MALTA TURU ROTASI Tur Programı

MALTA TURU ROTASI

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı Türk Hava Yolları
PROGRAM
1 Gün: İstanbul - Malta - Cıtıes - Marsaxlokk

İstanbul Havalimanı 3. kapıdan giriş yaparak, THY dış hatlar F kontuarında (1-27 numaralı kontuarlar) önünde siz değerli misafirlerimiz ile saat 05:30’da buluşma. Check-in işlemlerinin ardından Türk Hava Yollarının TK1369sefer sayılı uçuşu ile 08:05’de Malta’ya hareket. Yerel saat ile 08:35’da Malta’ya varış. Bizi bekleyen aracımız ile panoramik turumuzu yapıyoruz. Ardından Üç şehirler olarak bilinen Malta Şövalyelerinin ilk yerleşim yerinigezdikten sonra Marsaxlokk’a geçiyoruz. Balık restoranları ve renk renk boyanmış balıkçı tekneleri ile süslü limanı ve adanın renklerini, dokusunu taşıyan güzel evleri ile meşhur olan, cıvıl cıvıl pazarında organik ürünlerbulabileceğiniz güzel Akdeniz köyüdür. Osmanlı birliklerinin de Malta adasına ilk çıktığı bölge olarak bizim için ayrı bir önemi vardır. Burada verilecek fotoğraf molası ve öğle yemeği için serbest zamanın ardından otellerimizetransfer. Geceleme otelimizde.



2 Gün: Mosta - Mdına - Valetta (Game Of Thrones)

Otelde alınacak kahvaltı sonrası turumuz için otelden hareket ile tam günlük gezimize başlıyoruz. İlk durağımız Avrupa'nın üçüncü büyük kubbesine sahip olan Santa Maria Assunta Kilisesini ziyaret ediyoruz. Mosta’daki bubüyük kilisenin içerisinde 2. Dünya savaşında Alman Nazi uçaklarının atmış olduğu 200 kg ağırlığındaki bombayı görüp, kilisenin iç ve dış mimarisi hakkında rehberimizden detaylı bilgileri aldıktan sonra, Game of Thronesdizisinin unutulmaz sahnelerinin çekildiği eski başkent Mdina’ya giriş yapıyoruz. Mdina’da Hükümet Sarayı, Casa Inguanez Malikânesi, Katedral, Kermelit Kilisesi ile ilgili rehberimizden alacağımız bilgiler sonrası pastaları ilemeşhur Fontanella cafede eşsiz manzara eşliğinde mola vereceğiz, arzu eden misafirlerimiz cafenin dünyaca meşhur ürünleri olan pastaların tadına bakabilir, kahvelerini ve çaylarını yudumlarken manzaranın tadınıçıkartabilirler. Buradan hareketle Valetta’ya geçiyoruz. Malta’nın başkenti olan Valetta,ya dünyanın en güzel barok binalarıyla bezeli şehrine geçiyoruz. Göreceğimiz yerler arasında Büyük Üstadlar Sarayı, Üst BarakaBahçeleri, Parlamento Binası, Aziz John Katedrali, Büyük Kütüphane göreceğimiz yerler arasındadır. TUR SÜRESİ YAKLAŞIK: 7 SAAT | TUR PAKETIMIZE DAHILDIR



3 Gün: Gozo Adası - Dwejra-T'pıno Kilisesi - Victoria Rabat - Xelendı - Mgarr

Otelde alınacak kahvaltı sonrası turumuz icin Hotel’den hareket ile tam günlük gezimize başlıyoruz. Sabah rehberimizin belirtiği saatte Gozo adasına geçiş için Cirkewwa limanına doğru hareket ediyoruz, limandan feribot ileGozo’ya geçiş yapıyoruz. Gozo Adası Malta’ya göre yemyeşil, hayatın durduğu yerdir. Tam bir cennet adasıdır. İlk olarak İç Deniz (Inner Sea) ve Mantar Kayası’nı görüyoruz. Bu bölge Truva, Gladyatör, Game of Thrones gibiçok ünlü filmlerin çekildiği bir bölge ve Malta’nın en önemli dalış noktalarından biri. Daha sonra eski tarihte küçük bir şapel olan fakat günümüzde çok büyük bir Adak kilisesi olan T'pino Kilisesini ziyaret edip dileklerimizidiledikten sonra Gozo Adasının Dünyaca meşhur olan lokal ürünleri bal, marmelat, keçi boynuzu pekmezi, zeytin, zeytin yağı, Gozo Peyniri, şarap ve likörlerinin tadına bakıyoruz. Öğle yemeği ve serbest zaman için balıkçıkasabası olan Xelendi'ye varıyoruz. Arzu eden misafirler deniz mahsullerinden oluşan öğle yemeğini opsiyonel olarak burada alabilirler. Yemek sonrası Gozo Adasının başkenti Victoria Rabat'a varıyoruz. St. Georgebazilikasını görüp dar sokaklarda yürüyüş yapıyoruz. Sonrasında aracımız ile Mgarr limanına gelip feribot ile Malta’ya geçişin ardından otele dönüş ve geceleme otelimizde. TUR SÜRESİ YAKLAŞIK: 9 SAAT | TUR PAKETIMIZEDAHILDIR



