Girit Turu Tur Programı

RAMAZAN BAYRAMI’NA ÖZEL

İZMİR’DEN AKTARMASIZ UÇUŞ

GİRİT TURU

23 - 26 MAYIS 2020

4* BELVEDERE HOTEL O.K. KONAKLAMA

AEGEAN AIRLINES İLE İZMİR’DEN DİREKT UÇUŞ

3 GECE - 4 GÜN

Kalkış Yerleri: ADNAN MENDERES HAVALİMANI DIŞ HATLAR GİDİŞ TERMİNALİ
PROGRAM
1 Gün: 23 Mayıs Cumartesi: İzmir - Girit

Adnan Menderes Havalimanı dış hatlar gidiş terminali firmamıza ait kontuar önünde sabah 04:00’de buluşuyor, pasaport ve gümrük işlemleri sonrası 06:00’da Aegean Havayolları ile Girit e hareket ediyoruz. Yaklaşık 1 saatlik yolculuğumuz sonrası Heraklion Havalimanına iniyor ve pasaport ve bagaj işlemlerinin ardından bizleri bekleyen otobüsümüz ile Kandiye merkezine geçip şehir turumuza başlıyoruz.

Turumuza Kandiye’nin güzel sokaklarında yürüyüş yaparak başlıyoruz. Göreceğimiz yerler arasında başlıca Eski Türk Evleri, Venedik Limanı, Koule Kalesi, Belediye Binası, Meçhul Asker Anıtı, Minas Katedrali, Morosini Meydanı ve Çeşmesi var. Ardından Kandiye’de zaman geçirmek fotoğraflar çekmek, kahve içmek ve bir şeyler atıştırmak için verdiğimiz serbest zamanının ardından Girit’in en büyük tesislerinden biri olan 4* Belvedere otelimize geçiyor check-in işlemlerini gerçekleştirip dinleniyoruz.

Konaklama 4* Belvedere Hotel’de.

Girit Gecesi: Otel’den akşam özel otobüsümüz ile bir dağ köyünde kurulmuş olan restoranımıza hareket ediyoruz. Girişinde Girit’in lokal kıyafetli çalışanları ile fotoğraf çekildikten sonra eski Girit evlerinin canlandırılmış halini ziyaret edip restoranımıza geçiyoruz. Restoranda açık büfe yemek ve limitsiz uzo, şarap eşliğinde 2,5 saat aralıksız gerçekleşecek olan Girit folklorunun ve Yunan danslarının sergilendiği bu programı seyrettikten sonra özel otobüsümüz ile otelimize dönüyoruz. (50€)



2 Gün: 24 Mayıs Pazar: Girit

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltımızın ardından dileyen misafirlerimiz eşliğinde gerçekleştirilecek olan tam günlük Ag. Nicholas, Elounda, Spinalonga turumuza başlıyoruz.

Doğu Girit Plaka - Spinalonga Adası (Tekne Turu) - Ag. Nicholaos Turu: Turumuza sabah tekneye bineceğimiz küçük bir liman kasabası Plaka’ dan başlıyoruz. Özel teknemize binip Spinalonga adası etrafında keyifli bir tur atıp fotoğraflar çekiyoruz. Ardından Venedik döneminin en güçlü kalelerinden birini barındıran Girit için büyük bir önem taşıyan, zamanında cüzam hastalarının kapatıldığı bu adaya yanaşıp ziyaretimize başlıyoruz.  Ziyaretimizin ardından Elounda’ ya görüp burada vereceğimiz kısa bir kahve molasından sonra şirin bir Girit kasabası olmasının yanında, kasabanın içinde yer alan gölü ve bu gölün derinliği hakkında var olan birçok efsane ile ünlü olan Ag. Nicholas’ı görüyoruz. Turumuzun ardından akşamüstü otele dönüş. (60€)

Konaklama 4* Belvedere Hotel’de.



