Sakız Adası Turu Tur Programı

KURBAN  BAYRAMI

SAKIZ ADASI

TURU

14 AĞUSTOS – 16 AĞUSTOS

2 GECE – 3 GÜN

Kalkış Yerleri: Çeşme
PROGRAM
1 Gün: ÇEŞME – CHIOS (SAKIZ) - GÜNEY ADA TURU

Sabah saat 08:00’da Çeşme limanında rehberimizle buluşuyoruz. Check-in ve gümrük işlemlerinin ardından saat 09.00 feribotu ile Sakız Adası'na hareket ediyoruz. 45 dakikalık yolculuğun ardından Sakız Adası'na varıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından bizi bekleyen aracımıza binip, adanın güney kısmını keşfe çıkıyoruz.

İlk durağımız yüzyıllardır el yapımı seramikleri ile ünlü Armolia Köyü. Bu köyde hem sakız ağaçlarını yakından tanıyacağız hem de ünlü seramik atölyelerini ziyaret etme fırsatı bulacağız. Sonraki durağımız adını meydanında bulunan kalesin-den alan, adanın en büyük ve güzel köylerinden biri olan Pirgi köyü. Köyün dar sokaklarında geze geze meydanına ulaşıp kahve molası veriyoruz. Ardından diğer popüler Ortaçağ köyü ve ‘‘labirent köy’’ olarak da adlandırılan Mesta’ya hareket ediyoruz. Mesta’da bulunan eski Taxiarchis Kilisesi’nde, İstanbul ve Kudüs’ten gelmiş meleklerden Mikail ve Gabriel’in gümüş kaplamalı ikonları görülmeye değerdir.

Ortaçağ evlerini fotoğraflayabileceğimiz sokaklarda gezip ye mek ve yüzme molası vereceğimiz, siyah volkanik taşlardan oluşan adanın en ünlü plajı Mavra Volia’nın bulunduğu Emporios’a gidiyoruz. Yemek ve yüzme molamızın ardından, Sakız’ın en merkezi konumunda bulunan otelimize hareket ediyoruz. Otele yerleşmemizin ardından misafirlerimiz için serbest zaman. Konaklama Diana Otel



2 Gün: CHIOS(SAKIZ) - KUZEY ADA TURU

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından, bizi almak için gelen aracımıza biniyoruz.  İlk olarak  Sakız Adası’nın  sembollerinden,  deniz  kenarında  bulunan  ünlü  yel  değirmenlerinde fotoğraf molası veriyoruz.  Ardından turumuza Daskalopetra plajı yakınlarında bulunan ve Homeros’un 6.yy da şiir okulu olarak bilinen ve “öğretmen taşı” olarak anılan ünlü kayasını görmek için hareket ediyoruz. Sonrasında bölgenin çok yakınında bulunan Kardamilya balıkçı köyüne uğrayıp, meydanındaki Kardamilalı gemici heykelini görüyoruz. Ünlü sahil kasabası Marmaro’da bir kahve molası verdikten sonra öğle yemeği için başka bir balıkçı köyü olan Lagada’ya doğru hareket ediyoruz. Burada vereceğimiz öğle yemeği molasının ardından otelimize dönmek için aracımıza biniyoruz. Akşam yemeğini birlikte yemek isteyen misafirlerimizle isteğe bağlı olarak taverna ve Yunan müziği eşliğinde akşam yemeğimizi alıyoruz ve günümüzü bitiriyoruz. Konaklama Diana Otel



3 Gün: CHIOS (SAKIZ) - SERBEST ZAMAN – ÇEŞME

Otelimizde alacağımız  kahvaltının  ardından  tam  gün  dilediğiniz gibi geçirebilir, adanın keyfini çıkarabilirsiniz. Feribot saatimizden 1 saat önce check in ve gümrük işlemleri için li- manda rehberimizle buluşuyoruz ve Çeşme ’ye dönüş feribotumuza biniyoruz. Yaklaşık 45 dakikalık dönüş yolculuğumuzun ardından Çeşme’ye varıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerimizi tamamlayarak turumuzu bitiriyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    » Araç, feribot ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir.

    » Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile değişiklik yapılabilir.

    » Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

    » Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı Meander Travel ’da saklıdır.

    » Turun iptali durumunda Meander Travel iptali bizzat bildirmek zorundadır.

    »  Pasaportunda KKTC ’ ye giriş damgası bulunanlar Yunanistan‘a giriş yapamazlar.

    »  Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay süreli ve yasal olarak geçerli pasaport olması mecburidir. Misafir pasaportlarının hasar görmemiş, yıpranmamış, yırtılmamış olması zorunludur. Kişilerin gidilecek ülkelere giriş için gerekli olan yasal yükümlülükleri yerine getirmeleri zorunludur. Bu konuyla ilgili çıkabilecek sorunlardan acentamız sorumlu değildir.

    »  Organizasyon Meander tarafından yapılır. Tur ile ilgili Meander acentesi operasyon kuralları  ve şartları geçerlidir.Müşteri turu alırken tüm şartları kabul eder. Danieltours satış acentesidir.

    »  Çeşme’den  kalkış saati 09.00 , Sakız ‘dan  ise 17.00’dir.


    İptal Şartları
    https://danieltours.com/sakiz-adasi-turu---kurban-bayrami---cesme---2019
    RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş.
    Cumhuriyet Bul. Kültür Mah. No:141 K:6 D:11 Alsancak / Konak / İzmir
    0232 404 64 64


    Bu çıktı 29.03.2024 04:04 tarihinde verilmiştir. RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.