4 Gün: Popeye’s Vıllage Turu / Malta - İstanbul

Otelde kahvaltı sonrası saat 11:00’da oda anahtarlarını resepsiyona teslim ediyoruz, check out işlemleri sonrası belirtilen saatte hareket ile 1980 yılında Temel Reis filminin çekildiği Popeye Village’a varıyoruz. Burada hemköyü geziyoruz hem de Temel Reis, Safinaz ve Kaba Sakal’ın şovlarını seyrediyoruz. Arzu eden misafirler deniz manzarası eşliğinde restoranın güzel yemeklerinin tadına bakabilirler. Tur sonrası havaalanına transfer. Bilet vebagaj işlemlerinin ardından Türk Hava Yollarının TK1372 sefer sayılı tarifeli uçuşu ile 19:55’de İstanbul’a hareket. Yerel saat ile 00:15’de İstanbul’a varış ve turumuzun sonu. TUR SÜRESİ YAKLAŞIK: 5 SAAT | TUR PAKETIMIZEDAHILDIR



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Genel Bilgiler

    KATILIM ŞARTI

    Bu gezimiz, en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınızabildirilecektir.

    VİZE

    Umumi Pasaport - Vize gerekli

    Yeşil Pasaport - Vize gerekli değil

    Hizmet Pasaportu - Vize gerekli değil

    Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzun olması gerekmektedir.

    SAĞLIK

    Gezi boyunca musluk suyu içmemenizi yalnızca ilk kez sizin tarafınızdan açılacak şişe suyu tüketmenizi öneriyoruz.

    UÇUŞ SÜRELERİ

    Malta ile Türkiye arasında yaklaşık 2 saat 30 dakika uçuş süresi vardır.

    EKSTRA TURLAR & ETKİNLİKLER

    Ekstra turlar ve Etkinlikler, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmekte olup, katılım zorunluluğu bulunmamaktadır. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra tur /etkinlik fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca ekstra turların / etkinliklerin günleri ve saatleri, gidilecek yerlerdeki müze, ören yerlerinin veya mekânın açık/kapalı olma durumlarına vehava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

    KONAKLAMA

    Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir.

    3 kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama vecoach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

    Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan ve fiyatlandırma bölümünde belirtilen yaş grubuna uyan tek (1) çocuk için geçerlidir.

    Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ilesunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

    PARA BİRİMİ

    Malta, Euro bölgesi ülkelerindendir. Yanınıza EURO ve bunların ufak birimlerini almanızı öneririz.

    SAAT DİLİMİ

    Türkiye ile Malta arasında -1 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Malta’da 11.00’dir.

    TELEFON KULLANIMI

    Tüm cep telefonu operatörleri eğer telefonunuz uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir.

    KIYAFET VE GEREKLİ EŞYALAR

    Yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, rahat yürüyüş ayakkabıları ve akşamları için ince bir mont almanızı öneririz. Yağmur ihtimaline karşı bir yağmurluk ve şemsiye degetirebilirsiniz. Bunun dışında şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

    YEMEK KÜLTÜRÜ

    Ülkede hemen hemen her damak tadına uygun yemekler bulunmaktadır. İtalya’ya yakın olması dolayısıyla Malta’da makarna, pizza ve türevleri en çok tüketilen yiyecekler arasında yer alır.

    ELEKTRİK

    Malta’da elektrik 220/230 volttur ve C-J tipi ikili kalın yuvarlak prizler kullanılmaktadır.

    ALIŞVERİŞ

    Ülkede; bol miktarda seramik, dantel ve gümüş ürünler satılmaktadır. Valetta şehrindeki, arka caddelerde, birçok gümüş ürünü bulabilirsiniz. Gozzo ise dantel, nakış ve el işi ürünleri ile ünlüdür.

    ÖNEMLİ NOTLAR

    Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan acente sorumludeğildir, sorumluluk yolcuya aittir.

    Acente, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Acente, bu değişiklikleri en kısa süredebildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.

    Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar,programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde,keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından acente sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplutaşıma veya yaya olarak yapılabilir.

     

    Bu turun operasyonu Binrota’ya aittir.Daniel tours satış acentasıdır.


    İptal Şartları
    https://danieltours.com/tur-898-malta-turu-rotasi.html
    RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş.
    Cumhuriyet Bul. Kültür Mah. No:141 K:6 D:11 Alsancak / Konak / İzmir
    0232 404 64 64


    Bu çıktı 26.04.2024 00:20 tarihinde verilmiştir. RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.