3 Gün: 25 Mayıs Pazartesi: Girit

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe zengin kahvaltımızın ardından dileyen misafirlerimiz eşliğinde gerçekleştirilecek olan tam günlük Hanya ve Resmo turumuza başlıyoruz.

Batı Girit Resmo - Hanya Turu: Turumuza İzmir’e de çokça göç vermiş Kydonia kalıntıları üzerine inşa edilmiş ve günümüzde eski & yeni şehir diye ikiye ayrılmış olan Hanya ile başlıyoruz. Hanya’ da bulunan Türk minarelerini ve Hanya’nın meşhur çarşısını görüldükten sonra deniz kıyısında limandaki sıra sıra dizilmiş birbirinden güzel restoranlarda öğle yemeği yemek ve fotoğraf çekmeniz için serbest zaman. Hanya ziyaretimizin ardından Venedik ve Türk dönemlerinin kalıntılarını taşıyan Yunanistan’ın en güzel şehirlerinden biri olan Resmo’ya geçiyoruz. Dar sokakları, eski Venedik evleri, çeşmeleri ile kendine ait karakteristik yapısı olan Resmo’yu rehberimiz ile gezdikten sonra verilecek serbest zamanda Fortetza, eski Venedik limanı, Türk minareleri, şehri çevreleyen Venedik surları görebilir ve bu güzel şehirde bir kahve içip keyifli zaman geçirebilirsiniz. Ziyaretimizin ardından akşamüstü otelimize dönüyoruz. (60€)

Konaklama 4* Belvedere Hotel’de.



4 Gün: 26 Mayıs Salı: Girit - İzmir

Sabah oteldeki kahvaltımızın ardından otelden çıkış işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bagajlarımızı Otel’de bırakıp isteyen misafirlerimizle yarım günlük Archanes Köyü ve Knossos sarayı turumuza başlıyoruz.

Archanes Türk Köyü ve Knossos Sarayı Turu: Turumuza hala Türk ve İzmir esintileri taşıyan Archanes köyü ile başlıyoruz. Zamanında Türk’lerine yaşadığı bu küçük rengarenk köyü dolaştıktan köy meydanında kahve molası veriyoruz. Ardından turumuza dünyaca meşhur Girit’in olmazsa olması Minos Uygarlığına başkentlik yapmış Knossos sarayı ile turumuza devam ediyoruz. Mitolojinin tarihle buluştuğu bir yer olan Knossos özgün mimarisi, çözülemeyen yazı sistemi ve efsaneleriyle tarihin sayfaları arasında kalmış ancak unutulmamış bir medeniyet. İnsanlık tarihine labirent” kavramını kazandıran ve birçok efsaneleriyle Knossos Sarayı’nı ziyaret ediyoruz. Yarım günlük bu turumuzun ardından otelimize dönüyoruz. (40€)

Girit’teki son saatlerinizi isteğinize göre değerlendirdikten sonra belirtilen saatte otelimizde buluşuyor ve özel otobüsümüz ile havalimanına geçiyoruz. Bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından 23:00 te Omega Tours özel uçuşu ile 1 saat sürecek olan yolculuğumuz sonrası İzmir’e varıyoruz.

Bir başka turda buluşmak dileği ile...

 

 

GİRİT HAKKINDA

Yunanistan'ın en büyük, Akdeniz'in beşinci büyük adasıdır. Girit dünyaca tanınmış bir turizm merkezidir.

PARA BİRİMİ: EURO

KONUŞULAN DİLLER: Resmi dili Yunanca. İngilizce genelde anlaşılmaktadır.

UÇUŞ SÜRESİ: İzmir - Girit Aktarmasız 1 Saattir.

İKLİM VE SICAKLIK: Akdeniz iklimi hâkimdir. Yer yer Kuzey Afrika iklimi görülür. Haziran ayı sıcaklık ortalaması 28-30 derece.

