Butik Gaziantep - Urfa Turu Tur Programı

Butik GAZİANTEP - URFA TURU

Sun Express Havayolları ile

İzmir - Gaziantep - İzmir Aktarmasız uçuş

1 GECE ŞANLIURFA VE 1 GECE GAZİANTEP KONAKLAMA

27 EYLÜL -29 EYLÜL (2 gece - 3 gün)

Kalkış Yerleri: Sabah saat 04.45’ de Adnan Menderes Havalimanı’nda buluşuyoruz.
PROGRAM
1 Gün: 27 EYLÜL 2019 / İZMİR - GAZİANTEP -HALFETİ - URFA

Sabah saat 04.45’ de Adnan Menderes Havalimanı’nda buluşuyoruz. Check-in işlemlerinden sonra SUN EXPRESS Hava Yolları’na ait 06.20 uçağı ile hareket ederek 08.00 ’de Gaziantep Havalimanı’na iniyoruz. Bizi bekleyen otobüsümüze yerleşiyoruz ve Gaziantep turumuza başlıyoruz. İlk olarak ZEUGMA Antik Kenti’nden çıkarılan eserlerin ve dünyanın en zengin mozaik koleksiyonunun sergilendiği MOZAİK MÜZESİ‘ni ziyaret ediyoruz. Müze gezimizin ardından ünlü Halil Usta kebapçıda (Ekstra) öğle yemeğimizi yiyoruz. Antep mutfağının en leziz yemeklerinden birini yedikten sonra tekne turu yapacağımız Birecik Barajı Gölü kıyısındaki Halfeti’ye gidiyoruz… Halfeti’den bineceğimiz teknemizle kısa bir yolculuğun ardından Orta Çağ’ın en önemli kale kentlerinden olan Rumkale’yi ve baraj inşasından sonra aynen Halfeti gibi büyük bölümü sular altında kalan Savaşan Köyü’nü tekne içinden fotoğraflayacağız. Yarısı suyun üstünde kalmış minaresiyle ilginç bir görüntü oluşturan köyde artık kimse yaşamıyor.Bu keyifli tekne gezisi ardından Şanlıurfa’ya gidiyoruz. Kentte; HALİLİ-ÜR RAHMAN GÖLÜ (Balıklı Göl), AYN - ZELİHA GÖLÜ, URFA KALESİ (Aşağıdan görülecek), İbrahim Peygamberin doğduğu mağara, Urfa çarşısı göreceğimiz yerler arasındadır. Eski kentin labirent gibi sokaklarında ilerleyerek çarşılarında alışveriş için mola veriyoruz. Gezimizin ardından otelimize yerleşiyoruz.

Ekstra Sıra geceli akşam yemeğine katılmak isteyen misafirlerimizle Cevahirhan restaurant’a gidip güzel bir gece geçiriyoruz.

Akşam yemeği ve konaklama otelimizde - Dedeman Urfa Otel ( Yarım pansiyon)



2 Gün: 28 EYLÜL 2019 / GÖBEKLİTEPE – HARRAN - GAZİANTEP

Otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrasında, eşyalarımızı aracımıza yerleştirip ,dünya tarihinin yeniden yazılmasına sebep olan, 11.500 yıl önce yapılmış ve yapıldıktan 2000 sene sonra üstü esrarengiz bir şekilde kapatılmış olan dünyanın ilk tapınağı GÖBEKLİTEPE gezimize başlıyoruz. İlk heykel atölyesinin bulunduğu GÖBEKLİTEPE, aynı zamanda nohut, mercimek, buğdayın dünyada ilk ekildiği topraklar ve tarım tarihinin başladığı yer olarak bilinmektedir. Tarihin akışını değiştiren Göbeklitepe gezimizin ardından, Harran’a hareket ediyoruz. İslamiyet döneminin ilk üniversitesi olarak bilinen HARRAN ÜNİVERSİTESİ, HARRAN ULU CAMİİ, HARRAN HÖYÜK, HARRAN KALESİ ve dünyada hiçbir yerde bulunmayan kendine özgü mimarisi ile HARRAN KONİK KUBBELİ EVLERİ’ni gezdikten sonra öğle yemeğimizi yiyoruz. (Ekstra) Yemek sonrasında URFA ARKEOLOJİ VE MOZAİK MÜZESİ’ni ziyaret ediyoruz.Müze gezimizin ardından Gaziantep’e hareket ediyoruz ve otelimize yerleşiyoruz.

Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.Shimall Delux Hotel ( Yarım pansiyon )

Dileyen misafirlerimizle (Ekstra) Hışvahan Susamhane restaurantta geleneksel müzik eşliğinde unutulmaz akşam yemeği yiyoruz ve eğleniyoruz.



3 Gün: 29 EYLÜL 2019 /GAZİANTEP - İZMİR

Otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrasında, eşyalarımızı aracımıza yerleştirip, otelden ayrılıyoruz. Öncelikle Milli mücadele dönemlerini ölümsüzleştiren Kahramanlık İhsan Bey Kasteli’ni ve ardından Panorama Müzesini ziyaret ediyoruz. Ardından, Eskişehirde yapacağımız yürüyüş turunda, şehrin merkezini oluşturan Kale’yi görüyor (dışından görüyoruz), kent ile özdeşleşen hareketli ve renkli görseller eşliğinde keyifli gezintiler yapıyor, Bakırcılar Çarşısı’nın büyülü atmosferinde zanaatkarların hünerlerini izliyoruz. Verilecek serbest zamanda rehberimizin tavsiyeleri ile Zinciriye Bedesteni ,Büyük Pasajı ,Almacı Pazarı, Hamam ve Mutfak müzelerini gezebilir, alışveriş yapabilir , ünlü Tahmis kahvecisinde kahve içebilir ,Gaziantep’in taşlı sokaklarında keyifli saatler geçirebilirsiniz.Ardından grubumuzla eskilerin Ermeni Mahallesi dediği, bugünün Bey Mahallesini görüp ,bölgede yürüyüşler yapıyoruz.Baklava alışverişimiz sonrası , dileyen misafirlerimizle ,Gaziantep’in yöresel yemekleri ile meşhur Mutfak Sanatları Merkezinde Akşam Yemeğimizi yiyoruz.(Ekstra) Yemek sonrası havalimanına doğru yol alıyoruz. Sun Express Havayolları’na ait 23.25 uçağı ile İzmir’e hareket ediyoruz. İzmir varışımız 01.20 . Başka bir Daniel Tours programında buluşma dileğiyle ayrılıyoruz



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    » Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.» Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile DANIEL TOURS değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. DANIEL TOURS, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.

    » Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

    » Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.

    » Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyit ediniz.

    » Tur programı, DANIEL TOURS kayıt formu maddeleri bir bütündür.» Turlarımızda katılan kişi sayısı doğrultusunda araç seçimi yapılmaktadır. (16-18-27,31,46 kişilik) Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.» Gezi süresi 3 GÜN - 2 GECE’dir. Otel konaklaması 2 GECE’dir.

    » En son sirkü bir önceki sirküyü geçersiz kılar.» Rezervasyon esnasında, kimliğinizde yazılı olan isim ve soyisminizi açık olarak kayıt görevlimize bildiriniz. Havaalanında check-in esnasında isimden kaynaklanan problemden, DANIEL TOURS sorumlu değildir.


    İptal Şartları
    https://danieltours.com/butik-gaziantep-urfa-turu-eylul-2019
    RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş.
    Cumhuriyet Bul. Kültür Mah. No:141 K:6 D:11 Alsancak / Konak / İzmir
    0232 404 64 64


    Bu çıktı 25.04.2024 22:50 tarihinde verilmiştir. RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.