Butik Mardin Turu Tur Programı

BUTİK MARDİN TURU

SUN EXPRESS Hava Yolları ile İZMİR - DİYARBAKIR Gidiş

DİYARBAKIR - İZMİR Dönüş

5* ERDOBA ELEGANCE OTEL’DE KONAKLAMA

DİYARBAKIR - MARDİN - DARA ANTİK KENTİ - MİDYAT - BEYAZSU - SAVUR - KILLIT

EXTRA ÜNLÜ BAĞDADİ RESTAURANT ‘TA EĞLENCE EŞLİĞİNDE YÖRESEL YEMEK İMKANI

(2 GECE - 3 GÜN)

18 EKİM - 20 EKİM 2019

Kalkış Yerleri: Sabah saat 04.30’da Adnan Menderes Havalimanı'nda
PROGRAM
1 Gün: DİYARBAKIR - MARDİN

Sabah saat 04.30’da Adnan Menderes Havalimanı'nda İç Hatlar Terminalinde siz değerli misafirlerimizle buluşuyoruz. Check-in işlemlerinden sonra, Sun Express Hava Yolları’na ait 06:00 uçağı ile hareket ederek 07.55’de Diyarbakır Havalimanı’na iniyoruz. İlk olarak Diyarbakır’da yöresel zenginliklerle hazırlanmış kahvaltımızı (ekstra) alıyoruz. Kahvaltı sonrasında eski kentteki yürüyüşümüze başlıyoruz. Anadolu’nun en eski ve en meşhur camilerinden biri olan Diyarbakır Ulu Cami, Dört ayaklı Minare’yi görüyoruz. Ardından Diyarbakır Evleri’nin özelliklerini en özgün biçimde muhafaza eden, en güzel örneklerden birisi olan ve Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin önde gelen isimlerinden Cahit Sıtkı Tarancı’nın doğduğu ev Cahit Sıtkı Tarancı Evi Kültür Müzesi’ni  ziyaret ediyor ve yetkililerden bilgiler alıyoruz. Ardından aracımıza binerek on gözlü köprü’yü görerek MARDİN’ e geçiyoruz ve Mardin lezzetleriyle buluşmak üzere (ekstra) öğle yemeğimizi yiyoruz. Yemek sonrası şehir merkezindeki gezimize başlıyoruz. Kırklar Kilisesi, Mardin Müzesi (Misafirlerimiz kendileri gezebilir), Ulucami, Tarihi Mardin Evleri, Mardin PTT Evi, Kayseriyye Bedesteni gibi Mardin kültürü ve mimarisi ile bütünleşmiş yapıları gezerek Mardin’ in dar sokaklarını ve taş mimarisini keşfediyoruz. Ardından Mardin çarşısında alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Yöreye özgü el yapımı zarf gümüş veya altın telkâri takılar, tesbihler, eski baskı kalıplarıyla basılmış yazmalar, bakır çerezlikler ve şamdanlar, kilim ve el yapımı keçe, puşi, şarap, ahşap işçiliği ürünler, badem şeker, leblebi, mırra cezvesi ve kulpsuz özel fincanlar gibi hediyelik eşya alışverişleri yapabilirsiniz.Turumuzun ardından otelimize gidip yerleşiyoruz.

Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 5* Erdoba Elegance Otel



2 Gün: DARA ANTİK KENTİ - BEYAZ SU - MOR GABRİEL- MİDYAT

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında , Mezopotamya’nın Efes’i olarak adlandırılan 5000 yıllık bir geçmişe sahip Dara’ya gidiyoruz. İpek yolu üzerinde bulunan bu antik kentte dünyanın ilk akarsu barajına ait kalıntıları, antik dönemde dünya nüfusunun yarısına hükmettiğine inanılan Ahameniş uygarlığının Zerdüşt inancı tanrısı Ahura Mazda’ya adanmış, ateş kuleleri, kale (Daras Anastasiupolis), ibadethane, köprü, su kanalları, su sarnıçları, arasta, kaya mezarları ve sivil yerleşim yapılarına ait kalıntıları geziyoruz. Yöre halkı ile gireceğimiz ikili ilişkiler, Mezopotamya misafirperverliğinin inceliklerini sunma yarışları, hoşgörü ve sevginin bölgede ne derece güçlü olduğunu bir kez daha kanıtlayacak. Dara gezimizin ardından ,Mardin’in kurak ve ağaçsız coğrafyasında, serin ve berrak suyu, yöreye özgü ağaçları ve yeşilliği ile vaha görevi gören Beyazsuya hareket ediyoruz. Geleneksel tahtlar şeklinde yapılmış masaları ve şark köşesi tarzında derenin üzerine kurulmuş oturma yerleri ile lokantaları yöreye özgü bir görünüm sergileyen bölgeyi görüyoruz. Buradan Midyat’a gidiyoruz.(Ekstra) Öğle yemeğimizin ardından Süryanilerin “Yoldath Aloha” Arapların “El Hadra” olarak adlandırdıkları Meryem Ana Kilisesi gezisi ile Mor Gabriel Manastırına gidiyor ve ziyaretimizi yapıyoruz. Manastır ziyaretimiz ardından Midyat’ta gezmeye başlıyor ve birçok diziye ev sahipliği yapmış olan Konuk Evi terasını ziyaret ediyoruz. Burada birbirinden güzel fotoğraflar çekerek yöresel sarı kesme taş mimarisi ile farklı manzaraları ölümsüzleştirdikten sonra bölgenin önemli el sanatlarından olan Telkari pazarında vereceğimiz serbest zaman sonrasında Mardin’e gidiyor ve otelimize yerleşiyoruz.

Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 5* Erdoba Elegance Otel

(EKSTRA) Dileyen misafirlerimizle rehberimizin vereceği saatte lobide buluşup Mardin’in en nezih ve tarihi konaklarından biri olan Bağdadi Restaurant’ta akşam kültürel yemeğimizi almak üzere hareket ediyoruz. Yöre müzikleri eşliğinde unutulmaz bir gece sizi bekliyor olacak…



3 Gün: SAVUR-KILLIT KÖYÜ-DEYR-UL ZAFARAN MANASTIRI-KASIMİYE MEDRESESİ-MARDİN-DİYARBAKIR

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, valizlerimizi aracımıza yerleştirerek otelden ayrılıyoruz. Etrafı yeşillikler ve sularla çevrili olan Savur’a gidiyoruz. Osmanlı döneminde "nahye- Savur, tab- lva- Mardin" diye adlandırılan Süryan ustaların muhteşem taş işlemeler ile ön plana çıkmış bu yerleşim yerinde Savur kalesi çevresinde tarih mekanları, dar sokakları rehberimiz eşliğinde dolaşarak Hacı Abdullah Bey Konağına çıkıyoruz. Kuşbakışı manzaranın keyfini çıkartarak, tekrar aracımızla Süryanlerin ilk yerleşim köylerinden biri olan Kıllıt Köyü’ne varıyoruz. Ortodoks, Katolik ve Protestan kiliseleri ziyaretlerimiz sonrasında, Mardin merkeze geçiyoruz.(ekstra) Öğle yemeğimizi yöresel tatlardan aldıktan sonra, rotamızı Süryanilerin bölgedeki dinsel ve kültürel var oluşlarının tarihsel bir simgesi olan Deyr-ul Zafaran Manastırı’ na çeviriyoruz. Rehberimizden Manastır hakkında edineceğimiz bilgiler sonrasında, Mardin’ de güneşin batışının en güzel seyredilebildiği Kasımiye Medresesi’ ne gidiyoruz. Selçuklu döneminde üniversite denginde eğitim veren bu olağan üstü mimaride Güneydoğu kültüründeki eyvan felsefesini öğrenip, Mardin’ de son kez alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Unutamayacağımız tarih ve kültür dolu anılarımızla Diyarbakır’ a hareket ediyoruz. Diyarbakır havalimanından saat 22:40 SUN EXPRESS uçuşu ile hareket ediyor ve 00.45 ‘de İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ na ulaşıyoruz.

Bir başka Danieltours programında buluşma dileğiyle turumuzu sonlandırıyoruz…



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    » Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

    » Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile DANIELTOURS değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    »Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. Danieltours , uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.

    » Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

    » Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.

    » Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyit ediniz.

    » Belirli bir çoğunluğa ulaşılmadığı takdirde, Danieltours turu iptal etme hakkına sahiptir. Aynı zamanda, Danieltours katılımcılara para iadesini hemen yapmak zorundadır.

    » Tur programı. , Danieltours Kayıt formu maddeleri bir bütündür.

    » Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi, TC Kimlik No ibrazı şarttır.

    » Turlarımızda katılan kişi sayısı doğrultusunda araç seçimi yapılmaktadır. (16-18-27,31,46 kişilik) Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.

    »Gezi süresi 3 GÜN-2 GECE’dir. Otel konaklaması 2 GECE’dir.

    »En son sirkü bir önceki sirküyü geçersiz kılar.

    » Rezervasyon esnasında, kimliğinizde yazılı olan isim ve soyisminizi açık olarak kayıt görevlimize bildiriniz. Havaalanında check-in esnasında isimden kaynaklanan problemden, Danieltours sorumlu değildir.

    Erdoba Otelde içki servisi yapılmamaktadır.


    İptal Şartları
    https://danieltours.com/tur-578-butik-mardin-turu.html
    RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş.
    Cumhuriyet Bul. Kültür Mah. No:141 K:6 D:11 Alsancak / Konak / İzmir
    0232 404 64 64


    Bu çıktı 26.04.2024 03:18 tarihinde verilmiştir. RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.