Gül Hasadı ve Sagalassos Turu Tur Programı

ISPARTA GÜL HASADI

 

VE

 

SAGALASSOS TURU

 

5* BARIDA HOTELS'DE 2 GECE Y.P. KONAKLAMA

SALDA GÖLÜ - BURDUR MÜZESİ - BURDUR KONAKLARI

ISPARTA - EĞİRDİR GÖLÜ - KOVADA GÖLÜ MİLLİ PARKI

SAGALASSOS ANTİK KENTİ - GÜNEYKENT - KAKLIK MAĞARASI - BULDAN

(2 GECE - 3 GÜN)

17 MAYIS - 19 MAYIS 2019

Kalkış Yerleri: Sabah saat 06.00 Karşıyaka / Bostanlı İskele önü, 06.15 Alsancak / Lozan Meydanı’nda, 06.45 Üçkuyular Opet önü
PROGRAM
1 Gün: 17 Mayıs 2019 - Cuma

Sabah saat 06.00 Karşıyaka / Bostanlı İskele önü, 06.15 Alsancak / Lozan Meydanı’nda, 06.45 Üçkuyular Opet önünde buluşarak hareket ediyoruz. Yolda alacağımız (ekstra) kahvaltının ardından Aydın, Denizli, Serinhisar güzergahını takip ederek Türkiye’nin Maldivleri olarak anılan, en derin ve berrak tektonik göllerinden biri olan Salda Gölü’ne varıyoruz. Şehir gürültüsünden uzak huzur verici  bu ortamda öğle yemeğimizi yedikten sonra göl kenarında yürüyüş yapıyoruz. Daha sonra Burdur kent merkezine giderek ilk olarak 2008 yılında “Gezilip Görülmeye Değer Müze” ödülünü alan ve Neolitik çağdan günümüze kadar eşsiz örnekleri barındıran Burdur Müzesi'ni geziyor ve bilgi alıyoruz. Ardından tarihi saat kulesini, sivil Osmanlı mimarisini yansıtan konaklarını görüyoruz. Ardından Isparta’ya hareket ediyoruz. İlk önce Isparta’ya Gül’ü getiren Gülcü İsmail Efendi heykelini, Ispartalı olmasıyla akıllarda yer etmiş Süleyman Demirel Heykeli ve Gül heykelini görüyor, Gül ürünleri alışverişi için serbest zaman verdikten sonra Isparta merkezdeki otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Isparta’da 5* Barida Otel.



2 Gün: 18 Mayıs 2019 - Cumartesi

Sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra her saatte ve her zaman muhteşem görüntüsüyle karşımıza çıkan Eğirdir Gölü’ne geliyoruz. Gölün etrafında kısa bir doğa yürüyüşü yaparak sabah kahvelerimizi burada keyifle yudumluyoruz. Ardından bu güzel göl manzarasını bırakıp başka bir göle, çevresindeki zengin bitki örtüsü ve barındırdığı yüzlerce çeşit hayvan nedeni ile “Milli Park” niteliğini alınmış olan, Kovada Gölü Milli Parkı'nı görüyoruz. Daha sonra Ağlasun üzerinden, yemyeşil bir ovanın devamında bizi karşılayacak olan, 1650 m. irtifası sayesinde iyi korunmuş, Unesco Dünya Mirası Aday Listesi’nde olan kent Sagalassos Antik Kenti’ne gidiyoruz. Son yıllarda yapılan restorasyon çalışmaları ile bizleri görsel bir şölene davet eden bu güzel ören yerini geziyoruz. Burası ayrıca, Roma’nın beş önemli seramik üretim merkezinden biri olma özelliğini taşıyor. Antoninler Çeşmesi, Hellenistik Dorik Çeşme, Neon Kütüphanesi, Meclis Binası, Agora ve dünyanın en yüksek rakımlı 9000 kişilik tiyatrosuyla antik kent sizi kendisine hayran bırakacak. Otele dönmeden önce Isparta şehir merkezine yakın olan bir doğa harikası Gölcük Krater Gölü’nü görüyoruz. Tur bitimi otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 5* Barida Otel



3 Gün: 19 Mayıs 2019 - Pazar

Sabahın erken saatlerinde otelimizden ayrılıp Güneykent kasabasındaki gül bahçelerine doğru yola çıkıyoruz. Güneş etkisini göstermeden toplanması gereken güllerin nasıl toplandıklarını görüp geleneksel şekilde nasıl gül yağına dönüştürüldükleri hakkında bilgileri aldıktan sonra gül kokuları arasında fotoğraflarımızı çekiyoruz. Yöre kadınlarının çalışmalarını sergiledikleri Gül Evi'nde gül ürünleri ve Isparta Halıcılığı hakkında bilgi aldıktan sonra alışverişlerimizi yapıyoruz. Güneykent'teki gül kokulu saatlerin ardından imalathaneleri ziyaret ediyor ve  imalat ile ilgili bilgiler alıyoruz. Ardından İzmir’e dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Yolda ilk olarak yeraltındaki gizli Pamukkale olarak anılan, sarkıt ve dikitlerle eşine rastlanmaz güzellikte olan Kaklık Mağarası’nı geziyoruz. Daha sonra Osmanlı Dönemi’nde meşhur el dokumaları ile adından sıkça bahsettirmiş Buldan’a varıyoruz. Burada geçireceğimiz serbest zamanda dileyen misafirlerimiz Buldan bezi alışverişi yapabilir, dileyenler tarihi sokaklarda dolaşarak o güzel Osmanlı dokusunu fotoğraflayabilir. Ardından İzmir’e doğru yola çıkıp geç saatlerde ( 22.00 - 23.00 ) İzmir’e varıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Araçta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentamız sorumlu değildir.
    • Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
    • Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.
    • Turlarımız talepler doğrultusunda 16, 27, 31, 35 veya 46 kişilik araçlarla gerçekleştirilir. Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.

    İptal Şartları
    https://danieltours.com/tur-536-gul-hasadi-ve-sagalassos-turu.html
    RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş.
    Cumhuriyet Bul. Kültür Mah. No:141 K:6 D:11 Alsancak / Konak / İzmir
    0232 404 64 64


    Bu çıktı 26.04.2024 08:51 tarihinde verilmiştir. RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.