Almanya Vizesi
Almanya Schengen bölgesine bağlı bir ülke olup kısa süreli vize başvurularını schengen vizesi olarak vermektedir. Almanya vize prosedüre ayrılır. 90 Günden daha az konaklamalı (Kısa dönem) başvurular için Almanya schengen vizesi , 90 günden daha fazla konaklamalı (Uzun dönem ) başvurular için Almanya Ulusal vizesi prosedürü uygulanmaktadır.
Almanya vize başvurularında Konsolosluk ve Büyükelçilik yetki alanlarına bağlı olarak bölge ayrımı uygulanmaktadır.
Bölge ayrımı ve başvuru ofislerine ait bilgiyi aşağıdaki haritadan ve daha fazla bilgi için yetkili aracı kurum İdata Başvuru Ofisleri bağlantısı üzerinden (https://www.idata.com.tr/de/tr/p/basvuru-ofisleri-de) ulaşabilirsiniz.
Resmi ikamet adresine göre bağlı bulunduğunuz temsilciğe , IDATA başvuru merkezi aracılığıyla müracaat edilmesi gerekmektedir. Okuduğunuz okul veya çalıştığını kurum ile ikamet adresinin aynı bölge içerisinde olmaması durumunda , başvuru sahipleri okul veya çalıştığı firmanın bölgesinden başvuru gerçekleştirmek zorundadır. Özel durumlar için bu konu geçerli değildir.(Uzaktan eğitim , Uzaktan çalışma v.b.)
Almanya Schengen Vizesi
Başvurular, planlanan seyahatin başlamasından en erken altı ay önce (görevlerini ifa eden denizciler için en erken dokuz ay önce) yapılabilir. En geç başvuru tarihi ise, planlanan seyahatin başlama tarihinden en az 15 takvim günü önce olmalıdır.
25 Eylül 2014 tarihinden bu yana, 12 yaşını dolduran tüm başvuru sahiplerinin Schengen vizesine başvururken parmak izlerinin alınması gerekmektedir. Bu nedenle, harici hizmet sağlayıcımızın vize kabul merkezleri genellikle vize başvurularını yalnızca randevu ile kabul etmektedir.
Her başvuru sahibi, parmak izi vermek için yetkili vize kabul merkezine şahsen gelmelidir. Parmak izleri verildikten sonra beş yıl boyunca Avrupa Birliği Vize Bilgi Sisteminde (VIS) saklanır.
Bu süre zarfında yetkilendirdiğiniz bir temsilci aracılığıyla başka vize başvuruları da yapabilirsiniz.
Münferit bazı durumlarda yine de şahsen görüşmeye gelmeniz istenebilir.
İşlem süresi ortalama 15 iş günüdür. Konsolosluklardaki yoğunluk durumuna göre işlem süresi uzayabilmektedir.
Genel Olarak Gerekli Evraklar
- Fotoğraf
- Pasaport
- Başvuru Formu
- Seyahat Sağlık Sigortası
- Seyahat Evrakları
- Seyahati Açıklayan Şahsi Dilekçe
- Meslek veya Öğrenim Durumu Beyan Evrakları
- Geçim Durumunu ve Seyahat Masraflarını İspatlayıcı Evraklar
- Özlük Evrakları ( İkamet Beyanı , Nüfus Kayıt Örneği v.b.)
- 18 Yaş altı çocukların vize başvuruları için Noterden alınmış genel muvafakatname zorunludur.
DETAYLI BİLGİ İÇİN SİZİ ARAYALIM