SAĞLIK: Genel bir sağlık problemi yoktur.

GİYİM: Gideceğiniz döneme göre mevsimlik giysiler tavsiye edilir.

ÖNEMLİ TELEFONLAR: Türkiye Cumhuriyeti Atina Büyükelçiliği: Vasileos Pavlou 22, Paleo Psihiko 15452 Atina.

Tel: +30 694 656 48 70

TÜRKİYE’YE TELEFON NASIL AÇILIR: 00 + 90 + ALAN KODU + TELEFON NUMARASI

VOLTAJ DÜZEYİ: 230V AC (50Hz) - Prizler Türkiye ile aynıdır.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    » YEŞİL PASAPORTA VİZE YOKTUR VE PASAPORTLARIN EN AZ 6 AY GEÇERLİLİĞİ OLMALIDIR.
    (PASAPORTLARINDA KKTC DAMGASI OLANLAR SHENGEN VIZELERI OLSA DAHI GIRIT’E GIRIS YAPAMAZLAR)

    » Organizasyon Omega Tours tarafından yapılır. Tur ile ilgili Omega Tours acentesi operasyon kuralları ve şartları geçerlidir.  Müşteri turu alırken tüm şartları kabul eder. Daniel Tours satış acentesidir.

    » Araç, uçak ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir.

    » Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

    » Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı Omega Tours’da saklıdır.

    » Acentemizin elinde olmayan sebeplerden dolayı meydana gelecek gecikme, iptal ekstra konaklamalardan acentemiz sorumlu tutulamaz. 

    » Özel sefer uçuşlarda saat garantisi verilmez, özel sefer uçuşların uçuş saatlerinin hareket tarihinden 48 saat önce acentemiz tarafından tekrar teyit edilecektir.

    » Programda belirtilen otellerde değişiklik söz konusu ise aynı ya da benzer özellikteki otellerde konaklama sağlanacaktır.

    » Turun kalkışından önce ya da tur esnasında tur program akışı, içerik aynı kalmak sureti ile acentemiz, tur liderimiz yâda yerel rehberimizce değiştirilebilir. Turu satın alan herkes bu şartları kabul etmiş sayılır.

    » Teknik sebeplerden dolayı programdaki her türlü değişiklik hakkını omega tours saklı tutar.

    GİRİT

    Yunanistan'ın en büyük, Akdeniz 'in beşinci büyük adasıdır. Girit dünyaca tanınmış bir turizm merkezidir.

    PARA BİRİMİ: EURO

    KONUŞULAN DİLLER: Resmi dili Yunanca. İngilizce genelde anlaşılmaktadır.

    UÇUŞ SÜRESİ: İzmir - Girit Aktarmasız 1 Saattir.

    İKLİM VE SICAKLIK: Akdeniz iklimi hâkimdir. Yer yer Kuzey Afrika iklimi görülür. Haziran ayı sıcaklık ortalaması 28-30 derece.

    SAĞLIK: Genel bir sağlık problemi yoktur.

    GİYİM: Gideceğiniz döneme göre mevsimlik giysiler tavsiye edilir.

    ÖNEMLİ TELEFONLAR: Türkiye Cumhuriyeti Atina Büyükelçiliği: Vasileos Pavlou 22, Paleo Psihiko 15452 Atina. Tel: +30 694 656 48 70

    TÜRKİYE’YE TELEFON NASIL AÇILIR: 00 + 90 + ALAN KODU + TELEFON NUMARASI

    VOLTAJ DÜZEYİ: 230V AC (50Hz) – Prizler Türkiye’deki gibidir.


    İptal Şartları
    https://danieltours.com/tur-558-girit-turu.html
    RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş.
    Cumhuriyet Bul. Kültür Mah. No:141 K:6 D:11 Alsancak / Konak / İzmir
    0232 404 64 64


    Bu çıktı 25.04.2024 20:23 tarihinde verilmiştir. RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.