BÜYÜK İSPANYA & ENDÜLÜS TURU Tur Programı

BÜYÜK İSPANYA & ENDÜLÜS TURU

TARİH MİRASI ROTALAR

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali Türk Hava Yolları kontuarından
PROGRAM
1 Gün: İstanbul - Valencia

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde rehberinizle buluşma sonrası Türk Hava Yolları kontuarından gerçekleştireceğiniz bagaj ve bilet işlemlerinizin ardından, Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile Valencia’ya hareket.Varışımızın ardından Valencia panoramik şehir gezisi için hareket ediyoruz. Romalılar tarafından kurulan ve günümüze dek birçok farklı kültüre ev sahipliği yapan, İspanya’nın en kalabalık 3. şehri olan ve ülkenin en büyüklimanına sahip Valencia gezimizde; Belediye Sarayı, Arena, Gotik Katedral, Lonja Market, Micalet Çan Kulesi görülecek yerler arasındadır. Ardından otele transfer ve oda dağılımı için serbest zaman. Konaklama otelimizde.



2 Gün: Valencia - Granada

Otelde alacağımız kahvaltının ardından Granada şehrine transferimizi gerçekleştiriyoruz. Varışımız ile birlikte El Hamra Sarayı Gezisi (giriş biletleri dâhil) için hareket ediyoruz. Bu gezimizde Arabesk mimarisi, havuz vebahçeleri ile ünlü UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi’nde yer alan El Hamra Sarayı ziyaret edilecektir. Ardından arzu eden misafirlerimiz rehberinizin belirteceği saatte buluşarak opsiyonel olarak gerçekleştireceğimizAlbaicin & Sacramonte Gipsy Mahallesi Gece Gezisi (35 Euro) için hareket ediyoruz. Bu turumuzda El Hamra Sarayı karşısında, Sierra Nevada dağının eteklerinde bulunan eski çingene yerleşimlerinde unutulmaz birFlamenko gösterisi izleyecek, gösteriden sonra Sacromonte ve Albaicin bölgesini gezme ve El Hamra Sarayı’nı ışıklandırılmış bir şekilde görme fırsatını yakalayacaksınız. Tur sonrası otelimize transfer oluyoruz ve serbestzaman veriyoruz. Konaklama otelimizde.



3 Gün: Granada - Sevilla

Otelde alacağımız kahvaltının ardından panoramik Granada şehir gezisine başlıyoruz. Tarihi Granada sokaklarında Emevi ve Abbasi dönemlerinden kalma eserlerin arasında Grand Via, La Rambla Meydanı, Arap Çarşısı veBelediye Meydanı görülecek yerler arasındadır. Sonrasında Sevilla şehrine transfer oluyoruz. Varışı takiben gerçekleştirilecek panoramik Sevilla şehir turunda; İspanya Meydanı, Altın Kule, Paula Rahibeler Manastırı,havuzları ve bahçeleri ile ünlü Maria Luisa Parkı ile Santa Cruz Meydanı göreceğimiz yerler arasındadır. Şehir turu esnasında panoramik olarak Arap mimarisinin eşsiz örneklerinden biri olan Alcazar Sarayı’nı ve dünyanın enbüyük 3. katedrali olan Sevilla Katedrali’ni görüyoruz. Akşam arzu eden misafirlerimiz opsiyonel olarak düzenleyeceğimiz bir İspanya klasiği olan Flamenco Şov Gecesi Etkinliği (55 Euro) katılım sağlayabilirler. Gece sonundaotelimize dönüyoruz. Konaklama otelimizde.



4 Gün: Sevilla - Cordoba - Madrid

Otelde alacağımız kahvaltının ardından Cordoba Eski Şehir & Cordoba Camii (giriş biletleri dâhil) gezimiz için otelimizden ayrılıyoruz. X. ve XI. yy.’da dünyanın en kalabalık şehirlerinden birisi olan Cordoba’da, o dönemYahudi, Hristiyan ve Müslüman halklarının barış içinde yaşamaktaydı ve şehir, önemli filozoflar, bilim insanları, sanatçıların katkısı ile Avrupa’nın en önemli kültür merkezlerinden biri haline gelmişti. UNESCO Dünya MiraslarıListesi’nde yer alan Cordoba şehrinde yapılacak olan gezimizde rönesanstan kalma Palacio de Viana, Musevi Mahallesi ve yapımına 785 yılında başlanıp 987 yılında tamamlanan, Batı İslam sanatının en etkili yapılarından biriolan Cordoba Camii görülecek yerler arasındadır. Ardından Madrid şehrine doğru yola çıkıyoruz. Varışımızın ardından otele transfer oluyoruz. Oda dağılımı ve dinlenme için serbest zaman. Konaklama otelimizde.



