2023 KIŞ DÖNEMİ TAYLAND & KAMBOÇYA Tur Programı

2023 KIŞ DÖNEMİ

TAYLAND & KAMBOÇYA

Phuket – Siem Reap – Bangkok 

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminali Türk Hava Yolları kontuarı
PROGRAM
1 Gün: 17 Mart 2023 Cuma

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminali Türk Hava Yolları kontuarı önünde uçuştan 3 saat önce buluşma. Bagaj, bilet ve pasaport işlemlerinin ardından Türk Hava Yollarının TK 172 sefer sayılı uçuşu ile saat 02:15’te Phuket’e hareket. Yerel saat ile 15:40’da varışımızın ardından alanda bizleri bekleyen aracımız ile otelimize transfer. Otelde kısa bir dinlenmenin ardından akşam dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Açık Büfe Yemekli Fantasea Show turu katılabilirler. (75 Euro) 60 dönümlük bir alanda kurulu bu Tayland kültürel tema parkında öncelikle akşam yemeğimizi yiyeceğiz. Yemeğin ardından parkı gezip,1600 koltuk kapasiteli dev şov alanında 270 derecelik açı ile hazırlanmış olan harika bir program izleyecegiz. Bu güzel gecenin ardından otelimize transferimiz gerçekleşecek. Geceleme otelde.



2 Gün: 18 Mart 2023 Cumartesi

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Sürat Teknesi ile Öğle Yemekli James Bond Adası turuna katılabilirler. (85 Euro) Sürat teknesi ile James Bond Adasına yapacağımız yolculuğumuz esnasında dünyanın en güzel jeolojik yapılarından olan kaya adacıklarını görme fırsatına sahip olacağız. Adaya varışımızı takiben ‘’James Bond Altın Tabancalı Adam’’ filminin çekildiği sette fotoğraf çektirebilecek ve local pazarda alışveriş yapma imkânını da bulacağız. Kanolar ile dış dünya ile bağlantımızı keserek filmlerde görebildiğimiz doğal vaha oluşumlarını fotoğraflayacağız.  Dönüş esnasında adanın lokal restoranında öğle yemeği yiyeceğiz. Güzel bir yemeğin ardından otelimize transfer. Geceleme otelde.



3 Gün: 19 Mart 2023 Pazar

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından serbest zaman.Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Sürat Teknesi ile Öğle Yemekli Phi Phi adası turuna katılabilir. (85 Euro) Phi Phi Don ve Phi Phi Leh adlarındaki 2 komşu adadan oluşan bu adalar kombinesi Leonardo Di Caprio’nun kumsal filmi ile ünlenmiştir. Bu ünlü kumsalın beyaz kumlu açık mavi sularında Şnorkel deneyimi yasayacağız. Yumurta koyu , Maymun koyu ve Korsan mağarası ayrıca görülecek kumsallardan bazılarıdır.Turumuzun ardından adanın otantik restoranlarından birinde öğle yemeği alacağız. Güzel bir yemeğin ardından otelimize transfer. Geceleme otelde.



4 Gün: 20 Mart 2023 Pazartesi

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından bizleri bekleyen özel aracımız ile Phuhet hava limanina transferimiz gerçekleşiyor. 55 dakika süreli 2 adet kısa uçusun ardından hava alanında bizleri bekleyen özel aracımız ile Siem Reap otelimize transfer.Kısa bir dinlenmenin ardından dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek TonLé Sap Gölünde Yüzen Evler ve Gece Pazarı turuna katılabilirler. (50 Euro) Turumuzda ilk olarak Tonlé Sap gölü üzerine kurulmuş 

ve eski usül yerel idare ile yönetilen yüzen köyü ziyaret edeceğiz. İnsan birkara canlısı olsa da, her ortamda hayatta kalmayı başarıyor cümlesi işte tam da Yüzen Evler köyünde anlam kazanıyor. İnsanlar burada karaya ayak basmadan hayatlarını devam ettiriyorlar. Öyle ki kara yolunun olmaması öğrencileri deniz yoluyla okula gitmeye zorunlu kıldığı gibi elektriğin olmaması da insanları televizyon sevgisinden vazgeçirememiş. İnsanlar evlerin üzerine antenler kurarak aküler yardımıyla televizyon izlemektedir. Güneydoğu Asya’nın en büyük gölü olan Tonlé Sap, Dünya’nın ekolojik su rezervlerinden birisidir. Aynı zamanda Dünya’nın en büyük taşkın su yatağıdır. Yağışsız sezonda 1mt derinliğe sahip olan göl 2700 km2 alana sahipken bahar ve yaz aylarında muson yağmurlarının etkisiyle 6 kat büyüyor ve 8 mt’ye kadar varan derinliğe ulaşarak yaklaşık 16.000 km2 bir alanı kaplıyor. Burası 1997 yılında Unesco tarafından Dünya Biyosfer Rezerv alanı olarak koruma altına alınmıştır. Yaklaşık 4 milyon insanı besleyen bu gölde yapılan balıkçılık ülkenin deniz ürünleri ihtiyacının 4’de 1’ini karşılamaktadır. Oldukça ilginç hayatlara ev sahipliği yapan bu yeri görmenizi kesinlikle tavsiye ederiz. Turumuzun ardından otelimize transfer. Geceleme otelde.



