BELÇİKA - HOLLANDA TURU Tur Programı

BELÇİKA-HOLLANDA

!!!!!!!!!!!!!  RAMAZAN BAYRAMINA ÖZEL !!!!!!!!!!!

21 NİSAN 2023 – 25 NİSAN 2023

 4 GECE - 5 GÜN

İZMİR’DEN DİREK UÇUŞLA GİDİŞ - DÖNÜŞ AKTARMASIZ

Kalkış Yerleri: İzmir Adnan Menderes Hava Limanı
PROGRAM
1 Gün: 21 Nisan 2023 Cuma

Saat 02.30 ’da İzmir Adnan Menderes Dış Hatlar Terminali Sun Express bankosu  önünde buluşuyoruz. Bilet ve pasaport işlemleri sonrası saat 04.35 ’de Bruksel’e hareket ediyoruz  ve 07.10’da  varıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından, havaalanında bizleri bekleyen özel otobüsümüzle Brüksel şehir turumuz için hareket ediyoruz.
     Atominium, Heysel Stadyumu Ve Platosu, Çin Ve Japon Evleri, C.E.E Avrupa  Topluluğu, Parlamento Binası, St. Michael Katedrali, Grand Palace ve Tarihi Borsa Binası, Kraliyet Sarayı ,Çikolata Müzesi göreceğimiz yerler arasındadır. Sonrasında Brüksel'e 100 km uzaklıkta açık hava müzesi harika bir ortaçağ kenti Brugge’a hareket ediyoruz. Yol güzergahımızda Orta Çağ kenti kuzey Avrupa'nın en zengin şehirlerinden biri olan Ghent’i panaromik olarak görüyor ve Belçika’nın kuzeyinde, limanların ağırlıkta olduğu Flanders bölgesinin merkezi Brugge’a  varıyoruz . Kent sadece Belçika’nın değil, Avrupa’nın en romantik kentlerinden biri kabul edilir. Ortaçağ mimarisi nedeniyle tarihi kent merkezi 2000 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmıştır. Kanalların çevrelediği Brugge, “Kuzeyin Venedik’i olarak da anılır. Kanallar boyunca kenti “canot” adı verilen sandallarla gezmek mümkündür. Flandre kontunun kurduğu Brugge 12. yüzyıldan başlayarak 14. yüzyılda dünyanın en önemli açık pazarlarından biri olmuştur. Brugge’da yapacağımız keyifli yürüyüş turumuzun  ardından ,alışveriş için serbest zaman veriyoruz ve otelimize yerleşiyoruz.
 3* Martins Hotel / Oda Kahvaltı  



2 Gün: 22 Nisan 2023 Cumartesi

Kahvaltımızın ardından bu keyifli  Brugge gezimizi tamamlıyoruz ve  Hollanda’ya hareket ediyoruz. Avrupanın en büyük liman şehri olan Rotterdam’ı panaromik olarak görüyoruz.  Maas nehri üzerindeki görkemli Erasmus ve Williem köprüleri, küp evler ve eski liman görülecek yerler arasındadır. Buradan Hollanda’nın en eski şehirlerinden olan mavi çini porselenleri ile unlu Delft şehrine geçiyoruz ve rehberimizin anlatımıyla gezilerimizi yapıp ,Delft meydanında Delft blue fabrika mağazasını ziyaret ediyoruz.. Şehir meydanı ve carsısı gezildikten sonra, Adalet Divanına ev sahipliği yapan Lahey Şehrine hareket ediyoruz.. . Parlamento binası, Kraliçe Sarayı, Lahey Adalet divani ve Maduredam minyatür şehir görülecek yerler arasındadır. Ardından  Hollanda’nın tatil beldesi olan Scheveningen’e geçip Kuzey Denizi’ne karşı yemek  molamızı veriyoruz ve sonrasında Amsterdam ‘a yol alarak  otelimize yerleşiyoruz. 
4* Dutch Design Artemis Hotel /Oda kahvaltı 



3 Gün: 23 Nisan 2023 Pazar

Kahvaltımızın ardından Amsterdam şehir turumuza başlıyoruz.Dam Meydanı, Kraliyet Sarayı Ve Kilisesi, Çiçek Pazarı, şehrin en güzel manzaraları eşliğinde ünlü Van Gogh ve Rembrandt müzelerinin bulunduğu müzeler meydanı gezilecektir. (Dileyen misafirler serbest zamanda diledikleri müzeyi ziyaret edebilirler.) Rembrandt Meydanı,Kırmızı Fener Sokağı Tarihi Merkez İstasyonunu görüp kanal turumuzu yaptıktan sonra şehri keşfetmeniz için sizlere zaman veriyoruz. Gezimizin ardından otele hareket ve konaklama Amsterdam otelimizde.  
4* Dutch Design Artemis Hotel /Oda kahvaltı



