Kos Adası Turu Tur Programı

 

 

KOS ADASI

 TURU

 

 18 MAYIS - 19 MAYIS

    1 GECE - 2 GÜN 

Kalkış Yerleri: Bodrum Limanı
PROGRAM
1 Gün: BODRUM - KOS - ŞEHİR TURU

Sabah saat 08:00’de Bodrum limanında rehberimizle buluşuyoruz. Check-in ve gümrük işlemlerinin ardından saat 09:00 feribotu ile Kos Adası'na hareket ediyoruz. Kos, tarihi dokusu, kosmopolit yapısı ve antik dönem tedavi merkezi olan dünyanın en büyüğü  ünvanına sahip Asklepeion’un burada bulunmasıyla dünyaca ün yapmış adalardan biridir. Kısa bir yolculuktan sonra adaya varıyoruz, gümrük ve pasaport işlemlerimizi tamamlayarak bizi bekleyen aracımıza geçiyoruz ve panoramik turumuzu yaparak otelimize yerleşiyoruz. Konaklama Maritina Hotel

Kısa  bir  dinlenme  süresinden  sonra  rehberimizle  Kos  ada merkezini tanımak üzere otelden hareket ediyoruz ve keyifli bir  yürüyüş  turuyla  şehir  merkezinde  Özgürlük  Meydanı çevresinde antik kent kalıntıları, Osmanlı Dönemi’ nden kalma Defterdar Camisi, İtalyan Dönemi’nden kalma Agora (çarşı) binası, Arkeoloji Müzesi, yakın çevrede Belediye Binası, altında Hipokrat’ın öğrencilerine ders verdiği ve 2500 yaşında olduğu söylenen çınar ağacı ve Osmanlı Çeşmesi, Şövalyeler Kalesi, Roma Evi ve Eski Türk mahallesi göreceğimiz noktalar arasındadır. Kos’ta çarşı çekim merkezidir. Siesta saatleri (14:00-17:00) dışında dükkanlar gece 24.00’e kadar açıktır. Alabileceğimiz Ouzo dışında buraya özgü posa peyniri, domates tatlısı farklı ve bizi mutlu eden lezzetlerdir.

Alışveriş için vereceğimiz serbest zamanın sonrasında akşam yemeğini birlikte yemek isteyen misafirlerimizle isteğe bağlı olarak taverna ve Yunan müziği eşliğinde akşam yemeğimizi alıyoruz. Yemek sonrası, arzu edenler otele dönebildiği gibi arzu edenler Kos Adası gece hayatını deneyimleyebilirler.



2 Gün: KOS - TAM GÜN TUR - BODRUM

Otelde alacağımız kahvaltının ardından, bugün adanın uzak noktalarına ulaşmak istiyoruz. Önce Türk köyü olan Germe ve ya bugünkü adıyla Platani’den geçerek Asklepeion’a ulaşıyoruz ve ören yeri ziyaretimizi yapıyoruz. Ziyaretimizi tamamlayarak  Zia Köyü’ne  gidiyoruz.  Buranın eşsiz manzarasıyla büyülenerek eşsiz bir tat tarçın şurubunu yudumlarken karşıdan Bodrum ve Turgutreis’i, Kilimli ve Pserimos adalarını seyrediyor ve eşsiz fotoğraflarla anılarımızı zenginleştiriyoruz. Küçük dükkanlarda alışverişlerimizle Zia Köyü esnafını mutlu edebiliriz. Daha sonra Pyli’ye geçiyoruz. Bugün ayrıca eşsiz Kos şarabı çeşitlerini tatmak güzel bir hediyelik almak için ilham olacaktır. Öğlen yemeğimizi Mastihari’de aldıktan sonra limana hareket ediyoruz. Feribot saatimizden 1 saat önce pasaport ve gümrük işlemleri için limanda bulunuyoruz. Yaklaşık 45 dakikalık dönüş yolculuğumuzun ardından Bodrum’a varıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerimizi tamamlayarak turumuzu bitiriyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    » Araç, feribot ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir.

    » Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile değişiklik yapılabilir.

    » Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

    » Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı Meander Travel ’da saklıdır.

    » Turun iptali durumunda Meander Travel iptali bizzat bildirmek zorundadır.

    »  Pasaportunda KKTC ’ ye giriş damgası bulunanlar Yunanistan‘a giriş yapamazlar.

    » Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay süreli ve yasal olarak geçerli pasaport olması mecburidir. Misafir pasaportlarının hasar görmemiş, yıpranmamış, yırtılmamış olması zorunludur. Kişilerin gidilecek ülkelere giriş için gerekli olan yasal yükümlülükleri yerine getirmeleri zorunludur. Bu konuyla ilgili çıkabilecek sorunlardan acentamız sorumlu değildir.

    » Organizasyon Meander tarafından yapılır. Tur ile ilgili Meander acentesi operasyon kuralları  ve şartları geçerlidir.Müşteri turu alırken tüm şartları kabul eder. Danieltours satış acentesidir.

    » Bodrum’dan  kalkış saati 09.00 , Kos’tan ise 17.00’dir.


    İptal Şartları
    https://danieltours.com/tur-549-kos-adasi-turu.html
    RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş.
    Cumhuriyet Bul. Kültür Mah. No:141 K:6 D:11 Alsancak / Konak / İzmir
    0232 404 64 64


    Bu çıktı 23.04.2024 21:56 tarihinde verilmiştir. RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.