5 Gün: 21 Mart 2023 Salı

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Öğle Yemekli Angkor Tapınağı turuna katılabilirler. (100 Euro) 900 yılı aşkın tarihi ile Hinduizm esaslarına göre 8 kilometrekarelik alana yapılmış ama sonradan bir çok savaş ve dönem geçirirken Budizmden de nasibini almış , filmlere dekor olmuş , dünyanın en doğal görünümlü tapınağını ziyaret edeceğiz. Ziyaretimizin ardından öğle yemeğimizi alacağımız local restorana geçiyoruz. Güzel bir yemeğin ardından otelimize transfer. Akşam dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Apsara Geleneksel Dansları Eşliğinde Akşam Yemeği turumuza katılabilirler. (35 Euro) Akşam yemeğinizi geleneksel Kamboçya dansları eşliğinde yemek isterseniz, bu tiyatro sizin için en doğru tercihlerden biri olacaktır. Khmer kültürünün ve geleneksel tiyatrosunun harmanlandığı bu tiyatroda, ikisini de aynı anda deneyimleyebilirsiniz. Güzel bir gecenin ardından otelimize transfer. Geceleme otelde.



6 Gün: 22 Mart 2023 Çarşamba

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından bizleri bekleyen özel aracımız ile Bangkok’a hareket. Varışa istinaden yapılacak olan panoramik şehir turumuzda, Altın Buda Tapınağı, Çiçek Pazarı, Çin Mahallesi, Parlemento Binası ve Demokrasi Anıtı , Tayland’ın yeni en yüksek binası görülecek yerlerden bazılarıdır. Bu turumuz esnasında hem Bangkok’un egzotik ama modern güzelliğini hem de Tayland’ı derinden etkileyen Budizmi daha yakından tanıma fırsatımız olacaktır. Turumuzun ardından otelimize transfer. Akşam dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek Asiatique River Front Gece Pazarı turuna katılabilirler. (10 Euro) Bangkok’un tarihindeki ilk ticari liman yerleşimi olan bu dev panayır alanında asya kültürüne özgü sayısız minik dükkanlarda alışveriş yapabilecek ve nehir kenarındaki thai kafelerinde keyif molası verebileceksiniz. Turumuzun ardından otelimize transfer. Geceleme otelde.



7 Gün: 23 Mart 2023 Perşembe

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek Yüzen Çarşı turuna katılabilirler. (50 Euro) Dünyaca ünlenmiş ve CNN televizyonunun jeneriklerine dahi girmiş olan otantik yüzen çarsı gezisinde Hindistan cevizi çiftliği, meşhur Tik ağacı atölyesi ve dar kanalların içinde yerel köylülerin el emeklerinin satıldığıyerlerden alışveriş yapma imkânı bulabileceksiniz. Şehre dönüş yolculuğu esnasında taze tropikal meyveler, Hindistan cevizi ve pankek ikramlarımızda olacaktır. Turumuzun ardından dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Kanallar turuna katılabilirler. (30 Euro) Şehri modern ve egzotik anlamda ikiye bölen Chaophraya nehrinin meşhur su kanalları üzerinde yapacağınız tekne gezintisi unutulmaz anılara sahip olmanızı sağlayacaktır. Turumuzun ardından otelimize transfer. Geceleme otelde.