5 Gün: Madrid

Otelde alacağımız kahvaltının ardından panoramik Madrid şehir gezisine başlıyoruz. Alcala Kapısı, Cibeles Meydanı ve Çeşmesi Paseo Del Prado Ve Apollo Çeşmesi, Retiro Parkı, Castellana Caddeleri, Arena, Botanik Bahçesi,Neptün Çeşmesi, Belediye Binası görülecek yerler arasındadır. Gezimizin bitimiyle birlikte Toledo Gezisi için hareket ediyoruz. İspanya’nın eski başkenti ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nin önemli şehirlerinden biri olan ve ElGreco’nun şehri olarak bilinen Toledo, XVI. yy’dan günümüze değişmeden gelmeyi başaran ender şehirlerden biridir. Roma, Vizigot, Arap, Gotik, Rönesans mimarilerinin izlerini taşıyan yapılar, dar sokaklar, El Greco’nuntabloları ve tabii ki ünlü katedrali ile bizi karşılayacak şehirde Yahudi Mahallesi’nde yapacağımız yürüyüşün ardından otele transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde.



6 Gün: Madrid - Zaragoza - Barcelona

Otelde alacağımız kahvaltının ardından Zaragoza Gezisi için hareket ediyoruz. Varışımızı takiben gerçekleştirilecek panoramik şehir turumuzda Ebro Nehri, şehrin merkez katedrali olan Pilar Katedrali, La Seo Katedrali, SanPablo Kilisesi, Plaza Espana ve Pilar Köprüsü görülecek yerler arasındadır. Gezimizin bitimiyle birlikte Barcelona’ya doğru yola çıkıyoruz. Varışımız ile birlikte gerçekleştireceğimiz panoramik Barcelona şehir gezisindeKatalonya’nın başkenti ve İspanya’nın en büyük 2. şehrini keşfedeceğiz. Gezimizde; Cristof Colomb Heykeli, La Sagrada Familia Kilisesi, La Ramblas Caddesi, Montjuic Tepesi, İspanya ve Catalunya Meydanları, Paseo deGracia, Gran Via Caddesi, Endülüs Arenası ve Olimpic Liman görülecek yerler arasındadır. Panoramik gezimizin ardından otelimize transfer ve odalara yerleşme. Konaklama otelimizde.



7 Gün: Barcelona

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Ardından Gotik Mahalleleri & El Born & Dali Müzesi Gezisi (giriş biletleri dâhil) gerçekleştirmek için otelden ayrılıyoruz. . Tarihi III.yy.’a dayanan Gotik Mahallelerini keşfetmeyebaşlıyoruz. Agustus Tapınağı, Barcelona Baronları Sarayı, Bisbe Köprüsü, Yahudi Mahallesi, Aragon Kraliyet Arşivleri Binası, Barcelona Gotik Katedrali, Sant Jaume Meydanı, La Boqueria ve La Rambla Caddesi görülecek yerlerarasındadır. Tarihi esintilerle iç içe olan bu noktadan ayrılarak, El Born mahallelerini keşfetmeye başlayacağız. Katalan tarihinde önemli yeri olan, bölgede yapılan keşiflerle ortaya çıkarılan Katalan isyanlarından izler taşıyanKatalan Kültür Merkezi ile Katedral Maria Del Mar görülecek yerler arasındadır. Salvador Dali’nin 1904 yılında doğduğu kasabada aynı zamanda eserlerini görebileceğimiz Dali Müzesi bulunmaktadır. Müzenin her detayınıkendisi tasarlayan sanatçı, aynı zamanda müzede çeşitli tekniklerle yaptığı 4000’den fazla eseri bizlerle buluşturmaktadır. Müzeye girerek eserleri inceleme imkânı buluyoruz. Gezimizin ardından otele transfer oluyoruz.Konaklama otelimizde.



8 Gün: Barcelona - İstanbul

Otelimizde alacağımız kahvaltının rehberimizin belirleyeceği saate kadar serbest zaman veriyoruz. Ardından havalimanına transferimizi gerçekleştiriyoruz. Bagaj, bilet ve gümrük işlemlerinden sonra Türk Hava Yolları tarifeliseferi ile İstanbul’a uçuşumuz gerçekleşiyor. Varışımızla birlikte turumuzun ve servislerimizin sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Genel Bilgiler

    AKŞAM ETKİNLİKLER (OPSİYONEL)

    Albaicin & Sacramonte Gipsy Mahallesi Gece Gezisi 35 Euro

    Flamenco Şov Gecesi Etkinliği 55 Euro

    255 € Değerindeki Turlar DAHİL’dir.