4 Gün: 24 Nisan 2023 Pazartesi

Otelde alacağımız kahvaltının ardından Unesco Dünya Mirasları Listesinde yer alan masalsı Giethoorn Köyü’ne gidiyoruz. İçinden yol geçmeyen ve kanallarda tekne ile gezilebilen bu güzel kasaba muhteşem görselliği ile sizleri büyüleyecek. Sonrasında Amsterdam dan  20 km kuzeyinde bulunan kendine özgü ahşap evleri ile ünlü balıkçı kasabası Marken’i geziyoruz. Burada kasabanın simgesi haline gelen tahta ayakkabıların yapıldığı imalathaneyi görme imkanımız olacak. Ağaçtan oyularak yapılan bu geleneksel ayakkabılardan alıp sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Geçmişte sefere çıkan denizciler, boş zamanlarında bu ayakkabıların üzerine motifler işler, dönüşte sevdikleri kıza hediye ederlermiş. Bu o zamanların evlenme teklifiymiş aynı zamanda. Kız eğer hediyeyi kabul ederse, evlenme teklifini de kabul etmiş demek oluyormuş. Bu sevimli kasabanın ardından yine Hollanda’nın en huzurlu kasabalarından biri olan Volendam ve Edam’a doğru yol alıyoruz. Volendam ve Edam, Amsterdam’ın hemen kuzeyinde bulunan iki şirin balıkçı kasabasıdır. Turistler tarafından oldukça ilgi çeken Volendam ve Edam kasabanın şirin sokaklarında geziyor ve ünlü peynir mağazalarını ziyaret ediyoruz.Gezimiz sonrası Amsterdam’a dönüyoruz. Konaklama otelimizde. 
4* Dutch Design Artemis Hotel /Oda kahvaltı



5 Gün: 25 Nisan 2023 Salı

Kahvaltımızın ardından odalarımızı boşaltıp eşyalarımızı aracımıza yerleştiriyoruz. 
Sabah ilk ziyaretimizi Zaanse Schans kasabasına yapıyoruz. İyi korunmuş tarihi yel değirmenlerini ve birbirinden güzel evlerini görüp fotoğraflarımızı çekiyoruz. 
Yıl boyunca yaklaşık 1.5 ay açık kalan dünyanın en büyük çiçek bahçesi Keukenhof bahçelerini görmeye Lisse kasabasına gidiyoruz. Keukenhof bahçelerinde her yıl 800 çeşit 7 milyon Lale çiçek açıyor. Rengarenk Lalelerin, orkidelerin ,sümbüllerin ağaçların arasında kendinizi cennette hissedeceksiniz. Bu güzel cennet gezimizin ardından Amsterdam merkezde serbest zaman veriyoruz ve buradan  havalanına gidiyoruz.
Sun Express in 19.50 ‘de kalkacak uçağı ile İzmir e hareket ediyoruz. İzmir varışımız 00.15 .



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • Adnan Menderes Havalimanı (02:30)
Notlar

KATILIM ŞARTI

Bu gezimiz, en az 18 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

VİZE

Umumi Pasaport -  Vize gerekli                   

Yeşil Pasaport  -  Vize gerekli değil

Hizmet Pasaportu - Vize gerekli değil 

Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzun olması gerekmektedir. 

( Vize başvurusu seyahatten 2 ay önce yapılması tavsiye edilir)

SAĞLIK

Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınız anlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz.

SAAT DİLİMİ

Belçika ve Hollanda Türkiye’den yaz saat diliminde 1, kış saat diliminde 2 saat geridedir.

KIYAFET VE GEREKLİ EŞYALAR

Yaz sezonunda gidilecekse kolayca giyilip çıkarılabilecek t-shirt, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Kış döneminde ise, rahat hareket edebileceğiniz ve sizi sıcak tutacak giysiler öneririz.

YEMEK KÜLTÜRÜ

Bekçika mutfağı Almanya,Fransa mutfaklarını gelenekleri ile birleştirmiştir. Hollanda mutfağı çok zengin bir mutfak olmamakla birlikte peynirleri denemeye değerdir. Bunun dışındaki lezzetler genelde fastfood tarzıdır.

ÖNEMLİ NOTLAR

Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan acente sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.  

Acente, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Acente, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.

Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından acente sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı  araçlarda bırakmayınız.

Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile DANIEL TOURS değişiklik yapma hakkına sahiptir.

Turlarımızda katılan kişi sayısı doğrultusunda araç seçimi yapılmaktadır. (16-18-27,31,46 kişilik) Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.

Gezi süresi 5 GÜN - 4 GECE’dir. Otel konaklaması 4 GECE’dir

Rezervasyon esnasında, kimliğinizde yazılı olan isim ve soyisminizi açık olarak kayıt görevlimize bildiriniz. Havaalanında check-in esnasında isimden kaynaklanan problemden, DANIEL TOURS sorumlu değildir.

ÖDEME - İPTAL /İADE ŞARTI

Seyahatten 60 gün öncesine kadar %100 iade edilir

Seyahatten 59 – 45 gün e kadar % 50  iade edilir

Seyahatten  44 gün  – seyahat  güne kadar iade yapılmaz.

Akut oluşan rahatsızlık ,hastalık sebebi ile iptallerde seyahat sigortası tarafından tur iadesi yapılır.

BANKA HESAP NUMARALARI :

ÖDEMELER Euro yapılır

Ricketts Turizm Tic.A.Ş

Türkiye İş Bankası  -  EURO Hesabı IBAN Numarası  : TR 92 0006 4000 0023 4200 4339 67

Akbank - EURO Hesabı IBAN Numarası                     : TR 87 0004 6003 0403 6000 0874 20

Garanti Bankası EURO Hesabı   IBAN Numarası       :  TR 39 0006 2000 8650  0009 0790 65

 


İptal Şartları

ÖDEME - İPTAL /İADE ŞARTI

Seyahatten 60 gün öncesine kadar %100 iade edilir

Seyahatten 59 – 45 gün e kadar % 50  iade edilir

Seyahatten  44 gün  – seyahat  güne kadar iade yapılmaz.

Akut oluşan rahatsızlık ,hastalık sebebi ile iptallerde seyahat sigortası tarafından tur iadesi yapılır.

https://danieltours.com/belcika-hollanda-turu
RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş.
Cumhuriyet Bul. Kültür Mah. No:141 K:6 D:11 Alsancak / Konak / İzmir
0232 404 64 64


Bu çıktı 26.04.2024 16:17 tarihinde verilmiştir. RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.