Midilli (Lesvos) Turu Tur Programı

KURBAN  BAYRAMI

MİDİLLİ (LESVOS)

TURU

12 AĞUSTOS – 14 AĞUSTOS

2 GECE – 3 GÜN

Kalkış Yerleri: Ayvalık
PROGRAM
1 Gün: AYVALIK - MİDİLLİ - ŞEHİR TURU

Sabah 08:00’de Ayvalık Limanı’nda olacak şekilde toplanıyoruz. Rehberimizle buluşup, check-in ve gümrük işlemlerinin ardından limanda bizleri bekleyen gemimize yerleşip, Ege Denizinin kuzey doğusunda yer alan ve Yunanistan’ın üçüncü büyük adası olan Midilli’ye (Lesvos) ulaşıyoruz. Pasaport ve gümrük kontrolünden sonra, valizler sizleri bekleyen otobüse yerleştirilir ve yürüyerek Türkçe rehber eşliğinde şehir turu gerçekleştirilir. Mytilini’de  (Midilli-Lesvos adasının başşehri)  keyifli bir gezintiye çıkıyor ve bu esnada, Sapho meydanından  başlayarak, Agios Therapondas Kilisesi, Ermou Caddesi, Agios Athanasios Metropolitlik Kilisesi, Yeni Cami ve Hamamı, Valide ve Yalı Cami gibi tarihi yapıları yakından tanıyoruz. Daha sonra Midilli mutfağının eşsiz lezzetlerini tatmak için Midilli merkezde bulunan restaurantlardan birinde öğle yemeğinizi alabilirsiniz. Sonrasında merkezde bulunan otelimize yerleşiyoruz. Konaklama Lesvion Otel .



2 Gün: THERMİ - MANDAMADOS - MOLİVOS (Mithimna) - PETRA TURU

Otelde alacağımız kahvaltının ardından, bu günün ilk durağı olan Thermi’ye doğru yola çıkıyoruz. Kaplıcaları Osmanlı zamanında inşa edilen tarihi Sarlıca Palas Hotel binası önünde kısa bir fotoğraf molası veriyor ve adanın en mistik yeri Mandamados Köyü’ne doğru gezimize devam ediyoruz. Burada yer alan adanın en ünlü kilisesi Taksiarchis Kilisesi ve Manastırı’nı yakından tanıyoruz. Sonraki durağımız Yunanca Mithymna adı ile de bilinen ve Assos kentinin de ilk sakinlerinin göç yeri olan Midilli’nin en güzel beldesi Molyvos’a doğru yolculuğumuzu başlatıyoruz. Kalesi, taş evleri ve şirin sokakları ile Midilli’nin en keyifli gezi alanlarından biri olan Molyvos’ta geçirdiğimiz keyifli zamanın ardından Petra’ya doğru yola çıkıyoruz. Sadece 4-5 km uzaklıkta Midilli’nin en güzel sahillerine sahip Petra’ya ulaşıyoruz. Burada öğle yemeği ile birlikte Petra’nın tertemiz sularında yüzme molası veriyoruz. Petra’da yaptığımız panoramik turun ve kayaya oyulmuş 114 basamakla  çıkabileceğimiz,  kasabayı  yüksekçe  bir  kayanın üstünden seyreden Meryem Ana Kilisesi’ini de ziyaretin ardından adanın iç tarafından,  Kalloni ve Gera Körfezlerini izleyerek yolculuğumuza devam ediyoruz. Keyifli bir günün ardından otele geri dönüyoruz ve dinleniyoruz. Akşam yemeğini birlikte yemek isteyen misafirlerimizle isteğe bağlı olarak taverna ve yunan müziği eşliğinde akşam yemeğimizi alıyoruz. Konaklama Lesvion Otel .



3 Gün: AGISOS KÖYÜ TURU - SERBEST ZAMAN – AYVALIK

Otelde alacağımız kahvaltının ardından Midilli’nin en otantik yerleşim yerlerinden biri olan Agiasos’a doğru yolculuğumuza devam ediyoruz. Yemyeşil ormanları, ahşap işçilikleri ve Meryem Ana Kilisesi ile ünlü bu dağ köyüne vardığımızda köyün Şirince  benzeri  sokaklarında  keyifli  bir  gezintiye çıkıyoruz. Öğle yemeğinin ardından Midilli merkezi’ne doğru dönüşe geçiyoruz. Dileyen misafirlerimiz feribot saatine kadar alış veriş için serbest zaman geçirebilir. Sonrasında feribot kalkış saatinden 1 saat önce limanda rehberimizle buluşup check-in ve gümrük işlemlerinin ardından Ayvalık’a dönüş için feribotumuza biniyoruz. Ayvalık’a varışımıza istinaden pasaport ve gümrük işlemlerimizi tamamlayarak turumuzu bitiriyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    » Araç, feribot ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir.

    » Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile değişiklik yapılabilir.

    » Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

    » Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı Meander Travel ’da saklıdır.

    » Turun iptali durumunda Meander Travel iptali bizzat bildirmek zorundadır.

    » Pasaportunda KKTC ’ ye giriş damgası bulunanlar Yunanistan‘a giriş yapamazlar.

    » Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay süreli ve yasal olarak geçerli pasaport olması mecburidir. Misafir pasaportlarının hasar görmemiş, yıpranmamış, yırtılmamış olması zorunludur. Kişilerin gidilecek ülkelere giriş için gerekli olan yasal yükümlülükleri yerine getirmeleri zorunludur. Bu konuyla ilgili çıkabilecek sorunlardan acentamız sorumlu değildir.

    » Organizasyon Meander tarafından yapılır. Tur ile ilgili Meander acentesi operasyon kuralları  ve şartları geçerlidir.Müşteri turu alırken tüm şartları kabul eder. Danieltours satış acentesidir.

    » Ayvalık’dan  kalkış saati 09.00 , Midilli’den  ise 17.00’dir.


    İptal Şartları
    https://danieltours.com/tur-550-midilli-lesvos-turu.html
    RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş.
    Cumhuriyet Bul. Kültür Mah. No:141 K:6 D:11 Alsancak / Konak / İzmir
    0232 404 64 64


    Bu çıktı 25.04.2024 17:23 tarihinde verilmiştir. RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.