Patmos Adası Turu Tur Programı

 

PATMOS ADASI

TURU

 

25 MAYIS - 15 HAZİRAN - 20 TEMMUZ 

24 AĞUSTOS - 21 EYLÜL

 1 GECE - 2 GÜN

Kalkış Yerleri: Sabah 07:00-07:30 arası Kuşadası Marina
PROGRAM
1 Gün: KUŞADASI - PATMOS - ŞEHİR TURU

Sabah 07:00-07:30 arası Kuşadası Meander Travel ofisinde rehberimiz ile buluşarak limandaki check-in ve pasaport işlemlerinin ardından saat 08:30’da on iki adaların en güzellerinden, Hristiyan alemi için de 7 hac merkezinden biri olan Ege’nin Kudüs’ü olarak adlandırılan, Patmos Adası’na hareket ediyoruz. Yaklaşık 3,5 saat süren yolculuğumuzun ardından adaya varıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından bizi bekleyen otobüsümüze binip, otelimize gidiyoruz. Blue Bay Hotel 

Kısa bir dinlenme süresinden sonra rehberimizle Patmos ada merkezini tanımak üzere otelden hareket ediyoruz ve keyifli bir yürüyüş turuyla şehir merkezi ve ayni zamanda ana liman şehri olan Skala’yı geziyoruz. Gezimizin sonunda dileyen misafirlerimiz adanın merkezinde alışveriş yapabilir, sahil boyunca uzanan restoranlarında öğle yemeği yiyebilirler. Talep eden konuklarımızla Yunan Gecesi’ne katılmak için otelimizde buluşuyor akşam yemeğimizi canlı Yunan müziği eşliğinde alıyor ve günümüzü bitiriyoruz.



2 Gün: CHORA - ST. JOHN MANASTIRI - VAHİY MAĞARASI TAM GÜN TURU - KUŞADASI

Otelde yapacağımız kahvaltının ardından 1999 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine alınmış, Hristiyanların hac görevlerini yerine getirdiği St. John Manastırı ve Mağarası’nı ziyaret etmek için aracımıza biniyoruz. Birçok Yunan adasında karşılaştığımız Chora (Hora) diye adlandırılan eski şehir merkezi Patmos’un tepesinde yer almakta olup, 12.yy dan kalma dev bir Ortodoks kilisesi olan St. John Manastırını çevreleyen Bizans Kalesi eteklerine kurulmuştur. Daracık sokaklarda yer alan bembeyaz evlerden, iç içe geçmiş avlulardan oluşan labirent şeklindeki kasabaya ulaşıp, Manastır ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz.

St. John Manastırı adını, bu adada yaklaşık 2 yıl kadar kalıp, sığındığı mağarada kendisine gelen vahiyleri bir araya getirerek Apocalypse’i (vahiyler kitabini) yazdığına inanılan St. John’dan almıştır. Manastır ve mağara ziyaretimizin ardından öğle yemeği molası veriyor ve Kuşadası’na dönüş için feribotumuza binmek üzere limana hareket ediyoruz. Kuşadası’na varışımıza istinaden pasaport ve gümrük işlemlerimizi tamamlayarak turumuzu bitiriyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    » Araçta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

    » Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda  ve oteller’de değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

    » Turlarımız talepler doğrultusunda 16, 27 ,31,46  kişilik araçlarla gerçekleştirilir. Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.

                       » Bu turun operasyonu Meander travel tarafından yapılmaktadır. Müşteri turu satın aldığında bu şartı kabul etmiştir.

                       » Pasaportunda Kuzey Kıbrıs giriş damgası olanlar Yunanistan’a giriş yapamazlar.

                       » Yunanistana giriş için Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alması zorunludur.     

                       » Yeşil pasaport sahiplerinin en az 6 ay geçerli pasaport süresi olması gereklidir.


    İptal Şartları
    https://danieltours.com/patmos-adasi-turu
    RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş.
    Cumhuriyet Bul. Kültür Mah. No:141 K:6 D:11 Alsancak / Konak / İzmir
    0232 404 64 64


    Bu çıktı 25.04.2024 15:32 tarihinde verilmiştir. RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.