    - 70 Euro değerindeki El Hamra Sarayı Gezisi ve giriş biletleri dâhil

    - 70 Euro değerindeki Cordoba Eski Şehir & Cordoba Camii Gezisi ve giriş biletleri dâhil

    - 40 Euro değerindeki Toledo Gezisi dâhil

    - 40 Euro değerindeki Zaragoza Gezisi dâhil

    - 70 Euro değerindeki Gotik Mahalleleri & El Born Gezisi & Dali Müzesi Gezisi ve giriş biletleri dâhil

    KATILIM ŞARTI

    Bu gezimiz, en az 40 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınızabildirilecektir.

    VİZE

    Umumi Pasaport Vize gerekli

    Yeşil Pasaport Vize gerekli değil

    Hizmet Pasaportu Vize gerekli değil

    Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzun olması gerekmektedir.

    Vize gereken destinasyonlarda, vize başvurusu için acentenizin tarafınıza ileteceği “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile vize başvurusunun yapılması gerekmektedir.

    Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribata uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayanbir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

    18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimaliolduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

    SAĞLIK

    İspanya girişinde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınızanlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibikabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz.

    UÇUŞ SÜRELERİ

    İstanbul - Valencia 4 sa 00 dk

    Barcelona - İstanbul 3 sa 30 dk

    OPSİYONEL TURLAR & ETKİNLİKLER

    Opsiyonel turlar ve Etkinlikler, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmekte olup, katılım zorunluluğu bulunmamaktadır. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya Opsiyonel tur/ etkinlik fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca Opsiyonel turların / etkinliklerin günleri ve saatleri, gidilecek yerlerdeki müze, ören yerlerinin veya mekânın açık/kapalı olmadurumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

    KONAKLAMA

    Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir.

    3 Kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama vecoach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

    Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan ve fiyatlandırma bölümünde belirtilen yaş grubuna uyan tek (1) çocuk için geçerlidir.

    Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ilesunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

    PARA BİRİMİ

    İspanya para birimi Euro (EUR)’dur.

    Yanınızda Euro (EUR) bulundurmanızda fayda vardır.

    SAAT DİLİMİ

    İspanya Türkiye’den yaz saat diliminde 2, kış saat diliminde 1 saat geridedir.

    Örneğin, yazın Türkiye’de saat 18:30 iken İspanya’da 17:30’dur.

    TELEFON KULLANIMI

    Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.

    KIYAFET VE GEREKLİ EŞYALAR

    Yaz sezonunda gidilecekse kolayca giyilip çıkarılabilecek t-shirt, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka,güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Kış döneminde ise, rahat hareket edebileceğiniz ve sizi sıcak tutacak giysileröneririz.

    YEMEK KÜLTÜRÜ

    İspanyol mutfağı, İspanya istilalarının ve fetihlerinin gelenekleri değiştirerek yeni malzemeleri kullanıma sunduğu karmaşık bir tarihten türemiştir. Böylece, İspanya'nın mevcut ve eski mutfağı, eski ve yeni gelenekleri birleştirmektedir.Gazpacho çorbası, Fajita ve enfes atıştırmalık Tapas mutfağın önemli tatlarındandır.

    ELEKTRİK

    Elektrik prizleri Türkiye ile aynıdır.

    ALIŞVERİŞ

    Şehir merkezlerinde bulunan alışveriş merkezleri ve hediyelik eşya satan küçük tezgahlardan alışveriş imkânı bulunmaktadır.

    ÖNEMLİ NOTLAR

    Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan acente sorumludeğildir, sorumluluk yolcuya aittir.

    Acente, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Acente, bu değişiklikleri en kısa süredebildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler

    Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar,programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde,keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından acente sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplutaşıma veya yaya olarak yapılabilir

     

    Bu turun operasyonu Binrota’ya aittir.Daniel tours satış acentasıdır.


    İptal Şartları
    https://danieltours.com/tur-903-buyuk-ispanya-endulus-turu.html
    RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş.
    Cumhuriyet Bul. Kültür Mah. No:141 K:6 D:11 Alsancak / Konak / İzmir
    0232 404 64 64


    Bu çıktı 25.04.2024 05:17 tarihinde verilmiştir. RİCKETTS TURİZM TİCARET A.Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.