası veya el çantası, terlik, mayo, fotoğraf ve video makineleri için yedek pil ve hafıza kartı, şemsiye, yağmurluklarınızı yanınızda bulundurmanızı öneririz.


    İptal Şartları
    https://danieltours.com/tur-534-dogu-karadeniz-yaylalari-turu.html
    RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş.
    Cumhuriyet Bul. Kültür Mah. No:141 K:6 D:11 Alsancak / Konak / İzmir
    0232 404 64 64


    Bu çıktı 20.04.2024 08:13 tarihinde verilmiştir. RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.