8 Gün: 24 Mart 2023 Cuma

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Daha sonra rehberimizin belirlediği saatte Bangkok havalimanına transfer. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Türk Hava Yollarının TK65 sefer sayılı uçuşu ile saat 22.55’de İstanbul’a hareket. Rahat ve konforlu bir uçuşu ardından yerel saat ile 05.45’de İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    ÖNEMLİ NOTLAR;
    •Seyahat edilecek ülkelerin Sağlık Bakanlıklarının belirlediği Covid kaynaklı prosedür değişikliklerinin takibi misafir sorumluluğundadır.
    •Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. 10 yıldan eski pasaportlar yurtdışına yapılan seyahatlerde geçerli değildir, ve tur hareket tarihinden önce yenilenmesi gerekmektedir. Yırtık ve yıpranmış pasaportlar ile giriş yapılamaz.
    •Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler eksiksiz tur hareket tarihinden minimum 1 ay önce yazılı onay ile acentaya teslimi gerekmektedir.
    •Vizenin gidilecek tura ilk giriş yapılan ülkeden veya en fazla konaklama yapılacak ülkeden alınması gereklidir aksi halde pasaport polislerinin ülkeye giriş yaptırmamasından Adonis.com kesinlikle sorumlu değildir. 
    •Turun iptali durumunda vize ücreti ve sigorta ücretleri iade edilemez. 
    •Adonis.com konsoloslukla müşterilerimiz arasında sadece aracı konumda olup vizenin her hangi bir neden ile onaylanmaması, yetişmemesi ve / veya vizede yanlışlıklar oluşması halinde hiçbir sorumluluğu olmayıp yolcunun hiçbir şekilde Adonis.com dan       
    tazminat hakkı yoktur. 
    •Adonis.com, havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolüne tabidir.
    •Kayıt esnasında, pasaportta geçen isim, doğum tarihi, pasaport numarasının sisteme girilmesi gerekmektedir. Uçak biletleri bu bilgilere göre kesilmektedir. Hatalı bilgilerden oluşacak uçak Bileti iptal veya değişikliklerinin no-show bedeli misafirlere yansıtılır.
    •Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce misafirlerimiz tarafından merkez ofis aranarak yazılı teyit edilmesi gerekmektedir.
    •Uçağın ineceği şehir farklılık gösterebilir. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Adonis.com sorumlu tutulamaz. 
    •Uçuş saatlerini ve parkurunu teyit etmeyen misafirlerin iç hat bağlantı uçuş ulaşımlarında yaşanan değişikliklerden Adonis.com sorumlu değildir. 
    •Grup biletlerinde havayolu kuralı geçerli olup, grup bileti kuralı gereği gidiş uçuşu kullanılamaz ise dönüş uçuşu da kullanılamaz. 
    •Türkiye çıkışlı uçakların genelinde valiz ağırlığı 20Kg’dır. Bu ağırlık uçak firması ve gidilecek ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Gidilen ülkelerdeki iç hat uçuşlarında bu ağırlık 15Kg’a düşebilmektedir. Fazla bagaj ağırlık/ fiyat kuralları havayolları tarafından belirlenmekte olup, Adonis.com’un sorumluluğunda değildir.
    •Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 20 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir. 
    •Tur programında belirtilen tur güzergâhı örnek güzergâh olup tur parkurunda değişiklik olabilir. 
    •Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün/günler  gerçekleştirilebilir. 
    •Programlarda belirtilen geziler rehberin insiyatifinde herhangi bir nedenden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir. 
    •Ekstra turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir, daha az katılım olduğu takdirde rehberin insiyatifinde ve gerekli olur ise fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Adonis.com sorumlu tutulamaz.
    •Yol üzerindeki ekstra turlar gruptan en az 10 kişinin katılımı olduğu taktirde gerçekleşir. Katılmak istemeyen misafirler mola yerinde bekletilir. 
    •Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Adonis.com sorumlu tutulamaz. 
    •Müze ve ören yerleri girişleri ücreti fiyatlara dâhil değildir. 
    •Adonis.com, yıldız kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
    •Programlarda belirtilen tüm otel isimler V.B. (ve benzeri) olup yıldız kategorisi ve mesafe olarak örnek teşkil etmek için yazılmıştır. Belirtilen isimli otelde konaklama yapılacağı anlamına gelmez. 
    •3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataktan küçüktür ve / yeya ilave acılan kapanan ek yataktır. 
    •Seyahatiniz süresince kullandığınız taşıtlar ve konakladığınız otelleri terk ederken, lütfen eşyalarınızı eksiksiz aldığınızdan emin olunuz.
    •Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan belirli yaş grubu içerisindeki çocuklar için geçerlidir.
    •18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakat namelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurması zorunludur.
    •İptal ve değişiklik durumunda “ADONİS.COM SATIŞ SÖZLEŞMESİ” geçerlidir.

    OTEL DETAYLARI;
    Bangkok
    4* Prince Palace Hotel vb. 
    Siem Reap
    4* Metta Residence vb. 
    Phuket
    4* Clover Patong Hotel vb. 

    Bu turun operasyonu Academic Tour’ya aittir.Daniel tours satış acentasıdır.

     


    İptal Şartları
    https://danieltours.com/tur-886-2023-kis-donemi-tayland-kambocya.html
    RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş.
    Cumhuriyet Bul. Kültür Mah. No:141 K:6 D:11 Alsancak / Konak / İzmir
    0232 404 64 64


    Bu çıktı 28.03.2024 13:13 tarihinde verilmiştir. RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.